RockStation

EGO - Lemez áprilisban!

2012. március 14. - sunthatneversets

Az EGO 2008-as debütáló anyaga és 2010-es magyar-angol nyelvű lemeze után itt a méltó folytatás, amely megmutatja, hogy lehet még jobbat csinálni az előzőeknél!

Áprilisban, a Hammerworld mellékleteként jelenik meg az EGO harmadik, Puszta ököllel című lemeze! Az albumon 11 új dal, és bónuszként 5 angol nyelvű szerzemény szerepel. Ami a korábbi anyagok ismeretében először feltűnik, az a komplexebb, zeneileg még kiforrottabb, ugyanakkor mellbevágó, brutálisan erős témák melletti nagyívű énekdallamok Kiss Zoli parádés megszólaltatásában, valamint Jung Norbi zseniális gitárjátéka. Nincs töltelék dal, egység és profizmus sugárzik az anyagból, organikus, kristálytiszta megszólalásban. Nincs túlvezérlés, nincs masszírozás, nincsenek trükkök. Ez kérném szépen színtiszta fém - úgy, ahogy azt 2012-ben prezentálni kell.

A szövegek a Beloberk testvérek világos, egyértelmű gondolatai a mai világról köntörfalazás és mellébeszélés nélkül, egyenesen bele a nagyérdemű arcába! A dalok zenei alapjainak jó részét is a Belo tesók követték el, egy dalban Puccer is helyet kapott zeneszerzőként. A tíz pörgős, bólogatós, málhás téma mellett - az EGO-tól szokatlan módon - helyet kapott a lemezen egy lassú nóta is "Pár sör és pár barát" címmel, amelyre klip is készül! Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, de ez a dal mind zeneiségében, mind szövegében a jelenkori magyar rock egyik meghatározó opusza lehet. Benne van minden, amit egy sokat látott és tapasztalt rockzenész gondol és fontosnak tart a mai világról. A lemez borítójának grafikai munkáit Tari József és Kánya Ferenc készítették. Az album dalaiból kis ízelítőt találsz a csapat facebook oldalán

Összefoglalva: a lemezben van 120 év rutin (nem mai gyerekek...), harapós, tempós metál nóták, pazar énekdallamok, aktuális, életszagú szövegek és az évtized gitárszólói. Ez 2012-ben az EGO!
 
Az EGO tavaszi turnéjának állomásai:
Március 16. Budapest, Crazy Mama
Március 23. Pécs, El Inferno
Március 25. Budapest, Club 202 (Blaze Bayley)
Március 30. Tatabánya, Roxxy (DemonLord)
Április 6. Szombathely, Végállomás (DemonLord)
Április 7. Szolnok, Metál Liget
Április 8. Húsvéti Metál fesztivál Budapest, Club 202
Április 27. Budapest, Crazy Mama
Április 28. Győr, Black Rock (DemonLord)
Május 11. Jászboldogháza, Condors MC Találkozó
Május 19. Budapest, Big Bike
 
Lemezbemutató koncert: október 6. Budapest, Crazy Mama

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr654315597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum