RockStation

The Surgeon - Jöhet egy friss Overkill?

2023. január 27. - theshattered

overkill-2018.jpgKiszaladt a nagyvilágba az Overkill friss dala, a The Surgeon. A frankó kis tétel a csapat következő nagylemezén, a Scorchedon fog majd hivatalosan megjelenni.

Tovább

100%-ig ÉLŐBEN – No Playback Festival 2023.04.28-29.

posternoplaybackfestival.jpg

Németországban hosszú időre nyúlik vissza az 1980-as évekbeli metal – értsd ezen elsősorban klasszikus heavy metalt, másodsorban annak agresszívebb leágazásait – hagyományainak ápolása, életben tartása. E vállalás tette naggyá a lassan két évtizede futó Keep It True fesztivált (a legnyilvánvalóbb név) vagy Headbanger’s Open Airt (aka „a világ legnagyobb kerti partija” 1998 óta), és némi extra színezettel kiegészítve bár, de ez jellemezte a Wacken Open Airt is a kezdeti időben, azaz a 90-es években.

Tovább

Újabb dalt adott ki az Enslaved, megérkezett a Forest Dweller

enslaved-2022.jpgNem sajnálja az előzeteseket a március 3-án megjelenő lemezéről az Enslaved. A Forest Dweller képében már a negyedik kislemezdalt kapja a Heimdal, melyen összesen hét, értelemszerűen nem egy-kétperces nóta sorakozik majd fel. Mutatjuk a friss és a többi, valamivel már kevésbé friss, de szintén a lemez megjelenő számot!

Tovább

Dive - Friss zúzdát pattintott a Dope

edsel-dope-2022.jpgEgy szűk hónap és megjelenik a Dope új nagylemeze, a Blood Money Part 0. A 2016-os Blood Money Part 1 kistestvérének újabb előzetes dala a Dive lett, ez a Miseryt, a Best Of Me-t, a No Respectet, a Fuck It Upot és a Believe-t követi a sorban. Érdekesség és nem mellékes infó, hogy a friss nagylemez a megjelenésekor ingyenesen letölthető lesz, ez utóbbit ITT tudjátok előjegyezni. Nyilván az előzeteseket leszámítva február 24-ig ugyanúgy várni kell majd a csomagra.

Tovább

Megjelent a Uriah Heep új albuma, nézd meg a Hurricane dalszöveges videóját!

uriah_heep_promo_photo_nov_2017_hi_rez-photo_credit_richard_stow.jpgA mai naptól mindenki számára szabadon hallgathatóvá vált a Uriah Heep legújabb, sorban huszonötödik nagylemeze, a Chaos & Colour. A veteránok a megjelenés előtt a Hurricane-t támogatták meg egy dalszöveges klippel, ezt az alábbiakban találjátok meg. Aztán irány hallgatni a teljes anyagot, amit szintén lentebb csíphettek el.

Tovább

The Cure - Wish (Universal Music, 1992/2022)

Az utolsó valóban bátor Cure-lemez

the-cure-wish-deluxe-pack-shot-1659026329-1669213591.jpgAzoknak, akik csak felületesen ismerik a zenekart, elég, ha azt írom, hogy a Wish volt az a lemezük, melynek hetedik dala, az a bizonyos Friday I’m In Love, amivel a nagy többség azóta is azonosítja őket. Azonban nem csak a zenekar és a dal, hanem a slágerré vált szerzemény és a Wish lemez közé is hiba lenne egyenlőségjelet tenni.

Tovább

Ismered a Swollen Teeth-t? Ha csíped a korai Slipknotot, akkor tetszeni fog!

swollenteeth2023.jpgKiadta az első dalát a Swollen Teeth. Ez így önmagában nem sokat mond az embereknek, de ha azt mondjuk, hogy a maszkos csapat Ross Robinson és Sid Wilson felügyelete alatt készítette el az anyagát, ráadásul az Indigo Ranchen rögzítették azt, máris más a gyerek fekvése, ugye? A végeredmény olyan, mint amire gondoltok, a korai Slipknot rajongóinak biztosan tetszeni fog a téma.

Tovább

Mozikban mutatják majd be a Metallica lemezét

metallica_2023.jpgÁprilis 13-án, azaz egy nappal a hivatalos megjelenés előtt mozivetítésen mutatják majd be világszerte a Metallica új lemezét, a 72 Seasons-t. A legendák a korongon felsorakozó dalok mellett exkluzív interjúkat és egyéb meglepiket is ígérnek a vászon előtt megjelenő rajongóknak. A jegyeket március 2-től lehet megvásárolni. Hogy magyar helyszín lesz-e, egyelőre még nem tudni, mi azért merünk reménykedni.

Tovább

A megjelenés előtt elérhetővé tette a friss lemezét az ...And Oceans

andoceans2023.jpgÚgy volt, hogy péntektől lesz szabad préda a szimfo-black vonalas ...And Oceans új nagylemeze, az As in Gardens, so in Tombs, de a zenekar úgy döntött, virtuálisan elérhetővé teszi azt. És amúgy milyen jól tette! A teljes lemezanyag az alábbiakban hallgatható meg, ha pedig megtetszett, érdemes beboltolni is azt!

Tovább

Világvége, második felvonás - Új zúzdát mutatott a Rotten Sound

rotten_sound_2022.jpgBehajintotta a közösbe a március 31-re ígért nagylemezének, az Apocalypse-nak a második előzetesét a Rotten Sound. A grind veteránok tizennyolc agymenést sűrítenek majd fel a korongokra, viszont nem kell megijedni, a játékidő alig lépi majd át a húsz percet. Ennek megfelelően a frissen kiadott Suburban Bliss sem az epikus prog vonalról veszi az ihletet, igaz az 1:41-es hosszával kimondottan a terjengősebb tételek közé tartozik. Ez és a korábban kiadott Sharing alább várja az értő fülek érdeklődő kattintását.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum