RockStation

Arch Enemy - Anthems Of Rebellion / Doomsday Machine – újrakiadások (Century Media Records, 2023)

2023. szeptember 30. - rattlehead18

81lefdzbuyl_uf1000_1000_ql80.jpg

A közelmúltban kitárgyalt Wages Of Sinnel az Arch Enemy végérvényesen elvesztette a kult státuszt, sokak szemében pedig pusztán a frissen leigazolt énekesnő személyéből adódóan a melodikus death metal csapatok – egyik – céltáblájává vált. A pályaív azonban a 2000-es évek első évtizedében a népszerűség tekintetében a megosztónak bizonyuló lemezek ellenére továbbra is felfelé ívelt. Ahogy azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy épp ezek az évek voltak azok, amikor a zenekar a felállását tekintve a legstabilabb volt.

Tovább

A papok új tagokat várnak a rendjükbe!

2023. szeptember 30. - KoaX

kks_priest.jpg

Az egykori Judas Priest gitáros K.K. Downing nem tud a babérjain ülni. A KK'S PRIEST nevű formációja nemrég adta ki a második albumát, ami a The Sinner Rides Again névre hallgat. A Hymn 66 egy videója egy másik világba enged betekintést, nem biztos, hogy készen álltok még erre a videóra. Csak a legerősebb idegezettel rendelkezőknek ajánljuk!

Tovább

Múltba révedés a Sodom társaságával

2023. szeptember 30. - KoaX

sodom2023.jpg

A német thrash metal úttörője, a Sodom sem tétlenkedik. Hoztak nekünk egy új dalt és klipet is 1982 címmel. Angelripper elmondása szerint az anyaggal a korai nyolcvanas éveket igyekeznek felidézni, arra szolgál, hogy emlékezzenek azokra az igazán vad évekre. Amikor nem foglalkozott senki az emberek véleményével, csak egyszerűen önmaguk akartak lenni. A zenekar legújabb EP-je november 10-én kerül nyilvánosságra az SPV kiadó gondozásában.

Tovább

Go Ahead And Die - Unhealthy Mechanisms (Nuclear Blast, 2023)

2023. szeptember 29. - KoaX

go_ahead_and_die_unhealthy_mechanisms_artwork.jpg

Egy Cavalera soha nem állhat meg! Ez biztos, hogy van valami íratlan szabály a családon belül, hiszen nincs olyan év jóformán, hogy Max Cavalera neve nem szerepelne valamilyen kiadványon. Alig jelent meg két éve a Go Ahead And Die bemutatkozó anyaga, máris itt van Max és fia Igor Amadeus Cavalera második közös albuma. Kíváncsian mentünk neki a Unhealthy Mechanisms című anyagnak.

Tovább

Posztumusz szólólemez érkezik a Bernie Marsdentől

berniemardsen.jpgNovember 24-én megjelenik a Whitesnake alapító gitárosának, Bernie Mardsennek a nem sokkal a halála előtt felvett szólólemeze. Az így értelemszerűen posztumusz kiadványként a platformokra és boltokba kerülő Working Man az augusztusban elhunyt zenész utolsó rögzített dalait tartalmazza, a felvételek júniusban értek véget. A tizenkét dalos lemez extra kiadása további tíz nótát fog majd tartalmazni, de mutatjuk a részleteket és egy új dalt, a Being Famoust.

Tovább

Újabb dalt mutat nekünk a Rolling Stones!

2023. szeptember 29. - KoaX

07c_2023-070_the_rolling_stones_h_group_street_0013_srgb.jpg

Új dalt osztott meg a nagyérdeművel a Rolling Stones, aminek a címe Sweet Sounds Of Heaven. Klip ezúttal nem készült, de így is egy kellemes hallgatnivalót kaptunk, noha nem olyan dühös dal, mint az elődje. Barátkozzon mindenki a dalokkal, ugyanis október 20-án érkezik a Hackney Diamonds névre keresztel új anyag a legendás rock&roll zenekarnak! És, ha ez nem lenne elég, ebben az új dalban itt van Lady Gaga és Stevie Wonder is!

Tovább

LIAM GALLAGHER: KNEBWORTH 22 (Warner/Magneoton, 2023.)

liam_gallagher_knebworth_22_1024x.jpgA The Ballad of Darren számomra is ékesen bizonyította, hogy a ’90-es évekbeli britpop igazi túlélője a Blur. Damon Albarnék friss lemeze épp úgy kapaszkodik az egykori gyökerekbe, ahogy képes mai is lenni. Az egykori vezető kortársak vagy nagyon messze járnak korai önmaguktól, rosszabb esetben már nem képesek relevánsak lenni, illetve jelenleg nem léteznek, netán a jól ismert zenészek valószínűleg soha többé nem is fognak az egykori név alatt közösen muzsikálni. Az egyes halmazokba ki-ki beillesztheti a Radiohead, a Suede, a The Verve, a The Charlatans vagy akár az Oasis neveit.

Tovább

Új lemezre készül a Satyricon, fesztiválkoncertek is lesznek jövőre

satyricon.pngHa a megjelenés idejét nézzük, hét év után fog új albummal fog jelentkezni a Satyricon. A jövő májusra tervezett anyagról egyelőre sokat nem árultak el, viszont jó hír, hogy egy nyári fesztiválkanyarra indulnak majd a legendák, szóval érdemes lesz figyelni a nevesebb bulik névsorát.

Tovább

Megvan a Thy Art Is Murder új énekese

thy-art-is-murder-tyler-miller.jpgMegkezdődött a turné, így végre nyilvános lett, ki is a Thy Art Is Murder új énekese, aki CJ McMahont váltja a zenekar élén. Nos, a friss énekes, aki a legutóbbi nagylemezük, a Godlike dalait is újraénekelte nem más, mint Tyler Miller, akit a tanultabbak az Aversions Crown éléről ismerhetnek. A turné október 12-én Budapestre ér, a Thy Art Is Murder mellett a Whitechapel, a Fit For An Autopsy és a Spite lépnek majd deszkákra. További infók ITT, a jegyeket ITT tudjátok beszerezni.

Közeleg a Karácsony és ezt Mark Tremonti is tudja

2023. szeptember 28. - KoaX

Tremonti3.jpg

Mark Tremonti neve főleg az Alter Bridge zenekarból csenghet ismerősen, de a szólóprojektjéről is gyakran szó esik nálunk. Nos, a jó öreg Mike szereti nagyon a karácsonyi időszakot így kitalálta, hogy Christmas Classics New & Old címmel ünnepi albumot készít. Ha esetleg unod már a belezést vagy azokat a dalok, hogy Isten mennyire utál, akkor pörögj rá Mark dalsira, hogy teljesen átjárjon a Karácsony szelleme! A három perces The Most Wonderful Time Of The Year dalt már meg is tudod hallgatni.

Tovább

Egy kis minden - Megvolt már a The Callous Daoboys legutóbbi videója?

callousdaoboys2023.jpgOktóber 20-án új anyaggal jelentkezik a kaotikus mindenfélemetalt játszó The Callous Daoboys. A God Smiles Upon the Callous Daoboys címre keresztelt háromdalos EP-ről a napokban egy új dal mutatta meg magát, ez a Pushing the Pink Envelope. A nem csak hallgatnival, hanem néznivalóval is gazdagon szolgáló tétel az alábbi.

Tovább

Két új dal jött a Year Of The Knife-tól, nem is akármilyen vendégekkel!

year-of-the-knife-2023.pngIgaz, az énekesnőjük még javában lábadozik, de a Year Of The Knife igyekszik jelezni a rajongóknak: a balesetük ellenére sem fognak megállni, csak kisebb szüneten vannak. A frissen kiadott két villámgyors tételben vendégek is hallhatók, a másfél perces Wishben a Sanguisugabogg énekese, Devin Swank, a perces limitet sem megugró Last Laughban pedig a Full of Hell frontembere, Dylan Walker teszi tiszteletét. A nóták a zenekar új nagylemezén, az október 27-én megjelenő No Love Loston figyelnek majd, ha jóarc akarsz lenni, a fizikai példányok megvásárlásával közvetlenül a zenekar felépülését támogatod!

Tovább

Landmines - Itt egy új dal a Sum 41 utolsó albumáról

sum-41-september-promo-credit-travis-shinn.jpgMég májusban jelentette be a Sum 41, hogy több, mint 25 év működés után feloszlik a zenekar. A csapat közösségi felületein jelentette be a döntést, azzal, hogy egy új album is érkezik majd tőlük, mi több egy új világkörüli turnéra is indulnak. A Heaven :x: Hell címre hallgató, szerint dupla album egy punkosabb és a súlyosabb dalokból összerakott oldalt jelent majd. Erről érkezett most meg az első dal Landmines címmel. /Fotó: Travis Shinn/

Tovább

Balhés borítók 3.

metallica_2.jpgVan, hogy egy zenekar akarva-akaratlanul, de kicsit túlfeszíti a húrt. Hogy most azt dalokban teszi, az egy dolog, hiszen a rock és a metal mindig is valamilyen szinten a lázadásról szólt, de sokszor már a képi körítés is átlép egy bizonyos határt. Itt a harmadik adag!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum