RockStation

Új Nap Vár Turné 2011- Interjú a Tankcsapdával

2011. március 31. - Norbert K

A már tegnap említett sajtótájékoztatón néhány perc erejére sikerült diktafon végre kapni a Tankcsapda zenekart. Lukács Laci, Molnár Levente „Cserkó” és Fejes Tomi válaszoltak a  közelgő turnéval, nyári fesztiválokkal és a legutóbbi lemezzel kapcsolatos kérdéseinkre.

RockStation: Jövő héten indul a turné (április 7. Gödöllő). Nem találtam pesti és debreceni időpontokat. A pestit elmondtátok a sajtótájékoztatón, június 17. Orczy-kert. Debrecennel mi a helyzet?
Lukács: Fesztiválon, a Campus Fesztiválon lépünk majd fel. A dátumot pontosan nem tudom fejből, július valamikor.


RS: Ha már szóba került: mik azok a fesztiválok, ahol biztosan találkozhatnak veletek a rajongók?
Lukács: A Soundon nem, hehe. Az a három fesztivál, a Sound, a Volt és a Sziget, az az Unicumnak a… szóval az az ő kapcsolatuk. Játszunk a Volton pl., természetesen. Az a baj, hogy sokat így hirtelen nem tudok fejből.
Cserkó: Volt Fesztivál, Campus Fesztivál, EFOTT, Rockmaraton
RS: Aha, szóval a szokásos. Hegyalja, Azfeszt
Lukács: Azon azt hiszem nem (Azfeszt, RS).
Fejes: Tokaj Hegyalján pl. nem játszunk…
Lukács: Ja igen, Hegyalja idén sajnos kimarad. Valamiféle szervezési problémák voltak.

RS: Lassan másfél éve jelent meg a legutóbbi stúdióalbum, a Minden Jót. Hogy érzitek, koncerteken hogy működik? Mik azok, ami állandó koncertdalok lettek az albumról?
Cserkó: Dalokra gondolsz? Az Új nap vár az nagyon működik, klipet is fogunk belőle csinálni.
Lukács: Köszönet doktor.
Fejes: Mire vagy kíváncsi.
Cserkó: Csapda vagyunk… szóval igazából mindegyik működik. Az elején egy kicsit kétkedve fogadták, mint ahogyan egyébként minden Tankcsapda lemezt, mindig ez van, hogy „a régi jobb volt”, és amikor majd ez lesz a régi, akkor ez lesz a jó, ezt már megéltük sokszor az új lemezek kapcsán. De azt kell, hogy mondjam, működik a dolog.

RS: Rengetegszer koncerteteken voltam már. Észrevettem, hogy az újak mellett mindig leporoltok egy-két régi dalt, amiket nem nagyon szoktatok játszani, felelevenítitek. Most ezen a turnén mire számíthatunk?
Fejes: Hadd legyen meglepetés, hehe! De igen, mindig van, az a lényeg, amiről te beszélsz, hogy mindig előveszünk régi dolgokat, az emberek ezt szeretik, és szerintem a meglepetés erejével hadd hasson már most is. Van egy-két dolog, amit tök jól megcsináltunk.
RS: Csak egy albumcímet!
Lukács: Van olyan dal, amit még soha nem játszottunk. Egyáltalán soha. És most pl. fogjuk. Az igazság az egyébként, hogy most, hogy a tavaszi turnéra elkezdtünk próbálni, ezelőtt másfél hónappal, akkor elkezdtünk beszélgetni, hogy milyen számokat vegyünk elő. Nyilván van egy csomó kézenfekvő Tankcsapda sláger. De megbeszéltük, hogy nyilvánvalóan szerepelnek benne ilyen dalok, de szerepeljenek benne olyanok is, ami még nekünk is meglepetés! Pl. most van egy-két olyan dal, amit elkezdtünk a próbán nézegetni, és megörültünk, hogy „de jó kis szám, eddig miért nem játszottuk”? És mondom, van olyan dalunk, amit még sose játszottunk, 97-ben megjelent, érted, és még sose. Igen, szóval a konnektorról, haha.
RS: Szóval konnektor. Köszönöm.

RS: Nem tudom, meg lehet-e kérdezni, de kíváncsi lennék, hogy nektek személy szerint van-e kedvenc Tankcsapda számotok, albumotok, korszakotok esetleg?
Cserkó: Persze, meg lehet kérdezni, de nem válaszolunk. Hehe. Nem tudunk rá válaszolni
Lukács: Ugyanezt akartam mondani.
Cserkó: Mindig más.
Fejes: Más az, amit szeretsz hallgatni, mindig van aktuális kedvenc, amit szeretsz játszani. Én albumból mindig a legutóbbi lemezt, amit csináltunk, azt szeretem a legjobban, számból meg teljesen változó. Hangulat. Előveszünk egy új nótát, amit öt éve nem is hallottam, vagy akár tíz éve, elkezdjük játszani, aztán egész nap dúdolom azt a számot. Ez folyamatosan változik. Van olyan nóta, amit szívesen meghallgatok, a mai napig cd-ről, de pl. nem szeretem játszani.

RS: Másfél éve jelent meg a legutóbbi album. Új számok esetleg? Vannak, lesznek? Egy-kettőt játszotok majd a turnén?
Lukács: Most tavasszal biztos, hogy nem.
Cserkó: Ha erre esély van, akkor ősszel! De az se biztos.
Lukács: Azt gondolom, hogy az őszi koncerteken mondjuk 60-70% eséllyel játszunk el majd egy új dalt. De csak ősszel. Tavasszal semmiképp.

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr522787926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum