RockStation

Rock Nuggets Vol.14. / Sabaton - Heroes of the Great War EP (Nuclear Blast, 2023)

2023. január 26. - moravsky_vrabec

heroes_of_the_great_war.jpg

Új Sabaton kiadvány, új zenével - hirdeti a zenekar a létező összes felületén. No, azért nem eszik azt olyan forrón, tegyük is gyorsan tisztába!

A svéd terepgatyások különösen értenek ahhoz, hogy magukra irányítsák a figyelmet, még a legnagyobb tolongás közepette is. A legutóbbi album, a The War to End All Wars hullámai lassan elülnek, a nyári fesztiválok még odébb vannak. Az viszont mégsem járja, hogy ne róluk szóljanak a hírek, és ne velük legyen tele a sajtó, hát gyorsan kiadnak egy EP-t, sőt, mindjárt hármat...

Manapság nehéz rendet tenni a különféle formátumok közt, ezzel az EP-vel is gondban van az egyszeri cikkíró. A Heroes of the Great War összesen 7 dalt rejt 24 percben, de ezek közül csak egy új. A The First Soldier is az első világháború idejébe kalauzol minket, egész pontosan Franciaországba. A dal hőse Albert Severin Roche, aki egy dél-francia parasztlegényből lett a háború egyik hőse, és ejtett több mint ezer foglyot. Zenei szempontból kevesebb meglepetést tartogat a The First Soldier, van benne egy kis The Last Stand, egy kis Versailles és még egy kis The Last Stand. Készült hozzá egy dalszöveges videó is, amit az alábbiakban be is mutatunk. A többi hat dal az utóbbi két nagylemezükről lett átemelve, így azok is az első világégés témájába illenek. Közös még bennük, hogy mind a hősiesség toposzát dolgozzák fel. 

Tavaly szeptemberben hasonló módon jelentették meg a Father című új dalt, az akkori EP címe Weapons of the Modern Age volt. És hogy teljes legyen a trilógia, jön majd egy harmadik középlemez is, feltehetően egy harmadik új dallal, és további Great War-szemelvényekkel. Aki playlistben gondolkodik, majd szépen odamásolja ezeket a többi kedvenc mögé, aki pedig fizikai kiadvány vásárlásával támogatná a zenekart, 14 euróért megrendelheti a pompás, digipak csomagolású CD-t. Továbbra is tény, hogy a Sabaton a zsáner egyik legjobb koncertzenekara, és a rajongók kiszolgálásában is élen járnak, ez a kiadvány valahogy mégis nettó időhúzás, ennél elegánsabb módja is van a bonus track-ek elsütésének. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6418030924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum