RockStation

Hegyalja Fesztivál 2009 fellépők | 1. rész : Death Angel

2009. július 06. - sunthatneversets

Úgy gondoltuk idén, hogy a július 15-19. között megrendezésre kerülő Hegyalja Fesztivál nevesebb külföldi fellépőit is bemutatjuk. Tesszük ezt egyrészt azért, mert metálban elég erős a felhozatal, másrészt pedig a fesztivál idén ünnepli 10. születésnapját. 


Kezdjük a sort a Death Angel-lel. A banda a thrash-korszak hajnalán, 1982-ben alakult San Francisco-ban. Két testvér, Gus (gitár) és Dennis Pepa (basszus) összeállt unokatestvéreivel, Andy Galeon dobossal és Rob Cavestany gitárossal. 1983-ban kiadtak egy kezdetleges demót Heavy Metal Insanity címmel, amit 1986-ban a sikeres Kill As One követett, rajta a klasszikus Thrashers nótával. 1984-ben lett teljes a felállás Mark Osegueda énekes belépésével. A Kill As One sikere lemezszerződést hozott, így jelent meg 1987-ben a The Ultra-Violence, minden idők egyik legjobb thrash metal lemeze. 1988-ban felvették a folytatást Frolic Through The Park címmel.


1990-ben jelent meg a kritikusok által is elismert Act III, ami ismét egy mestermű. A lemez turnéján a Slayer, az Anthrax és a Megadeth társaságában léptek fel a Clash Of The Titans elnevezésű turnén. Arizonában a banda súlyos buszbalesetet szenvedett, Andy Galleon dobos állapota válságos volt, felépülése több mint egy évet vett igénybe. Ezalatt Osegueda otthagyta a bandát és New York-ba költözött.

1991-ben Andy felépült, a banda nevét The Organizationra változtatták, és ismét Rob énekelt, mint a korai időkben. Ez a felállás együtt indult útnak Rob Halforddal és a Motörheaddel is, felléptek a Dynamo Fesztiválon, megjelent két lemezük azonban ezek nem hozták meg a várt sikert, így feloszlottak.


Maga a Death Angel hivatalosan 2001-ben éledt újjá, a Thrash Of The Titans segélykoncert kedvéért, amit zenésztársai szerveztek Chuck Billy Testament frontember megsegítésére. A régiek közül egyedül Gus Pepa nem tért vissza, őt Ted Aguilar pótolta a gitáros posztján. Bár eredetileg csak egyetlen fellépésről volt szó, a siker folytatásra ösztönözte őket, és rögtön fejest ugrottak egy Európa-turnéba is, mely hazánkat is érintette. 2004-ben a Nuclear Blast gondozásában megjelent a visszatérő lemez, a The Art Of Dying, ami a legkevésbé sem nosztalgiázás volt, hanem egy friss, erős thrash lemez.

2008-ban jött az újabb album a Killing Season, mely szintén kiváltotta a szakma elismerését. Jelenleg a banda a következő felállásban zenél: Mark Osegueda – ének, Rob Cavestany – gitár, Ted Aguilar – gitár, Will Carroll – dob, Sammy Diosdado – basszusgitár.  


A veterán trash brigád a DeWalt színpadon lép fel július 15.-én (szerdán) 21.20-kor.

A biográfiáért köszönet a zajlik.hu-nak.


Death Angel –  Dethroned

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr311229744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum