RockStation

A jó, a rossz és a holland

Helldorado 2023 Festival

2023. október 12. - magnetic star

helldorado_2023.jpg

A hollandiai Helldorado Festival korántsem előzmény nélküli, és nem is az egyetlen nemzetközi rock / metal zenei esemény a Dynamo révén elhíresült Eindhoven városában. 2022-ben néhány évnyi kihagyás után újratöltötték a hatlövetűt a szervezők (hogy stílszerűek legyünk), és a tavalyi felhozatal is elég zorall volt, de ismerek olyat minden bizonnyal az idei rendezvénnyel, november 18-án fognak igazán nagyot gurítani. Ebbe az egyetlen napba, a Klokgebouw három termébe ugyanis szinte mindent bepréseltek, amit a jelenkori színtérről érdemes tudni – a jól bejáratott “piacvezető” neveken túl!

A fő vonzerőt jelentő zenekarok nagy része ugyan rendszeresen megfordul Európában – a Life Of Agony és a Death Angel tavaly, míg a Sacred Reich idén nyáron nálunk is játszott –, mégsem tud rájuk unni az ember. A Prong és Tommy Victor riff-seriff ráadásul már az új albumát (State of Emergency) is népszerűsíteni fogja, akárcsak a thrash metal spanyol élcsapata, az Angelus Apatrida (Aftermath).

A két stílusbeli végletet két angol formáció képviseli: itt lesz a death metal veterán Carcass és a Ramones ihlette punk r’n’r felől az aréna-rock felé tartó, felettébb ígéretes Bad Nerves. Jön két nagy múltú rock banda, a hazai színeket képviselő Peter Pan Speedrock és a norvég Gluecifer, amelyek a lemezkészítéssel és a rendszeres koncertezéssel már felhagytak, de alkalomszerű fellépéseik ma is nagy tömegeket képesek megmozdítani – nem beszélve a Carnivore A.D. néven újjáélesztett New York-i crossover / hardcore punk legendáról!

Ez utóbbit Marc Piovanetti gitáros rántotta össze 2017-ben Baron Misuraca bőgős-vokalistával (ex-Vasaria), Joe Branciforte (ex-Darkside NYC, ex-Merauder) dobossal, na meg az első lemezt felütő Louie Beatóval. Nem tévedés, tényleg ketten dobolnak! Az “A.D.” utótag értelemszerűen a korszakhatárnak szól, hiszen minderre már az emblematikus alaptag Peter Steele halála után került sor. Ne legyen hát kétségünk, a négyes maximális tisztelettel és méltó módon ápolja Peter, a 2005-ben elhunyt Keith Alexander gitáros és a Carnivore 1980-as évekbeli hagyatékát. Mi ez, ha nem kuriózum?!

Minden továbbbi fontos info ITT és ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6918231155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum