RockStation

Szimfonikus albummal jelentkezik a Def Leppard

Az első dalt már meghallgathatjuk róla

2023. március 20. - moravsky_vrabec

def-leppard-2023-press.jpg

Jogos a kérdés, hogy erre meg mi szükség van így 2023-ban, de ha olyan felső polcos nevek fognak össze egy szimfonikus rock projektre, mint a Def Leppard és a londoni Royal Philharmonic Orchestra, az azért megérdemli a figyelmet.

A Drastic Symphonies című lemezre korábbi Def Leppard dalok újrahangszerelt változatai kerülnek, és a britek még arra is figyeltek, hogy a kötelező slágerek mellett helyet kapjanak a kevésbé ismert dalok átiratai is. Az instrumentális Switch 625 a legutóbbi Európa-turné programjában is szerepelt, érdekes lesz meghallgatni, mit hoztak ki belőle az új formájában. A Drastic Symphonies készítése során felhasználták az eredeti felvételek bizonyos részeit, és azokhoz adták hozzá a klasszikus hangszereket, illetve helyenként új ének- és gitárrészeket is. A sajtóanyag kiemeli, hogy Joe Elliott helyenként korábbi önmagával énekel duettet. Joe az alábbiakat mondta erről a különleges albumról: 

A Def Leppard mindig szívesen tért le a megszokott ösvényről, például amikor Tim McGraw-val, Taylor Swifttel vagy Alison Krauss-szal dolgoztunk. Szóval, amikor bemutatták nekünk az ötletet, hogy a katalógusunk néhány dalát a Royal Philharmonic Orchestra-val dolgozzuk át, egy emberként ugrottunk rá. Tudom, hogy távolról sem mi vagyunk az első zenekar, akik ilyesmit csinálnak, de egyszerűen nem mondhattunk nemet arra, hogy az Abbey Road stúdióban egy igazi szimfonikus zenekarral dolgozhassunk néhány dalunk újrahangszerelésén. 

Hogy a nagyobb zenekarok mennyire előre dolgoznak, jól mutatja, hogy a felvételek már tavaly márciusban lezajlottak. Azóta a brit hard rock legendák kiadtak egy rendes nagylemezt is (Diamond Star Halos - ITT olvashatsz róla), turnéztak egyet a Mötley Crüe-val, sőt, hamarosan hozzánk is ellátogatnak a Los Angeles-i bajkeverőkkel együtt. A budapesti koncertdátum május 29-e, a szimfonikus lemez pedig pár nappal korábban, május 19-én érkezik. Van már borító és dallista is, sőt, az újragombolt Animal-t már meg is mutatták. Ti melyiket várjátok jobban, a koncertet vagy a szimfó-nagylemezt? 

Def Leppard - Drastic Symphonies dallista: 

01. Turn To Dust
02. Paper Sun
03. Animal
04. Pour Some Sugar On Me (Stripped Version)
05. Hysteria
06. Love Bites
07. Goodbye For Good This Time
08. Love
09. Gods Of War
10. Angels (Can't Help You Now)
11. Bringin' On The Heartbreak
12. Switch 625
13. Too Late For Love
14. When Love & Hate Collide
15. Kings Of The World

defleppard23lp.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7518074774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum