RockStation

Albumsimogató: Soulfly - Conquer (Roadrunner, 2008)

Az egyik legvadabb, leggyorsabb, legdurvább

2023. július 16. - KoaX

Soulfly-Conquer-2008.jpg

Idén nehéz szabadulni Cavalera mestertől és az örökségétől. A Soulfly tizenöt éve adta ki az egyik legvadabb, leggyorsabb, legdurvább anyagát, amiről mindenképpen kell beszélnünk. Irány a háború, a tűz, és a vér, éljen a Conquer! Nézzük is meg milyen ez az anyag ennyi év távlatából.

Tovább

Underground kincsesláda: Így fest az Orient Fall első, 2015-ös nagylemezének díszdoboza

orient_fall_2018.jpgVan, hogy a kicsik nagyot robbantanak. Ilyen volt az Orient Fall is a bemutatkozó nagylemezével, a Fractals-zel, ami a 2015-ös év egyik legnagyobb kedvence lett nekem. Az azóta is kedvelt, ráadásul igényes, gyönyörű csomagba pakolt dobozt eddig csak egy EP követte, viszont mind a kettőt bemutatom most nektek.

Tovább

RockNuggets Vol80./ Nobel Victory - Minotaur (H-Music Hungary, 2023)

unnamed_2.jpg

Kis hazánkban rengeteg zenekar van, pedig iszonyat nehéz egy jó dobost vagy basszusgitárost találni, énekesről meg már ne is beszéljünk. Ehhez képest mégis gombamód szaporodnak az újabb és újabb formációk, akik kisebb-nagyobb sikerrel bombáznak minket az új anyagokkal. Így jutott el hozzánk a Nobel Victory bemutatkozó anyaga is, a Minotaur.

Tovább

A gitáros lett a Vulvodynia új énekese

lwandile-prusent-20230712110836.jpgAz eredetileg gitárosként, 2020-ban beszállt Lwandile Prusent lett a Vulvodynia új énekese. A csapat eddigi frontembere, Duncan Bentley idén került ki a dél-afrikai deathcore zenekarból, miután meg akarta ölni a csapat dobosát, Thomas Hughes-t. Prusent az énektudását egy videóban mutatta be a rajongótábornak, ezt az alábbiakban találjátok meg.

Tovább

Demons - Itt egy új Mutoid Man nóta

mutoid-man-2023.jpgAhogy korábban írtuk, július 28-án érkezik a Stephen Brodsky (Cave In), Ben Koller (Converge) és a tavalyelőtt beszállt Jeff Matz (High On Fire) alkotta Mutoid Man friss anyaga, a Mutants. Az igen komoly borítóval ellátott lemezt két jópofa klippel, a Call Of The Voiddal és a Siren Songgal már felvezette a csapat. Most csak simán itt itt egy új dal Demons címmel alább. Meg persze a korábban kiadott két másik.

Tovább

Tizenegy perces dalt mutatott a Tesseract, Budapestre jönnek a britek

tesseract-2020.jpgBemutatta a soron következő nagylemezének, a szeptember 15-én megjelenő War Of Beingnek a címadó dalát a Tesseract. A djent vonalról indult progmetal csapat a tizenegy perces tételhez egy videót is mellékelt, ezt az alábbiakban lelitek. További jó hír, hogy február 4-én jó eséllyel élőben is felcsendül majd a dal, ugyanis aznap Budapesten lép majd fel a Tesseract, a bemelegítést az Unprocessed és a The Callous Daoboys vállalta magára.

Tovább

Jövőre érkezik a Darkest Hour tizedik albuma

darkesthour2023.jpgLeszerződött az MNRK Heavy-vel a Darkest Hour. A kiadó a zenekar követező, jövőre ígért albuma mellett egy sor újrakiadást is gondoz majd, melynek az első eleme a 2017-es nagylemez, a Godless Prophets and the Migrant Flora vinyl verziója lesz. Egyéb részleteket nem közöltek, de mindkét fél igen lelkes az együttműködéssel kapcsolatban.

Tovább

Ilyen volt a Rammstein második budapesti koncertje

Használhatnék nagy szavakat, de Sebők kolléga az első koncert kapcsán már megtette. Ha valaki azt hitte volna, hogy a második koncerten majd kevesebben lesznek, mint az elsőn, az igen nagyot tévedett. A show pedig nyilván minőségében ugyanaz volt, nem is lehetett másabb. Nagybetűs szórakoztatás, a legmagasabb fokon. Fényorgia, lángok és hőhullámok mindenhonnan, extázisban lévő közönség, élmények tárháza. Mondhatnám, hogy jelenleg a Rammstein a bolygó legnagyobb rockzenekara és a tegnap este fényében nem is tévednék nagyot. A fotókat Réti Zsolt kollégánk készítette. Még több képet ITT találtok.

Kiadta, majd törölte a friss dalát a Puddle Of Mudd

puddleofmuddbandaug2019_638.jpgNemrégiben bemutatta, majd nem sokra rá törölte az új lemezelőzetesét, a My Baby-t a Puddle Of Mudd. A dal persze az Internet népének jóvoltából azóta is elérhető (ha közben le nem vadásszák a rajongói csatornákról is), az alábbiakban simán le tudjátok csekkolni. A dalt egyébként a szeptember 8-án érkező albumukra, az Ubiquitous-ra szánján

Tovább

RockNuggets Vol79./ Yawning Balch - Volume One (Heavy Psych Sounds, 2023)

Legendák, ha találkoznak

a0333160292_10.jpg

Az azért érdekes szokott lenni, amikor a legendák találkoznak. Ilyenkor mindig hatalmas elvárásai lesznek az embernek akaratlanul is. Ezért volt szerencsém a Yawning Balch-hal mert tudomásom se volt, hogy mi ez az egész, de mikor utána olvastam leesett az állam.

Tovább

Cycle Of Hurting - Új(abb) dal jött a Staindtől

staind-2021-steve-thrasher.jpgSzállítgatja a szeptember 15-re beígért új lemezének, a Confessions Of The Fallennek az előzeteseit a Staind. A nagylemezzel tizenkét éve nem jelentkezett, a nu metal korszakban nagyot ment veteránok a Cycle Of Hurtinggel bizonyítják a nagylemez rátermettségét, mely már a második promós dal a korongról; az első a Lowest In Me volt. Alább a két kiadott dal és az album részletei is megtalálhatók.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum