RockStation

Talán majd legközelebb...: Lazarus A.D. - Black Rivers Flow

2011. február 04. - sunthatneversets

Az amerikai Lazarus A.D. azon fiatal thrash zenekarok közé tartozik, akik próbálnak a régi nagy elődök nyomdokaiba lépni. Mondjuk példaképből van rendesen, pláne most mikor a stílus kis túlzással második reneszánszát éli.

A wisconsini banda 2005-ben alakult és a Black Rivers Flow a második lemezük. Amellett, hogy itt az alapvetés a thrash, zenéjükbe azért groove-os elemek is keverednek, mégis elég retró az egész, természetesen kellően mai hangzással. A kettősségért valószínűleg az a James Murphy felel aki egykor a Death, az Obituary és a Testament gitárosi posztját is betöltötte, de itt most a gombokat tekergette a keverőpult mögött.

Harapós lemez a Black Rivers Flow, de egy kicsit túlcsiszolt lett, már ami a hangzást illeti. Persze a srácok rendkívül magas technikai színvonalon szaggatnak, az üvöltős acsarkodós énektémák is kiegészülnek fogósabb dallamokkal, mégis a 42 perces lemez ugyanazon a hullámhosszon pörög végig.

Ryan Shutler duplázásai és a Dan Gapen - Alex Lackner duó gitártémái rendben is vannak, mégis amellett, hogy igazán gyenge dal nincs a lemezen, igazán kiemelkedőt sem találni. Korrekt fejletépős témák, kellemes refrének, jó szólók váltják egymást, egy jó adag amerikai ízzel.  

Talán a kiemelkedőbb dalok közé sorolható a címadó, a jó énektémát felvonultató Casting Forward, a majdnem slágeres Light A City (Up In Smoke), a fejletépős Through Your Eyes,  a baromi jó groove-os témával indító American Dreams, vagy a lendületes Beneath The Waves Of Hatred.    

 


Lazarus A.D. - The Ultimate Sacrifice



Ezzel együtt kapunk egy kellemes albumot, amiben sok hiba nincs, de nagy megfejtések sincsenek benne. Egy picivel több egyéni ízzel a Lazarus A.D. nagyot durranhatna, mert hogy a képességeik predesztinálják őket erre, az egészen biztos. Talán majd legközelebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr332636646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum