RockStation

Lánc, füst, szél Videjó – Trivium: Throes Of Perdition

2009. január 31. - sunthatneversets

A floridai Trivium tavaly jelentette meg Shogun című negyedik lemezét, melyet mi is megvizsgáltunk és elég jónak ítéltetett (Rock STATION kritika: Félmillió  :  Trivium - Shogun). A zenekar január végén hozta ki a lemezről a második klipet, melyet az album legdallamosabb nótájához a Throes Of Perdition-höz készítettek. A klip a kelleténél egy hangyányival több metál klisét – lánc, füst, szél, lehullott avar, antik díszletek közt headbangelő zenekar – vonultat fel, de a nóta jó, még ha tőlük egy árnyalattal erősebbhez is szoktunk általában. 

Tovább

Tavaszi lombhullás, újra itt az October! - infóözön...

Egy hét alatt két sztárzenekar koncertjén is fellép az October:

Február 18.-án a The Rasmus előtt a Dürer Kertben,
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Február 21.-én a Gothica Farsangon, a Dieselben a Deathstars után.
 

Március 1.-jén pedig megjelenik a Mélységi mámor, az új lemez, 11 dallal. Az album előzeteseként tavaly megjelent Gyémánt út maxi kiváló kritikákat, kapott többek közt tőlünk is (Rock STATION kritika: Octóber - Gyémánt út maxi 2008), az új lemez pedig még a vártnál is erősebb és változatosabb lesz. A dalokban különleges hangszerek is megszólalnak, mint például a duda, a darbukka, a fuvola, a keleti ütőhangszerek és a cselló. Sőt, most először női énekes is segítette a csapat munkáját.

Az album Gyémánt út című dalához már a klip is elkészült (Gyémánt út maxi kritikájához mellékelve -  a fenti linken elérhető) és e mellett a Youtube-ra az Ezer szállal koncert verziója is felkerült, Ez a video és még további koncertinfó található  a tovább link alatt.
 

Tovább

In Flames – A PECSA-ban

Az igazi fémszívű rocker idén télen és tavasszal egy kétszemélyes Bahama-szigeteki nyaralás árát is el tudná verni, annyi koncert lehetőség lenne erre. Ha még nem volt elég a  nagy nevekből, akkor nem április tréfaként, de április 1.-jén a göteborgi dallamos vonal vezető képviselője az In Flames is tiszteletét teszi Budapesten a Petőfi Csarnokban. A jegyárak egyenlőre még nem ismertek.
 

Queensryche – American Soldier áprilisban

A seattle-i Queensryche új lemeze American Soldier címmel jelenik meg április 1.-jén. A korongon a következő dalok lesznek hallhatók:

Sliver,Unafraid, Hundred Mile Stare, At 30,000 Ft.,A Dead Man's Words, The Killer, Middle Of Hell, If I Were King, Man Down!, Remember Me, Home Again, The Voice

Az album kiadását turné is követi, amelynek egyenlőre csak amerikai dátumai ismertek.
 

Prong – Snap Your Fingers Snap Your Neck | Rock/Metal himnuszok 16. rész

A 1986-ban New-York-ban alakult Prong eleinte a crossover elemekkel teleszőtt thrash metálban utazott, majd a 94-es Cleansing-en már indusztriál elemek is felütötték a fejüket, de maradtak a Pantera -rokon riffek is. Ez után a Tommy Victor gitáros/énekes vezette csapat elkészítette a Rude Awakening című lemezt, ami még jól sikerült, de a megérdemelt sikerek valahogy nem jöttek, így banda szépen beleállt a földbe. 2003-ban aztán újból jelentkeztek a Scorpio Rising című albummal, ami megint csak bukás volt. Tommy Victor azonban nem adta fel és 2007-ben jött a következő album, de a Power Of The Damager sem sikerült úgy, ahogy a fénykor lemezei. Igazából dalt választani nem volt nehéz, hiszen a Snap Your Fingers Snap Your Neck a banda legnagyobb dobása, talán már sohasem írnak ekkora nótát.

Tovább

Értelmiségi tufa kűmetál : Sepultura - A-Lex

Bármennyire is szeretnék a kitartó Sepultura rajongók, hogy a klasszikus felállás egyszer újra összejöjjön, úgy tűnik erre még várni kell meghatározatlan ideig. Sőt az A-Lex az első olyan lemez, amelyen már egy Cavalera sem játszik a bandában, lévén, hogy a sokáig kitartó dobos, Igor is kibékült a már régebben lelépett bátyóval és ennek örömére sebtiben ő is lepattant. 

Mégis, akinek a Sepultura név hallatán még megdobban a szíve az jó évet tudhat maga mögött, hiszen tavaly megjelent a Cavalera tesók konspirációja (Rock STATION kritika: Első osztályú gumicsizmás parasztmetál: Cavalera Conspiracy - Inflikted) és a Soulfly Conquer-je is (Rock STATION kritika: Nem elég paraszt! : Soulfly - Conquer).  Most pedig itt az új lemez, új dobossal, bizonyos Jean Turrer Dolabella-val.
Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum