RockStation

RockNuggets Vol100. / White Tundra - White Tundra (All Good Clean Records, 2023)

2023. október 28. - KoaX

white-tundra-self-titled.jpg

A szerkesztőségi e-mailre sokszor jönnek bemutatkozó anyagok, amiket örömmel fogadunk. Így küldte el az All Good Clean Records is a White Tundra első lemezét, amire stoner-doom fanatikus énem egyből rákattant. Na, de miért is?

Tök egyszerű az egész, a zenekar egyszerű, de jó zenét játszik. A 2018 óta létező formáció kemény magja a dobos, Ola Fuglevaag illetve a basszusgitáros/gitáros, Christoffer Kjørsvik. Ők ketten alkotják azt, ami ez az egész és ehhez tesz hozzá, jelenleg  Steven Kresin egy kis énekkel és gitárral. Na, és miért jó az anyag? Nem találja fel a spanyolviaszt, nem akar valami újat adni a szcénának. Sokkal inkább olyat vegyít, ami jól működik! Hangzásban egy az egyben a Mastodon súlyosságát hozzák, ez az első perctől egyértelmű volt a számomra, de sokáig gondolkodtam, hogy mire emlékeztet még ez az egész? Hosszas gondolkodás után megéreztem, hogy benne van a Firebreather doom hangulata, illetve az ének miatt egy nagyon nagy adag Gojira érzet. Innentől kezdve, azért könyvelhető a siker, de hozzá kell tenni, nema világmegváltó siker. Az undergroundban biztos, hogy előre tudnak majd lépkedni, de erősen kétlem, hogy olyan magasságokba jussanak, mint ahová például felért a Monolord. Ettől függetlenül egy nagyon kellemes hallgatni való az első teljes lemeze a triónak, érdemes rámenni október 27-e után, hiszen a megjelenés után, nyilván fent lesz minden platformon.

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3418241727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum