RockStation

Bemutatkozik a Withering Scorn

Hagyományos heavy metal tapasztalt zenészektől

2023. május 30. - moravsky_vrabec

withering_scorn_band.jpg

A Withering Scorn egy új formáció, amelyben korábbi Megadeth, Metalium és Fates Warning zenészek álltak össze hagyományos heavy metalt játszani.

A zenekart a Drover fivérek alapították még 2020-ban, azóta dolgoznak a bemutatkozó albumukon. A 8 dalt tartalmazó Prophets of Demise időközben elkészült, és július 7-én jelenik majd meg. Szokatlan módon, az inkább dallamos zenékben utazó Frontiers Records adja ki a lemezt, lehet, hogy bővítik a kiadó profilját. 

De kik is játszanak a Withering Scorn-ban? Az énekes Henning Basse, aki a Metaliumból lehet ismerős, a gitáros Glen Drover (ex-Megadeth és King Diamond), a dobok mögött a tesója, Shawn Drover ül, aki szintén megfordult a Megadeth-ben korábban. Basszuson pedig Joe DiBiase játszik, aki sokáig a Fates Warning tagja volt. Shawn Drover dobos szavaival: 

Szinte egész életünkben zenéltünk mind a négyen, és mostanra jól kikristályosodott, mit is szeretnénk elérni zeneileg. Ez pedig nem más, mint egy 100%-ban kompromisszummentes heavy metal lemez elkészítése, és pontosan ezt is tettük.

A Prophets of Demise albumról eddig két dalt mutattak meg. Mind a címadó, mind a Dark Reflection súlyos, sallangmentes döngölde, de jobb, ha erről magatok is meggyőződtök az alábbi videók segítségével. A hosszabb távú tervekről egyelőre nem esett szó, így majd az idő dönti el, hogy a Withering Scorn egyszeri projekt (supergroup?) marad, vagy rendes zenekarrá formálódik. A videók alatt a borító és a dallista teszik teljessé a promó-csomagot. Ti mennyire várjátok a nagylemezt? 

Withering Scorn - Prophets of Demise dallista 

1. Prophets Of Demise
2. The Vision
3. Pick Up The Pieces
4. Ancient Desire
5. Dark Reflection
6. Dethroned
7. Never Again
8. Eternal Screams

withering-scorn-prophets-of-demise-cover-hi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7518133706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum