RockStation

Az év koncertje ... lehetett volna : Suicidal Tendencies – Budapest, West-Balkán 2010.07.06., képes beszámoló

2010. július 09. - sunthatneversets

Frogfoot még ki sem igazán pihente a csehországi Sonisphere és a Megadeth koncert fáradalmait, máris újabb legenda jött hazánkba egy jó kis best of koncertet adni. A Mike Muir vezette Suicidal Tendencies nem hazudtolta meg önmagát.
 
A Suicidal Tendencies igazi legenda és tisztában voltam vele, hogy elkötelezett és kitartó rajongói bázisa van, de inkább amolyan "bennfenntesek zenekará"-nak tartottam:azok ismerik-hallgatják akik kicsit jobban beleássák magukat a zenei világba, a TV és a rádió ezt nem fogja az arcokba tolni. Nem számítottam többre max. 500-600 embernél, így hatalmas meglepetésként ért a (volt) Skála Metro előtt kígyózó sor.

Gyorsan megtelt a West-Balkán, amely jelenlegi formájában koncertezésre alkalmatlan, de erről majd később. Az előzenekar a The Inspector Cluzo egy kétszemélyes francia zenei stand-up comedy volt, amely előtt értetlenül álltam: mit keresnek itt? Nem tudom kinek a fejéből pattant ki ez a párosítás, de ide jobb lett volna egy az alkalomhoz inkább illő (akár magyar) zenekar is.



A kezdésre már egy gyufaszálat is alig lehetett leejteni, legalább 2000 ember zsúfolódott be a WB-ba! 22 óra után végre színpadra lépett a Suicidal Tendencies. A You Can't Bring Me Downnal kezdtek és onnantól kezdve Mike Muir egy pillanatra sem állt meg, fel-alá rohangált, a videókon már látott "pakolás" és a többi jellegzetesen "Muiros" mozdulataival kísérte az előadását, de a többiek is kivették a részüket a munkából, egyedül talán a dobos szorult háttérbe a világítás hiányának köszönhetően, belőle nem sokat láthatott a közönség.

Végre élőben hallhattam a kazettáról, LP-ről ezerszer lejátszott nótákat, úsznom kellett volna a boldogságban! Mégis miért nem tettem? Nos a legjobb bulit is agyonvágja a pocsék keverés. Sajnos itt is ez történt, sokszor az élvezhetőség alsó határán volt a hangzás, néha alig volt hallható-érthető az ének vagy Mike Muir dalok között mondandója, a gitárok halkan szóltak és ez idővel sem javult. A Suicidal Tendencies erőssége mindig is az volt, hogy kiváló zenészek alkották (ugye nem kell neveket írnom?) és ez most sincs másként, ráadásul mindvégig nagyon szimpatikusan viselkedtek, a közönség is kitett magáért, régen láttam ekkora zúzást egy bulin szerencsére a hangulattal nem volt gond. Ha nem lett volna olyan pocsék a hangosítás, mint amilyen volt, akkor azt írhatnám, hogy az év koncertje volt.



Setlist:
You Can't Bring Me Down
Ain't Gonna Take It
I Want More
Drum Solo
War Inside My Head
Come Alive
Send Me Your Money
We Are A Family
Subliminal
Cyco Vision
I Saw Your Mommy
Possessed To Skate
How Will I Laugh Tomorrow
Encore:
I Shot Reagan
Pledge Your Allegiance

További képek az alábbi galériában:


 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr832140035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum