RockStation

Overkill, Havok, Angelus Apatrida és Dust Bolt: thrash bulikkal zárul a nyár

2024. augusztus 14. - rockstation

overkill-featured.jpgDupla thrash csapással rúgja rá az őszre az ajtót a Concerto Music: augusztus 21-én a Havok és a Dust Bolt párosa izzaszt meg minket a Dürer Kertben, szeptember 10-én pedig Bobby Blitz csapata, az Overkill játszik majd a Barba Negrában, a már szintén jól ismert Angelus Apatrida és a One Machine társaságában.

Kereken a huszadik nagylemezét adta ki tavaly az Overkill. Az 1980 óta zakatoló amerikai thrash metal zenekar évtizedeken át szállította a műfaj meghatározó lemezeit, az közelmúlt lemezein pedig még összetettebb, érettebb hangzást értek el, ami a thrash-re jellemzőnél több zenei megoldást mutat be. A Scorched LP esetén ezt az is segítette, hogy a dalok megírására két és fél év volt a járványidőszak miatt, így nem kellett sietni.

„Nem csak az öncélú agresszió süt az anyagból – mondta el az énekes, Bobby „Blitz” Ellsworth –, hanem számos további arca is felfedezhető. Számomra inkább egy heavy metal lemez ez, kevésbé thrash: rengeteg dallam fért be a dalokba. A dalszerzés évei alatt a hangulatom is sokat változott: lelkesen ugrottam bele a szövegek írásába, majd a napok nyomottabbá, komorrá váltak, de aztán ahogy az egész világ, mi is talpra álltunk. Az érzéseknek ez a forgószél-szerű mozgása köszön vissza a lemezen, ahogy egy sötét helyről eljutunk a fényre.” A címadó dalhoz készült klip itt látható:

A csapat két alapító oszlopa az énekes, Bobby és a basszusgitáros D. D. Verni, de persze a két „újabb” tag, Dave Linsk gitáros és Derek Tailer ritmusgitáros is jó bő két évtizede tagja a felállásnak. A dobos poszton több változás is történt az évtizedek alatt, de eddig mindig sikerült kiemelkedő tehetségeket találni: Tim Mallare, Ron Lipnicki és Jason Bittner is kiváló választásnak bizonyult. Most egy újabb váltás következik: az új ütős már kiválasztásra került és javában gyakorolja a nótákat, a napokban pedig a rajongóknak is bemutatják. Bobby azt is elmondta egy interjúban, hogy D. D. Verni nemrég egy vállsérülését operáltatta meg, ami miatt csak az őszi turné néhány állomásán játszik majd. Hamarosan ezen a poszton is bejelentik a beugrót... Latin-Amerikában nemrég David Ellefson állt színpadra az Overkill-lel.

A turnén érkezik még a spanyol Angelus Apatrida, akik szintén jó negyed százada működnek. Nemzetközi ismertségre főleg az elmúlt évtizedben tettek szert, lendületük azonban cseppet sem hagyott alább, és lemezről lemezre meggyőzően teljesítenek. Korábban a Dew-Scented, a Suicidal Angels oldalán és saját turnékon jártak már Magyarországon. A Cold videója itt látható:

Nyitózenekarként a Vicious Rumors, a Testament és a Nevermore soraiból ismert gitáros Steve Smyth saját zenekara, a One Machine lép fel szeptember 10-én a Barba Negrában:

Nem sokkal korábban, augusztus 21-én pedig a legjobb neothrash bandák egyike tér vissza Budapestre: a coloradói Havok a 2017-es Conformicide és a 2020-as V lemezekkel is nagyot gurított, és a készülő új anyag közreadása előtt még körbejárják Európát is. Budapestre az új gitárossal, Brett Rechfertiggel és a friss lemezes német thrash-testvérekkel, a Sound & Fury-t bemutató Dust Bolttal érkeznek:

a Concerto Music bemutatja:
2024. augusztus 21., szerda 19 óra
Budapest, Dürer Kert
Havok, Dust Bolt koncertek
Belépő: 7900 Ft
Jegyek kaphatók a www.tixa.hu oldalon.

a Concerto Music bemutatja: Scorching Europe 2024 Tour
2024. szeptember 10., kedd 19 óra
Budapest, Barba Negra
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine koncertek
Belépő: Megadeth jeggyel rendelkezőknek augusztus 16-ig 7.900. Normál elővételben 9.900 Ft, a koncert napján 11.900 Ft
Jegyek kaphatók a https://jegy.rock1.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
https://concerto.hu/
https://wreckingcrew.com 
https://www.angelusapatrida.com/
http://havokband.com/
https://dustbolt.com/

https://www.facebook.com/events/810461560623339/
https://www.facebook.com/events/3751432548512403/  

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8118465915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum