RockStation

Azfeszt : Megújuló helyszín, külföldi fellépők

2009. március 19. - Matyesz

Eddig is biztató hírek szivárogtak ki az Azfesztről, és a pozitív információ folyam továbbra is folytatódik. Bizony érdemes odafigyelni az efféle hírekre, hiszen lassan el kell gondolkodnunk rajta, hogy melyik nyári fesztiválra váltsuk meg bérletünket, ha kedvezményes áron akarunk bejutni. Mostanság azért igencsak jól jön, ha valahol tudunk spórolni pár Mátyás királyt(1.000 forintost) De minek is írok itt össze-vissza ennyifélét, mikor csak a továbbra kell kattintanotok és máris magatok láthatjátok/olvashatjátok az új Azfesztes közleményt.Ha pedig most kérdőn nézel a monitorra, hogy mi az az Azfeszt? Akkor kötelező a továbbra menned...

 

 

 

Immár hatodik alkalom, hogy megrendezésre kerül a nyírség szívében, Nyírbátorban az Azfeszt Thermal Rock'N'Roll Fesztivál. Azok a fesztiválozók akik az elmúlt öt évben együtt öregedtek a rendezvénnyel, és figyelemmel kísérték annak fejlődését, egyre gyakrabban teszik fel a kérdést, hogy az Azfeszt a "legnagyobb kis" vagy a "legkisebb nagy fesztivál" az országban. Ezt a kérdést, ki-ki maga kell hogy megválaszolja.

Tény és való, hogy mind a program méretében, valamint a nézőszám tekintetében az Azfeszt az ország egyik legdinamikusabban fejlődő rendezvénye. Ezzel együtt a mai napig megmaradt a rendezvény élhető, baráti jellege, és különleges atmoszférája ami az egyik fő vonzerejének számít.

A 2009-es esztendő számos újítást hoz a rendezvény életében. Egy nagyszabású városfejlesztési projekt keretében megújul a rendezvénynek otthont adó Gyógyfürdő és Kemping. Ez érinti a rendezvény területét is, de nem akadájozza annak megtartását. Tehát részben átalakított területen továbbra is lehetőség lesz a jó körülmények között, árnyékos helyen való kempingezésre, a kultúrált tisztálkodásra és ami a legfontosabb, egy teljesen új élménymedence is a fesztiválvendégek rendelkezésére fog állni.

A zenei programnak tobábbra is hangsúlyos részét képzi majd a tehetségkutató verseny, hiszen a szervezőgárda valja, hogy lehetőséget kell biztosítani a jövő feltörekvő tehetségeinek, hogy bizonyíthassák rátermettségüket. Ezen kívül tovább erősödik a program nemzetközi összetétele, hiszen a hazai élvonal képviselőin túl számos világszerte ismert és elismert banda fellépésére is számítani lehet. Ilyen a New York hardcore legenda Agnostic Front, a kanadai The Flatiners, a holland Textures és a dán Raunchy, akikhez csatlakozik a német Deadlock, a poszt hardcore-t nyomó Enter Shikari és a punkrockot játszó Anti-Flag. Aki pedig lazítana egy kicsit a súlyos muzsikák után, és a táncot sem veti meg, a Jaya The Cat és The Toasters,a The Peacocks vagy az őrült Russkaja tökéletes választás számára.

Persze a magyar zenei underground krémje sem hiányzik majd a fesztiválról. A koncerteken és a szokásos tehetségkutatón kívül ismét lesznek programok mind napközben, mint pedig az este folyamán.

És végül, de nem utolsó sorban a jegyárak kialakításáról kell szólni. Továbbra is érvényes, hogy az ország egyik legjobb "ár-érték" arányú fesztiválja az Azfeszt mind a jegyek mind a helyszínen kapható fogyasztási cikkek vonatkozásában.

Remélhetőleg aki már volt az újra, aki még nem volt az végre eljön és megízleli, hogy milyen is a Thermal Rock'N'Roll 2009-ben.

Zárjuk együtt a nyarat!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr501010394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum