RockStation

Új dallal jelentkezett a Red Swamp

2024. október 21. - KoaX

457695511_18363957499108800_7700297433605606568_n.jpg

Hazánk egyik kiemelkedő stoner zenekara, a Red Swamp mindent hátra hagy, amit eddig felépített, hogy megmutassa nekünk a legújabb szerzeményét, ami szakít minden stoner elemmel! Az I Am The Sun sokkal inkább viszi tovább azt az örökséget, amit a PanterA hagyott ránk, de ezzel nem elégszik meg a zenekar. Greg részéről én érzek egy jó adag Patton hatást is, így rendkívül érdekes lett a dal!

A zenekar a Born to Bleed-del jelzett irányváltást folytatja egy újabb összetett, súlyos dallal.

“Az ‘I am The Sun’ már régóta érlelődik, az eredeti témát és refrént még Sipos Andris (Dead Grey) hozta le nekünk a terembe több, mint egy éve. Akkor Zsombi, Andris és én voltunk csak lenn, úgyhogy magamra akasztottam a basszusgitárt, hátha alá tudok valamit klimpírozni. Elég jól haladtunk, így a session végén kb. megvolt a dal szerkezete, amit később még finomítottunk zenekarilag. Jozzy (The Hellfreaks) keze alatt is átment a dolog, majd Laci is hozzátette a magáét. A refrén szövege és dallama viszonylag gyorsan megvolt, de a verzékhez picit több idő kellett, hogy megfejtsem milyen irányba akarom vinni… mindig van ugye a hörgős opció, de nálam a dallam mindig prioritást élvez. Mindenképpen a zenekar = nap párhuzamban gondolkodtam mondanivaló szempontból, ahol a nap mint konstans tényező tükrözi a zenekar szellemét. A lassan 10 éves fennállásunk óta egy valamiért küzdök, amit eddig sikerült fenntartani: hogy mindig legyen rá mód, hogy valamilyen formában ez a banda nagyon fasza dolgokat csináljon és kibaszott jó dalokat írjon.” - fogalmazott Greg Kovács, énekes.

A Red Swamp nemrég friss dobost avatott Czomba Zénó személyében, már vele is alakulnak az új dalok és nemsokára érkezik is a következő, az új felállás legújabb szerzeménye. Emellett teljes új anyagon is dolgoznak, ami jövőre várható, a zenekar 10 éves jubileumát megünneplendően.

Az I am the Sunhoz egy ütős klip (visualizer) is készült, melyet Farkas Róbert animátor készített Greg instrukciói alapján AI segítségével. Érdemes végignézni az anyagot, tartogat bőven látnivalót.

A zenekar pedig novemberben mini turnéra indul a Darkmess társaságában, úgyhogy lesz esély élőben is csekkolni a ‘Napot’ a mocsárban.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr318712716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum