RockStation

RockNuggets Vol79./ Yawning Balch - Volume One (Heavy Psych Sounds, 2023)

Legendák, ha találkoznak

2023. július 12. - KoaX

a0333160292_10.jpg

Az azért érdekes szokott lenni, amikor a legendák találkoznak. Ilyenkor mindig hatalmas elvárásai lesznek az embernek akaratlanul is. Ezért volt szerencsém a Yawning Balch-hal mert tudomásom se volt, hogy mi ez az egész, de mikor utána olvastam leesett az állam.

Ha azt mondom, hogy Bob Balch megvan a csávó? Nincs? Akkor csak röviden és tömören annyit, hogy a legendás Fu Manchu zenekar egyik oszlopos tagja. Na most.. Bob nagy ritkán összejár a Yawning Man zenekarral, nagyjából évente egyszer és jammelnek egy hatalmasat. Ebből az önfeledt zenélésből született a Yawning Balch Volume One című lemez is, ami egy öt órás session lenyomata. A zenészek semmit sem terveztek el előre, csak szórakozni akartak. Az egyetlen vitát is az jelentette Gary Arce és Bob túlzásba estek a pedálokkal. De ennyi infó alapján egyértelmű, hogy egy rettentően komoly elszállós stonerrock albumot kapunk. Ami számomra pozitív volt, hogy a Yawning-nek azt a részét kapták el, amit imádok. Az egész albumnak olyan hangulata van, mint a Tumbleweeds In The Snow dalnak, amire egyetlen egy szó van, zseniális!

45kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2818163442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum