RockStation

Bárki, bármilyen témát hozhat. Legfeljebb kirúgjuk! - Room Of The Mad Robots interjú

2010. január 24. - sunthatneversets

Room Of The Mad Robots - Mechanical Sound Empire CD coverA Room Of The Mad Robots bemutatkozó albuma Mechanical Sound Empire címmel december közepén jelent meg. A szerzői gondozásban kiadott albumot a zenekar teljes egészében meghallgathatóvá  tette a Room Of The Mad Robots MySpace oldalon. A lemezmegjelenés okán beszélgettünk a zenekarral.


RS: Tudom, hogy már unalmas a kérdés, de mikor és hogyan kezdtétek, illetve változott-e valami, amikor Andres belépett a zenekarba?

Az egész 2007-ben pattant ki a fejünkből. Akkoriban mindenkinek volt, másik zenekara is. Igazából mókának indult az egész. Hárman alapítottuk a zenekart, Laci (dob), Joe (basszus) és Miki (gitár). Szerettünk volna egy olyan zenekart, ahol korlátok nélkül azt csinálunk, amit csak akarunk. Kipróbáltunk különböző zenészeket, de egyik sem hangolódott rá arra, amit csináltunk. Jöttek az ötletek és a számok. Éreztük, hogy ez több lesz egy kis örömzenélgetésnél. Szép lassan mindenki otthagyta a többi zenekart, amiben játszott és csak a MAD Robotsra koncentrált. Amikor megismertük Andrest, már az első próbán nyilvánvaló volt, hogy beleillik az összképbe. De valami még mindig hiányzott. Ez volt Gergő egyedi perka játéka. Változott e valami mióta Andres az énekesünk? Hát persze. Többet idegeskedünk. De viccet félre téve, elég nehéz idehaza olyan énekest találni, akinek ennyi karakter van a hangjában. És nem csak jó énekes, de emberileg is illik a képbe.

Room Of The Mad Robots - JoeRS: A Myspace oldalatokon egy csomó  hatást jelöltök meg a zenéteket illetően, amik nagy része érződik is a muzsikán. Mindannyian hasonló zenéket kedveltek vagy mindenki tolerálja a másik zenei ízlését?  Egyáltalán hogyan születik egy Őrült Robot dal?

Ebben a zenekarban, öt zenefanatikus őrült van. Természetesen, megvannak a közös nagy kedvencek. Ezeket jelöltük meg hatásként. De emellett, mindenkinek megvan a maga érdeklődési köre. Ezt mindenki tiszteletben tartja. Nyílván a sok zenehallgatás miatt, rengeteg hatás ér minket, ami tükröződik is a zenénkben. De mivel nálunk nincsenek korlátok, bárki bármilyen témát hozhat. Legfeljebb kirúgjuk. :D A számírás az elég egyszerű módon történik. Lemegyünk próbálni, és nekiállunk kötetlenül zenélni. Pár óra múlva, már körvonalakban, de megvan a szám. Ezután hetekig játszogatunk vele. Vagy letisztul és akkor marad, vagy kuka.

Tovább

Bólogatós thrash-metál : Septicmen - Transit

A várpalotai Septicmen lassan thrash veteránnak számít, hiszen 1992 óta nyomatják ezt a fajta muzsikát, és a Transit már az ötödik lemezük. Ami némileg meglepő, hogy tavaly év végén kijött, hiszen valamivel kevesebb mint két évvel ezelőtt látott napvilágot a negyedik Negative címre keresztelt korong. Ez a hirtelen termékenység szerencsére jó dalokban öltött testet.

Bár az elején azt írtam, hogy a csapat thrash zenében utazik, de ez igazából csak általánosságban igaz, mert néhol azért más irányokba is kikacsint a Korcsmár Gyula – gitár, ének; Garai Tibor – gitár, Szalai Vernon Béla – basszus, Németh Róbert – dob alkotta négyes. Alapvetően azonban a lemez meghallgatása után az ugrik be az embernek, hogy a Septicmen jó kis bólogatós thrash-metálban utazik. Nem mondom, hogy a bándi AMP Stúdióban Pallagi Attila irányításával felvett korongnál nem hallottam már jobban megszólaló albumot, de ez a koszos-szutykos sound valahogy igencsak passzol ezekhez a dalokhoz.

Tovább

Angertea – Áttörés előtt?

Mihály Gergő énekes/gityós alább elég jó hírekkel szolgál az Angertea iránt érdeklődők számára. Olvassátok el! Érdemes!

Mint azt sokan tudjátok, tervben volt egy DVD kiadása idénre, de úgy tűnik, hogy most változott a dolog. Még múlt évben megkeresett minket a legendás Grammy díjas producer, Neil Kernon (Nevermore, Nile, Qeensryche, Judas Priest, Peter Gabriel, Cannibal Corpse, stb.), hogy bejön neki a zenénk, és szívesen dolgozna velünk, és mostanra odáig jutottak a tárgyalások, hogy csinálunk egy 3 számos EP-t, amit ő fog keverni. Pluszban nagyon sok embert ismer a zeneiparban, és azt mondta, hogy mindig mutogatja az általa frissen kevert dolgokat ilyen kiadós csókáknak, szóval elvileg van esélyünk továbblépni. Persze semmit sem akarunk elkiabálni, de azért reménykedünk. A lényeg, hogy most javában írjuk a dalokat az EP-re, és a tervek szerint egy hónap múlva már fel is vesszük őket. Hogy a keverés mikorra készül el, azt nem tudhatjuk biztosan, de ebben az évben tutira megjelenik a cucc valamilyen formában.

Másik jó hír, hogy február végén indul az újabb országos turné, aminek legtöbb állomása látható már az Angertea MySpace oldalon, vagy az Angertea honlapon.


 

High On Fire – Márciusban jön a Snakes For The Divine

A californiai High On Fire legénysége (Matt Pike - gitár/ének, Des Kensel - dob és Jeff Matz – basszusgitár) új lemeze Snakes For The Divine címmel március 8-án jelenik meg a Century Media gondozásában. A Greg Fiedelman producer irányítása mellett készült albumra a következő dalok kerületek.

1. Snakes For The Divine
2. Frost Hammer
3. Bastard Samurai
4. Ghost Neck
5. The Path
6. Fire Flood and Plague
7. How Dark We Pray
8. Holy Flames Of The Firespitter

  A Frost Hammer a fenti linkre kattintva hallgatható ízelítőként.

The Dillinger Escape Plan – Borító és dalsorend

A Party Smasher Inc./Season Of Mist gondozásában március 23-án jelenik meg a The Dillinger Escape Plan új lemeze, mely az Option Paralysis címet kapta. A Steve Evetts  producer segítségével készült új album az itt látható borítóval és az alábbi dalokkal fog megjelenni:

01. Farewell, Mona Lisa
02. Good Neighbor
03. Gold Teeth On A Bum
04. Crystal Morning
05. Endless Endings
06. Widower
07. Room Full Of Eyes
08. Chinese Whispers
09. I Wouldn't If You Didn't
10. Parasitic Twins

Koncertajánló - INGYENES Blind Myself 15. szülinapi buli január 23-án a Dürerben

A Blind Myself-ből Tóth Gergő jelentkezett az alábbiakkal:

1995-ben alakult a Blind Myself. A legtöbb amatőr bandához hasonlóan, mi is egy garázsban kezdtünk el zenélni, gagyi erősítőkön és egy béna dobon. Óriási hatással voltak ránk a 90-es évek újító zenekarai, úgy éreztük nekünk is el kell kerülnünk a kliséket és meg kell találnunk a saját hangunkat, ami eleinte, törvényszerűen nem sikerülhetett. Aztán egyre jobban megtanultunk zenélni, egyre többet tapasztaltunk, egyre jobb hangszereink lettek, tovább sétáltunk a zene főutcáján. Készítettünk 5 lemezt, játszottunk 5 embernek és ötezernek, turnéztunk Európában és az Egyesült Államokban. Közben az elkerülhetetlen feszültségek miatt többen leváltak a zenekarról, sajnos, nem mindig jön ki egymással 4-5 különböző karakter. Ők sem vesztek el, mindenki érdekes, izgalmas dolgot csinál: Molnár Gábor New Yorkban él és a 1AEON nevű márkát készíti. Újra együtt zenél Gerry-vel, aki a Product lemezünkön játszott. Kolozsi Péter az Esclin Syndoban bőgőzik, Ivánfi Dani a Shell Beach-ben töri a dobverőit, Szabó Laci éppen megváltja a világot a Grand Mexican Warlockkal, Szalkai Tibi pedig megosztja az embereket a The Idoruval. Köszönöm nekik és a többi ex-Blind tagnak az együtt töltött időt!

Szerencsére jelen pillanatban – emberileg és zeneileg egyaránt – a legjobb Blind felállás van együtt. Olyan jó hangulat van a koncerteken, próbákon, mint az induláskor 1995-ben. Aki látott minket játszani az utóbbi időben, az tudja miről beszélek.

A Blind Myself összes lemeze úgy készült, mintha az első anyagunk lenne. Sosem kényszerültünk arra, hogy egy albumot kelljen ismételgetnünk újra meg újra. Minden lemeznél feljebb toltuk a képzeletbeli lécet, néha rendesen rá kellett gyúrnunk az átugrásához. Ez a jövőben is így marad, már most izgalmas elképzeléseink vannak a hatodik albummal kapcsolatban.

Tavaly többen megkérdezték tőlem, hogy lesz-e valami különleges koncert a 15 éves évfordulóra. Sosem voltam nagy híve az önajnározásnak (a 10 éves évfordulóról meg is feledkeztem anno), viszont arra gondoltam, hogy mi lenne, ha inkább mi „ajándékoznánk” meg a közönségünket egy ingyenes koncerttel. Elég fura is lenne ünnepeltetni magunkat, hiszen jelenlegi dobosunk, Jankai Valentin a Blind indulásánál még csak 3 éves volt, maximum két játékautót püffölt egymáshoz akkoriban. Ugyanakkor mégis 15 éve létezik a Blind Myself név, amit ezzel az ingyenes koncerttel, valamint a Fish! zenekarral közös turnéval szeretnénk „mikroszinten” celebrálni.

BLIND MYSELF –  15 éves szülinapi koncert

NECK SPRAIN
NASMITH
ONE REASON TO KISS
ZYON 

2010. 01. 23. BUDAPEST DÜRER NAGYTEREM – INGYENES BELÉPÉS

 

Szürke dél-walesi nappalok : Lostprophets – The Betrayed

A hülyenevű dél-walesi Pontypridd-ben 1997-ben alakult Lostprophets már a negyedik lemezét adja ki. Pályájuk elején pár szakíró az új Faith No More-t látta bennük, de szerintem elég rossz lencsét tehettek abba szemüvegbe, bár az tény hogy tehetséges gyerekekről beszélünk az esetükben. Az alternativ metál – sokaknak emo - kategóriájába sorolt csapat zenéjében metál nem sok van viszont az alternak nevezett ízek mellett egyre több az indie elem, meg néhol Coldplay és U2. Nem egy esetben meg olyan érzésem volt, mintha a Fall Out Boy vagy a My Chemical Romance brit megfelelőjébe ment volna át a csapat. Előző – 2006-ban megjelent – Liberation, Transmission című lemezükről pár dalt az unalomig játszott az MTV, gyakorlatilag nem tudtam akkoriban úgy odakapcsolni, hogy 10 percen belül ne Lostprophets szóljon.

Tovább

VIDEJÓ! A Lost Symphony első és egyben utolsó videóklipje

A 2008-as AZfesztes első helyezésükkel a Lost Symphony elnyerte a jogot első videoklipjük elkészítéséhez, amely hosszas várakozás után most  el is készült LBmediart segítségével. A Lost Symphony 2009 tavaszán a klipforgatás után feloszlott. Utolsó üzenetük, hogy nagyon szeretnék, ha minél többen megnéznék ezt a kis videót, mert nagyon élvezték a forgatást és a művet ezúton is szeretettel ránk, rockzene rajongókra hagyományozzák! A Lost Symphony a 2 éves pályafutása során két demót készített (Instrumental Institution (2007), Our Exclamation (2009)), és több tehetségkutató fesztiválon első helyezést ért el.

 


Koncertajánló – The 69 Eyes a Wigwamban

A kiadói támogatás hiányára hivatkozva a Christian Death zenekar visszamondta a teljes európai turnéját, amin a The 69 Eyes előzenekaraként vettek volna részt. Tekintettel a koncertig rendelkezésre álló rövid időre: a megüresedett helyre, a menedzsment kérésére helyi előzenekar lép.  A Wigwamos koncerten az elektro-goth műfajban utazó, következő albumán dolgozó Dharma zenekarra esett a választás, akik megújult arculattal, a lakk / fetish ruhákba bújva, új dalokkal készülnek. A csapat korábban fellépett már több rendezvényünkön, a Deathstars előtt és a Metal Ladies Nighton is.

A koncertet a budapesti csapat nyitja, őket követi az olasz vámpír-goth Mandragora Scream koncertje és végül a The 69 Eyes.

A koncertre jegyek az ismert elővételi helyeken, a TicketExpress és Ticketportal hálózatában is kaphatók, valamint a HammerWorld shopból is rendelhető belépő online.

MySpace linkek:

The 69 Eyes MySpace oldal
Mandragora Scream MySpace oldal
Dharma MySpace oldal

HammerWorld rendezvények

Szavazás a Pannóniafeszt résztvevőire

Zsákovics Gergő a Salvusból hívta fel a figyelmünket rá, hogy kicsit promózzuk a 2010 május 20-23. között megrendezendő várpalotai Pannonfeszt szavazását. Az alábbi linkre kattintva Ti is szavazhattok. Például a Salvusra...

Egyébként mindenki öt kedvenc zenekarát jelölheti és utána reménykedhet, hogy májusban teljesül a vágya. A szavazás aktuális állása is megtekinthető a honlapon. Na, mit gondoltok, ki  az, akit a legtöbben szeretnének látni? Na, kit? Természetesen a Tankcsapdát.

Pannónia Fesztivál szavazás

Zsákovics Gergely, Salvus: A Wackenre idén már nem jutunk be, de a Pannónia Feszten még ott lehetünk!
Egy vokssal ti is hozzájárulhattok, hogy a Salvus ott lehessen.
Köszi!:)

Pannónia Fesztivál 2010

Koncertajánló – A Kiss Budapesten

A rock legendás bandája, a Kiss 2010 nyarán Európába érkezik „Sonic Boom Over Europe: From The Beginning To The Boom” (Hangrobbanás Európa szerte: A kezdetektől a robbanásig) elnevezésű turnéjával.

A  harminc állomásos koncert sorozat az év egyik legnagyobb rock eseményének ígérkezik, s a hazai rajongók sok éves várakozás után ünnepelhetnek, hiszen a Kiss 2010. május 28-án a Budapest Sportarénában is színpadra lép!

A Kiss európai turnéjáról, mind látványvilágban, hangzásban, technikailag csak felsőfokban lehet beszélni, a budapesti koncert az év egyik „kötelező” eseménye lesz.

Jegyek január 20-án reggel 10 órától kaphatóak. 

 

Nekrológ : Wendigo – Audio Leash

Nekrológ írásában nem vagyok jó. Sokáig gondolkodtam azon, hogy a Wendigo Audio Leash című albumáról írjak-e. Nem mintha nem érdemelnék meg, csak hát a csapat a lemez megjelenésével egy időben sajnos befejezte pályafutását, ami azt jelenti, hogy egy több, mint tehetséges bandával megint kevesebb van a hazai rockzenei palettán.

A csapat 2004-ben indult és nehéz fába vágta a fejszéjét, hiszen ahogy ők mondják a Szentgotthárd, Paks, Budapest háromszögben élték a zenekari életet ami nem könnyű feladat. Hallani zenekarokról kiknek tagja ennél lényegesen messzebb élnek egymástól csak ők a zenélésből élnek és meg is élnek belőle. A zenekar első lemeze Let It Out címmel 2006-ban jelent meg és jó fogadtatásban részesült, de a Wendigo jövője már akkor is bizonytalannak tűnt, nemcsak a tagok közötti nagy távolság, hanem a hazai – belterjes és a tortát teljesen körülülő – zeneipar miatt is. A zenekar szépen-lassan belefáradt a módszeres szélmalomharcba, de az Audio Leash címre hallgató második korongot becsületes emberek módjára befejezték és az eredmény korántsem egy összecsapott munka lett, pedig az is lehetett volna.

Tovább

Formal Logic – Flashed Upon (bemutatkozó EP)

Elkészült kisebb csúszással a Formal Logic zenekar első 3 számos koncept demója a „Flashed Upon”. A felvételek 2009 augusztusában készültek Miskolcon, Budapesten és Kazincbarcikán, illetve két vendégszóló hallható  az anyagon, melyekért a görög Theodore Ziras és a finn Risto Kupiainen felel.

A zenekar az alábbiakat állítja magáról:


A dalok leginkább Progresszív/Pszichedelikus/Metál  és még egyéb, számunkra is meghatározhatatlan stílusokba sorolhatóak. A Formal Logic zenéje folyamatos változásban van, hiszen a cél, az hogy minden agyag egy bizonyos koncepciót alkosson. A tervek szerint a nagylemez sok mindenben eltér majd a demótól, hiszen szeretnénk valami újat, izgalmasat kihozni majd. 

A korongom közreműködő  zenészek:

Bodor Máté (Gitár) (Lost Symphony, Mytra, Overload, Aeon Zen…)
Szebényi Dániel (Billentyűk) (H.A.R.D.)
Lerch Péter (Basszusgitár) (Darktempered, Dispassion)
Pap Márton (Ének) (Sky Above Heroes)
Mester Róbert (Dob) (Darktempered, Neural Booster)

Az anyag teljes egészében meghallgatható és letölthető a  Formal Logic MySpace oldalon, illetve egyéb fájlmegosztó portálokon is közzétettük!

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum