RockStation

RockNuggets Vol168. / Coroza - As Within (2024)

Kemény ordítások, hatalmas riffek

2024. május 31. - KoaX

a3702323953_10_1.jpg

Amikor már unalmasan nyitod meg a YouTube-ot, hogy keres valami újat és hirtelen rá akadsz egy olyan hangzásra, amire a zenész ismerősök kilencven százaléka vágyik, egyből kipattan a szemed és hevesebben kezd verni a szíved. A Corozáról lesz most szó, mert ők bizony komoly meglepetést okoztak egy álmos hajnalon.

Tovább

Rock Out! – A Wolfmother a Dürer Kertben is bemutatja új lemezét

wolfmother2023.jpg

Az ausztrál Wolfmother a klasszikus hard rock egyik legismertebb bandája, a zenekar Andrew Stockdale frontember kreativitása köré épült. Legutóbbi, Rock Out című lemezük a covid alatt született és hangzásával egyfajta kiszabadulást jelentett a karanténból. Noha szerencsére már a lezárásoktól megszabadultuk, a Rock Out-ot és a Wolfmother korábbi dalait hallgatva kaphatunk egy jó nagy szeletet a szabadságérzésből. Július 23-án a zenekar a Dürer Kertben csap le fékezhetetlen erejével.

Tovább

Profi felvétel is érkezett a Metallica viharos koncertjéről

338679939_958149868513895_1468618325899364265_n.jpg

Lars Ulrich zseniális üzleti szakember. Több interjúban is elmondta, hogy már a Metallica egészen korai időszaka óta, szinte állandóan forog körülöttük a kamera. A héten kezdte meg a zenekar a 2024-es turnéját, ami egyből egy eléggé kemény kihívás elé állította a zenekart, ugyanis ömlött az eső. Erről már beszámoltunk korábban. De ahogy már volt róla szó, a kamera állandóan forog, így most itt van profi felvételen is a Master Of Puppets szakadó esőben eljátszva, Münchenből! 

Tovább

Új dallal jelentkezett a Gruesome, itt a Frailty

gruesomeband.jpgNyáron megkezdi a következő nagylemezének felvételeit a Gruesome, de addig sem hagyja a rajongókat éhezni a zenekar, főleg, hogy hamarosan indul az Európa-turné. A Magyarországhoz legközelebb június 30-án, Bécsben elcsíphető kanyarra a Frailty című tételt eresztették el promós jelleggel és hát benne van a négy év dalszünet minden dühe!

Tovább

Üres báb címmel megjelent a Pennhurst legújabb dala

pennhurst2024.jpgFriss dalt mutat be készülő második nagylemezéről a Pennhurst. A NuSkullon debütáló Üres báb már a harmadik előzetes az albumról, a másfél éve közzétett Szörnyszülött és a tavalyi klipes Újjáéledt után. „Az új számokból kitűnik, hogy a zenekar kicsit megreformálta és modernizálta a hangzását, hiszen míg az első albumon leginkább a nu metal és kiváltképp a Korn öröksége adta az irányvonalat, az új dalok már simán párhuzamba állíthatók a kortárs metal(core) vonulattal, például az Architects frissebb dolgaival is.” -írja Völgyesi Ádám a NuSkull szerkesztője.

Tovább

Térj vissza, vándor!: Új dal a június 14-én érkező Rudán Joe albumról - Elindult az előrendelés!

joe2024.jpgA hazai rock / metal színtér egyik legkiválóbb hangú, és legsokoldalúbb énekesének új albumáról megérkezett az első előfutár - szöveges videón a Térj vissza, vándor! A 14+4 tételes CD-n - a hagyományokhoz hűen - ismét népes szerzőgárda sorakozott fel Rudán Joe mellé, a dalok feljátszásánál pedig most két és fél tucat zenészbarát és kolléga ragadott hangszert a kézbe. A Vasvitéz című nagylemez egy tematikus H-Music magazinnal együtt jelenik majd meg - önállóan vagy csomag részeként az alábbi linkről már előrendelhető: https://rudanjoe.hmusic.hu

Tovább

RockNuggets Vol167. / JD Miller - Empyrean (Mighty Music, 2024)

Súlyos hard rock Svédországból

jdmiller_lp.jpg

A svéd hard rock csapat munkássága egészen addig elkerülte a figyelmemet, amíg Szabolcs kolléga el nem küldte a friss albumuk sajtóanyagát. Neki meg általában jobban hiszek, mint a kiadók promószövegének. Ezúttal sem csalódtam, az Empyrean egy átlagon felüli rocklemez.

Tovább

LIAM GALLAGHER & JOHN SQUIRE (Warner/Magneoton, 2024)

Egyelőre az év meglepetése

liam-gallagher-john-squire-liam-gallagher-john-squire.jpg

Hogy Angliánál maradjunk, de mégis metalos hasonlattal éljek, ennek a lemeznek épp akkora jelentősége van, mintha Bruce Dickinson és Rob Halford készítettek volna egy közös albumot. De most a britpopról van szó. Liam Gallagher és John Squire pedig vitán felül az irányzat ikonikus alakjai. Előbbi figurát idehaza bizonyára jóval többen ismerik, mint az utóbbi muzsikust.

Tovább

Ed Sheerannel játszott az Offspring

offspring2024.png

Ed Sheeran a női szívek megrontója, a The Offspring pedig a kilencvenes-kétezres évek alap punkrock bandája. Na és mi van akkor, ha ők összeállnak? Erre is sor került a BottleRock Napa Valley Festivalon, május 26-án. Ed elmondta, hogy kilenc évesen úgy tett a tükör előtt otthon, mintha a legendás zenekar tagja lenne. A Conspiracy of One album pedig az első lemez volt, amit életében vásárolt. A zenészek már korábban felvették a kapcsolatot és mivel egy fesztiválon játszottak, így adta magát, hogy a Ed kedvenc dalát, a Million Miles Away-t közösen tolják el. Mi meg hoztunk róla videót! Amúgy, Dexter lefogyott?

Tovább

Új Cavalera-videó kávé mellé

440089459_771723325074851_2936830960318786121_n.jpg

Nem sokára hazánkban is megfordul a Cavalera család a Rockmaratonon, de addig sem hagynak minket lógva. A családi nagyüzem újravette a bemutatkozó Sepultura anyagot, a Schizophreniát ráadásul hozzácsapnak az anyaghoz még olyan dalt is, amit soha nem hallhattunk. A Nightmares Of Delirium és az "új" lemez a Nuclear Blast gondozásában lát napvilágot június 21-én. Akik még bírják az izgalmakat, azoknak pedig itt egy animációs videó, ami a From The Past Comes The Storm dalhoz készült!

Tovább

Itt van a megszentségteleníthetetlen Nile-dal

447010399_879972480837721_7851848956135823105_n.jpg

Azt hinnéd, hogy ismersz hosszú című dalokat? Szeretsz memorizálni? A Nile legújabb Chapter for Not Being Hung Upside Down on a Stake című dalával megdolgoztatja az agyadat. Az új dal a The Underworld Awaits Us All új albumot hivatott reklámozni, ami augusztus 23-án jelenik meg a Napalm Records gondozásában. Honnan az extra hosszú címe a dalnak? Karl Sanders a cím kitalálója és a zenekar frontembere azt állítja, hogy az egyiptomi halottak könyve 181. fejezetéből származik. Emellett elmondta azt is, hogy nagyon sokat dolgoztak az új lemezen, készüljön mindenki, hiszen az alvilág vár ránk, ott találkozunk!

Tovább

Magyar gitárossal erősít a Satyricon

Na, meg az Anthrax basszerével

445235325_1021915849302424_7728851682673072990_n.jpg

Nem okoz meglepetést senkinek, ha a "magyar gitáros" kifejezés szóba kerül, általában Vörös Attilára gondolunk. A zenész már játszott a legendás zenekarban, de most újra visszahívták maguk mellé a nyári turnék során. Ha Attila nem lenne elég, akkor még grátisz, hogy az Anthrax-ból éppen távollévő Frank Bello is csatlakozik a nyári felálláshoz. 

Tovább

Bring Me The Horizon - POST HUMAN: NeX GEn (RCA Records 2024)

Egy sima, egy fordított…

attachment-bring-me-the-horizon-post-human-nex-gen.jpgA zenekar megalakulása óta hangzásban rengeteget változott és szinte sportot űz abból, hogy alaposan felforgassa az állóvizet és megkérdőjelezzen minden elvárást egy-egy új megjelenés kapcsán. A 2020-as Post Human: Survival Horror a maga metalcore és nu-metal esszenciájával azt az érzetet keltette, hogy a banda talán visszatér core-ságos gyökereihez. Ezzel szemben a NeX GEnnel a BMTH egy egész más vizekre evezett. A fémes éleket megőrizve ugyan, változatos intenzitással nyakig elmerülhetünk a punk-pop és a hiper pop elektronikus hullámaiban.

Tovább

Egy hét múlva Budapesten játszik a DVNE

241381228_1709084865942982_1864873727725949424_n_32c83728ee.jpg

A progresszív sludge/post metal egyik viszonylag friss, feltörekvő lovasa a DVNEJúnius 5-én a csapat Budapesten a Dürer Kert kistermét veszi birtokba, hogy elhozza a magyar rajongók számára is a muzsikáját. A csapat előtt a német Monosphere muzsikál majd. A Cudi Purci szervezésén keresztül tessék lecsapni a maradék jegyekre! További infók a koncertről ITT.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum