RockStation

Sziget fesztivál 2008 fellépők | 8. rész : Dew-Scented

2008. június 22. - SAABI

[ Sziget 2008, Hammerworld | augusztus 15.,  péntek,  21:30 | Dew-Scented]

 

A Dew-Scented egy német trash metál banda, 1992-es megszületésük óta eddig egy demót és hét teljes értékű albumot jelentettek meg (érdekesség, hogy lemezeiknek eddig mindig „I” betűvel kezdődő címet választottak), jelenleg a Nuclear Blast kiadó palettáját színesítik. Európa nyugati fertályán nagy népszerűségnek örvendenek, itthon viszonylag ritkán lehet találkozni a nevükkel, bár nem teljesen ismeretlenek a magyar trash-rajongók számára, hiszen nem a szigetes buli lesz az első fellépésük Magyarhonban.


Zenéjük gyilkos tempójú, tiszta hangokkal játszott hamisítatlan, hogy azt ne mondjam igényes trash metál a 90-es évek klasszikus receptje szerint. A gyors reszelést gyakorta díszitik lebegős-dallamos betétekkel (mondjuk, hogy szólókkal?) [Florian Müller és Hendrik Bache] és a betonszilárd alapokat szolgáltató basszus+dob szekció [Alexander Pahl (basszus) és Uwe Werning (dob)] a kegyetlen gyors lábdobbal sem piskóta a háttérben. A vokál [Leif Jensen] is kellően szigorú, tónusa jól harmonizál a zenével és a műfaj kívánalmainak megfelelően inkább hörgés, de szerencsére az igényesebb fajtából való: nem bántja az ember fülét és itt-ott még egy kis dallamosság is felfedezhető benne. Lehet, hogy nincs igazam, de az énekes neve alapján némi északi kulturális kötődésre tippelek, és némi északi hatás bizony a zenében is felfedezhető.

Aki még nem ismeri őket, kezdje az ismerkedést az együttes MySpace oldalán meghallgatható felvételekkel: Dew-Scented MySpace. Ízelítőnek itt van még ez a jó kis videó a tavaly megjelent Incinerate című albumról: ez a That's Why I Despise You. Azt ugyan erősen kétlem, hogy a szőke csajok ilyen zenére gerjednének, de a performance az király! :)


Azt hiszem, aki szereti a fénysebességgel az arcába zúduló kőkemény metálzenét és megpróbálkozik velük a Sziget Hammerworld színpadán, nem fog nagyot csalódni; a zenekar stabilan magas színvonalú teljesítményt nyújt már évek óta, gondolom augusztus 15.-én sem adják alább.
 

 [ Sziget 2008, Hammerworld | augusztus 15.,  péntek,  21:30 | Dew-Scented]

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr95532869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum