RockStation

10 ÉV UTÁN VISSZATÉR A PAGANFEST!

A valaha volt legerősebb szereplő gárdával tér vissza az eddigi legnagyobb szabású PAGANFEST!

2024. augusztus 24. - rockstation

paganfest2025.jpg2008 és 2015 között az RTN-Touring (Rock The Nation) szervezésében hét európai és két amerikai körrel a pagan és folk metal szcéna legsikeresebb utazó fesztivál turnéja volt a PAGANFEST. Majd szünet következett, de mind a rajongók, mint a zenekarok a folytatást követelték. Hát eljött az idő: Európa és az Egyesült Királyság legendás koncert helyszíneit megcélozva tér vissza a PAGANFEST. Az a fesztivál sorozat, mely számos zenekar történetében nagyon fontos szerepet játszott. A stílus meghatározó képviselői éppen a PAGANFEST-nek köszönhetik, hogy az évek során komoly headliner státuszt érhettek el. Ebből a brancsból most 5 csapat fogott össze, hogy ismét a magasba emelje a PAGANFEST zászlaját, igyunk hát kürtből (ne flakonból)! Jön tehát az Alestorm, az Ensiferum, a TÝR, a Heidevolk és az Elvenking, Budapestre egészen pontosan február 8-án.




Az Alestorm közleményét fordítás nélkül, eredeti nyelven tesszük közzé megőrizve így annak hitelességét és különleges nyelvezetét. 

ALESTORM: “Ahoy, ye scallywags and metal-hearted marauders! After a decade lost at sea, Paganfest  be returnin' with a thunderous roar, boastin' the mightiest crew o' bands ever to sail the seven stages! With Alestorm, Ensiferum, Týr, Heidevolk, and Elvenking at the helm, this here voyage be the grandest and most raucous yet!

Back in the days of yore, between 2008 and 2015, RTN-Touring (that be Rock The Nation, ye landlubbers) unleashed seven legendary editions across Europe and two more in the treacherous waters of the USA. Paganfest, the most triumphant festival tour of the pagan and folk metal scene, set sail and captured the hearts o’ metalheads far and wide. But alas, the festival was cast into the abyss, leavin' fans and bands alike yearnin' for its return.

But hoist the colors and mark yer maps, for the time has come to weigh anchor once more! Paganfest be blastin' back into port with a vengeance, conquerin' legendary venues all across Europe and the UK!

This here festival be a vital chapter in the tales of many a band’s rise to glory, helpin’ to transform 'em from humble deckhands to mighty headliners. Now, five o’ these intrepid bands be joinin' forces to hoist the Paganfest flag high once again. So grab yer horns o’ ale (and toss aside them landlubberly cans), and prepare to set sail on the wildest, most metal journey o’ yer life! Arrr!” 


ENSIFERUM: új lemezével érkezik az Ensiferum, a "Winter Storm" október 18-án jelenik majd meg. Petri Lindroos így üzent:

“Nagyon örülök, hogy bejelenthetem, a Paganfest 10 kerek év után visszatér. Nagyszerű csomag lesz az Alestorm, az Ensiferum, a Týr, a Heidevolk és Elvenking részvételével  jövő januárban és februárban. Találkozzunk a bulikon!”

Sami Hinkka hozzátette: “Új album, új év, régi barátok! Nagyon izgatottak vagyunk, hogy egyesíthetjük erőinket a metal szcéna legkiválóbbjaival: Alestorm, Týr , Heidevolk és Elvenking. Ez a turné biztosan bekerül majd a történelemkönyvekbe. Ragadjátok meg kardotok, ivókürtjeitek és rumpalackjaitok, mert a Paganfest visszatér!”


TÝR: mint a Paganfest történetének sarokköve, kiemelt helyet foglal el most a Paganfesten. Heri Joensen az aktuális zenekari történésekről így nyilatkozik:

“A legjobbkor tér vissza a Paganfest, hiszen a legfrissebb lemezünk, a Battle Ballads idén áprilisban jelent meg. Azóta persze turnéztunk Észak Amerikában és játszottunk néhány nyári fesztiválon Európában. Az új lemez ugyanakkor egy tagcserét is hozott az életünkbe, a gitáros poszton Hans Hammer egészíti ki a csapatot, a jelenlegi felállásaó pedig a valaha volt legerősebb. 

A Paganfest tökéletes alkalom lesz arra, hogy eljátsszuk néhány új slágerünket, valamint ősi pogány klasszikusainkat a rajongóink számára a kontinensen.

A Paganfest folyton visszatérő téma volt számunkra, és azokon a turnékon sok olyan bandával találkoztunk, akiket ma is ismerünk és barátságban vagyunk, mindemellett rengeteg új emberrel ismertetett meg minket Európa és Észak-Amerika szerte.

Erőteljes és nosztalgikus érzés újra látni a Paganfest flyert. Ez csak jó lehet! Tehát vedd meg a jegyed még most, és találkozunk valahol Európában ezen a télen, a Paganfest MMXX turnén! “


A Paganfest MMXXV a HEIDEVOLK új lemeze, a “Wederkeer” első európai turnéja lesz, tulajdonképpen lemezbemutató körútként is tekinthetünk rá esetükben. 

A zenekarvezető és basszusgitáros Rowan Roodbaert így nyilatkozott:

“Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bejelenthetjük, hogy visszatérünk a legendás Paganfestre, a világ elsőszámú folk és pagan metal mega turnéjára! Igazi Pagan és Heidenfest veteránként elmondhatjuk, hogy a Paganfest különleges helyet foglal el a Heidevolk történetében. Alig várjuk, hogy újra útra keljünk és egyesítsük erőinket ezzel a gyilkos line-uppal! 

A Paganfest visszatérése tökéletesen visszhangozza legújabb albumunk, a Wederkeer szellemiségét (ami azt jelenti, hogy "visszatérés" vagy "újraélesztés"). Legújabb dalaink legjavát hozzuk el nektek, valamint a klasszikus slágereket, amelyek mélyen elvezetnek a Heidevolk örökségébe.

Azok, akik korábban már átélték a Paganfestet, tudják, hogy ez egy olyan ünnep, amelyet nem lehet kihagyni. Készülj fel a magasba emelt kürtök, súlyos zene éjszakáira,  egy egyedülálló és különleges pogány eseményre, amely egyesíti a műfaj régi és új követőit. 

Készüljetek fel barátaim, mert a pagan metal testvériség felemelkedőben van!


Végül, de nem utolsósorban jön az ELVENKING, a csapat, melyet a korábbi Paganfestekről sokan hiányoltak. Ezúttal azonban nem maradhatnak ki. Az olasz pagan fiúk éppen a turné előtt jelentetik majd meg új lemezüket, a Reader of the Runes - Luna címre keresztel albumut, avagy aa grandiózus utolsó fejezetét a RotR trilógiának. 

“A Paganfest az a jelenség, melybe az ELVENKING tökéletesen passzol. Mindig is figyelgettük a korábbi fesztiválok felhozatalát és úgy éreztük, ez lenne a tökéletes csomag, amellyel egy szép napon turnéznánk, mind zeneileg, mind a koncepciót illetően. Végre a részesei lehetünk a feltámadó brand-nek és ennél már nem is lehetnénk izgatottabbak. A többi csapat már részt vett több korábbi PAGANFEST körön, nekünk viszont ez lesz az első, és bár többnyire mi nyitjuk majd a bulikat, óriási élmény lesz a részesének lenni. Az új lemezünk, a  “Reader of the Runes” utolsó fejezete 100%-osan kész és hamarosan megjelenik, így nagyszerű alkalom lesz játszani az új dalokat a korábbi slágerek mellett természetesen a Paganfest zászlaja alatt, szerte Európában.”


❒ JEGYEK:

Normál jegy:
https://jegy.rock1.hu/paganfest-2025_20250208

VIP jegy:
https://jegy.rock1.hu/paganfest-2025_20250208-vip

❒  LINKEK:

www.paganfest.live
https://www.facebook.com/Paganfest/

https://www.facebook.com/alestormband
https://www.alestorm.net/
https://www.instagram.com/alestormofficial

https://www.facebook.com/Ensiferum
https://ensiferum.com/
https://www.instagram.com/ensiferummetal/

https://www.facebook.com/tyrband
https://tyr.fo/
https://www.instagram.com/tyr_official

https://www.facebook.com/heidevolkofficial
https://www.heidevolk.com/
https://www.instagram.com/heidevolk_official

https://www.facebook.com/enslaved
https://linktr.ee/Enslaved
https://www.instagram.com/enslavedofficial

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1318472275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum