RockStation

Marty Friedman a Dieselben [KONCERTAJÁNLÓ]

2011. május 08. - sunthatneversets

„Úgy érzem, ha a metal jól kigondolt struktúrákkal találkozik, sokkal erőteljesebbé válik."

Marty Washingtonban született, de élt már a világ számos pontján, Hawaii-on, Németországban és Kaliforniában. Jelenleg Tokióban lakik. Mielőtt  csatlakozott a Megadethhez, 1990. februárjában, a Cacophony nevű bandában játszott, mellyel 2 albumot jelentettek meg, valamint turnéztak az Egyesült Államokban és Japánban. Már ebben a bandában kitűnt Marty lenyűgözően virtuóz gitártudása. Hihetetlen sok elismerést és rengeteg díjat zsebelt be világszerte egészen egyedi, csak rá jellemző gitárjátékáért. Gitár-szupersztárrá kiáltották ki – így figyelt fel rá a Megadeth. A Megadeth kötelékében eltöltött idő alatt több, mint 10 millió lemezt adtak el, eközben azonban  Marty tovább építgette szóló karrierjét is, nem egyszer olyan zenei kalandokba bocsátkozva, melyek roppant távol estek a Megadethben végzett munkától, mint pl. a Golden Globe nyertes  Kitaro-val  közösen készített album. Bátor lépés volt, hogy kilépett a legendás Megadethből annak érdekében, hogy megvalósítsa újabb muzsikusi célkitűzéseit – de vállalkozását hatalmas siker koronázta.

Friedman, hatalmas eredményeinek köszönhetően napjainkban az egyetlen olyan muzsikus, akinek szilárd helye van a japán,  s ugyanakkor a nemzetközi zenei élet élvonalában. Mióta Tokióban él, televíziós személyiséggé vált, rendszeresen megjelenik az 5 legnézettebb tévécsatorna műsoraiban, szinte minden nap látható a legnagyobb slágereket sugárzó műsorok valamelyikében. 27 arany- és platinalemezt mondhat magáénak. Ötször jelölték Grammy díjra. Május 19-én a Diesel Klubban várhatóan legutóbbi szólólemezét, a Bad D.N.A című albumot is bemutatja a magyar rajongóknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr782886508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.05.08. 11:53:12

Nekem már itt a jegyem. A csávó élő legenda. Amiket Jason Beckerrel a Cacophonyban csináltak, az tananyag lesz még száz év múlva is.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum