RockStation

A küldetés folytatódik… Szabad szemmel - Megjelent a Salvus új nagylemeze

2024. február 01. - rockstation

salvus2024.jpgÖtödik nagylemezével jelentkezett a napokban a fővárosi modern metalos Salvus, a Szabad szemmel címet kapott albumon 8 dal - közöttük egy Radnóti Miklós versmegzenésítés is - hallható. Majdnem öt év telt el az előző, Irtás című korong óta - ami szövegileg és zeneileg is egyaránt messze a legsúlyosabb anyaga volt a zenekarnak -, az azóta eltelt időben a csapat felállása is alaposan megváltozott. (fotó: Bands Through The Lens)


“Mivel mindig is szinte küldetésünknek tekintettük, hogy a dalszövegekkel tükröt tartsunk a világnak, az országnak és az egyénnek - legyen az bárkinek bármennyire kellemetlen -, és a világ az elmúlt öt évben sajnos nem lett se szebb, se jobb hely, az emberi gyarlóság továbbra is kiapadhatatlan téma, így ezúttal annyi pozitívum se szorult Zoli sorai közé, mint korábban, de ezt zeneileg most próbáltuk kicsit ellenpontozni. Egyrészt minden eddiginél jobban ráfeküdtünk a ragadós énekdallamokra, a fogós refrénekre, és a tőlünk megszokott betonozós, szikár alapok közé visszacsempésztünk egy keveset a korábbi albumok felszabadultabb, ‘rockosabb’ vonaláról, ami jól kidomborította az adott dalok mondanivalójában rejlő szarkazmust és gúnyt.
Nehéz és hosszadalmas folyamat volt a lemez születése, egyrészt három tagcsere is lezajlott a két lemez között, és nem volt egyszerű feladat megfejelni egy annyira egységes és ütős albumot, mint az ‘Irtás’, de úgy érezzük, sikerült most is szintet lépni. A dalok kellően változatosak lettek, Zoli, Bandi és Petya is írt dalokat a lemezre, illetve a nemrég publikált ‘Félkész szabadság’ című dalban még az előző gitárosunk, Kemencei Bali keze nyoma is ott van.” - foglalta össze a zenekar a legfontosabbakat az új nagylemezről.

Az album hangzásáért Vári Gábort lehet / kell dicsérni, a lemez grafikáit egy szegedi tetoválóművész, Bem Tomi rajzolta, a dizájnért pedig Jósa Tamás felelt.

A CD a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein érhető el, de természetesen a kiadói shopból is rendelhető: https://shop.hmusic.hu/eloado/salvus

Az albumról eddig (klipként vagy szöveges videóként) a YouTube-on is bemutatott dalok:

Félkész szabadság:


Töredék:

Senki hibája:

Héthatár:


Salvus 2024
Pötörke Zoltán - ének / basszusgitár
Erdélyi Péter - gitár / vokál
Kokavecz András - gitár
Tobola Norbert - dobok

A zenekarral legközelebb április 13-án lehet találkozni - a Depresszió partnereként fognak játszani a Barba Negrában.
Eseményoldal: https://www.facebook.com/events/1069941924206783

Salvus FB-oldal: www.facebook.com/salvusmusic

A Szabad szemmel album az online felületeken: https://songwhip.com/salvus/szabad-szemmel

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7918315877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum