RockStation

Zeus ereje sújt le a Dürer Kertben

2024. október 05. - rockstation

planetofzeus2024.jpgA Planet of Zeus egy görög heavy rock zenekar, akiket tavaly már a Voivod vendégeként megismerhettünk, most pedig új lemezükkel, az ősszel érkező Afterlife-val indulnak útnak. Mi is elcsíphetjük dörgő erejüket február 25-én, a Dürer Kertben.

A Planet of Zeus egy heavy rock zenekar Athénból. 2000 óta léteznek, és rengeteget játszottak hazájukban, szinte bárhol, ahol csak lehetett, a házibuliktól kezdve a stadionokig. Nyers, őszinte és folyamatosan fejlődő élő előadásaik hűséges és hardcore underground rajongótábort biztosítottak számukra, amely túlmutat Görögország földrajzi határain. Öt egymást követő európai turné és számos nagyszabású fesztivál (Bloodstock stb.) után a Planet of Zeus volt a fő előzenekar a Clutch 2015-ös Psychic Warfare európai turnéján.

A Planet of Zeus első lemeze, az Eleven the hard way 2008 áprilisában jelent meg a Casket Music/ Copro Records (UK) gondozásában. Az album, bár debütáló album volt, nagyszerű kritikákat kapott olyan magazinoktól, mint a Metal Hammer és a Kerrang, sőt Bruce Dickinson is bemutatta a BBC-n futó rádióműsorában.  A 2011 májusában, a B-Otherside Records gondozásában megjelent „Macho Libre” című második album volt az az album, amely a zenekart Görögországban is meghatározó előadóvá tette, és elkezdett a hírnevük eljutni Európa több pontjára is. A csapa azóta megállíthatatlan.

Egy olyan korban, amikor az individualizmus egyesek számára az utolsó mentsvárnak tűnik, a Planet of Zeus negyedik albuma, Loyal to the pack egyfajta óda volt a csapatmunka előnyeiről. A véget nem érő, jellegzetes heavy riffjeikről, zord énekükről és táncolható groove-jaikról jól ismert zenekar úgy döntött, hogy „megkeveri a kártyapaklit” és új zenei irányt vesz, amely magában foglalja a dallamot, a tiszta, de szívszorító éneket és az újonnan felfedezett dinamikai érzéket. Úgy tűnik, hogy ez a keverék jól megalapozza a Planet of Zeus jellegzetes hangzását, egy olyan hangzást, amely a hallgatót egy érdekes utazásra viszi a heavy zene történelmén keresztül. A Lynyrd Skynyrdtól a Mastodonig, az Allman Brothers Bandtől a Queens of the Stone Age-ig, az AC/DC-től a Clutch-ig. És a folytatás az Afterlife képében hamarosan megérkezik.

A koncertre jegyek már kaphatók a www.livenation.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1318700766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum