RockStation

Új lemezzel támad a Helmet novemberben Budapesten

2023. július 11. - sunthatneversets

helmet_3_color.jpeg

Page Hamilton már többször is kinyilatkoztatta, Budapest az egyik kedvenc városa, így már-már természetesnek mondható, hogy az őszi európai turnéból most sem marad ki Budapest. A Helmet november 25-én tér vissza hozzánk új lemezével, az Analog Music Hallba.

A zenekar rajongóinak a 2016-os megjelenésű Dead to the World című album óta a 2021-ben megjelent koncertfelvételekből összeválogatott Live and Rare-re keresztelt lemezzel kellet beérniük, viszont azt rebesgetik, Hamiltonék épp gőzerővel dolgoznak kilencedik, Left című konceptalbumukon, amit novemberben élőben is megízlelhetünk majd. Na nem, mintha aggódni kéne, új album hiányában is bőven van miből összeválogatni egy tökéletes setlistet.

Az 1989-ben New Yorkban alakult metálzenekar egyetlen állandó tagja az oregoni születésű Page Hamilton, aki annak idején jazzt tanulni költözött a nagy almába. Itt aztán hamar rátalált az ihlet, és fejébe vette, olyan zenekart szeretne alapítani, mely különös hangolásokkal, jazzszerű ritmikával és harmóniákkal operál, azonban egészen más, mint bármi, amit addig hallott. Sok Sonic Youth, Killing Joke és Big Black lemez meghallgatása után Henry Bogdan basszusgitárossal, Peter Mengede gitárossal, John Stainer dobossal és persze a frontember Hamiltonnal megalakult a Helmet. Debütáló lemezük a Strap it on rögtön bemutatta a csapat nyers erejét, és hamar az Interscope-hoz szerződtek, hogy aztán 1992-ben kiadják áttörést jelentő albumukat, mely a Meantime címet viseli. Rövidebb-hosszabb szünetek ugyan néha történtek, viszont 2010 óta Kyle Stevensonnal a dobok mögött, Dan Beemannel a gitároknál és Dave Case-szel a basszusgitáron állandó felállásban gőzerővel hirdeti az igét a Helmet. Mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, a zenekar turnéi ugyanis lassan 15 éve mindig megállnak Budapesten, legutóbb azonban 2019-ben láthattuk őket a banda harmincadik születésnapját megünneplő koncertkörúton. November 25-én azonban ismét visszatérnek hozzánk az Analog Music Hallba, ahol a régi és új rajongók összegyűlve kiabálhatják ki magukból a kikiabálni valót és bólogathatják meg a megbólogatni valót.

Jegyek már kaphatók a www.livenation.hu-n.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4018164528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum