RockStation

Jubileum, extrákkal: Pantera – Vulgar Display Of Power, 20th Anniversary Edition

2012. május 18. - sunthatneversets

Pantera-Vulgar-Display-Of-Power1.jpgEz év február 25-én már egy hosszabb írásban megemlékeztünk a Pantera Vulgar Display Of Power című ikonikus lemezéről, mely aznap ünnepelte kiadásának 20. évfordulóját. A zeneipar nem úgy működne ahogy, ha a kiadó nem rukkolna elő valamivel a jubileum kapcsán és a Pantera neve még mindig jól cseng, függetlenül attól, hogy Dimebag Darrell gitáros 2004-es halálát követően bizonyossá vált, hogy nincs tovább, amit Vinnie Paul dobos és Phil Anselmo énekes rosszra fordult kapcsolata is csak bebetonozott.

A jubileum azonban mégiscsak jubileum, a Vulgar Display Of Power helye pedig a legnagyobb metálalbumok között van, amit valaha ezen a sárgolyón kiadtak. Természetesen egy ilyen kiadványhoz kellenek extrák is, hiszen az eredeti, Terry Date producer, hangmérnök kreálta lemezt nem masterelte újra senki, mondjuk nem is kell ez úgy tökéletes ahogy van. A dalokról nem mondanánk semmit, aki nem ismeri őket, az üljön le, egyes, aki meg ismeri ,annak újat mondani aligha tudnánk.

Pantera.gif
12. dalnak előkerült a fiók mélyéről egy Piss című szerzemény, amely a lemez felvételének időszakában íródott, de végül a lemezre mégsem került fel. Ilyenből állítólag amúgy sincs sok, hiszen a  zenekar köztudottan híres volt arról, hogy ami nem fért fel a lemezre az ment a kukába. Legyünk őszinték: a Pantera mércéjével mérve egy kicsit gyengébb dalról beszélünk. Az más kérdés, hogy sokan mások a két kezüket imára kulcsolnák, ha ilyet tudnának írni. A dalhoz készült videó is, de sajnos a lemezhez bónuszba csapott DVD-n csak az eredeti, az albumhoz készült videók (Mouth For War, Walk, This Love) találhatóak meg.


A DVD-n viszont az olasz MTV-nek köszönhetően van egy 1992. szeptember 12-én a Monsters Of Rock fesztivál keretében Reggio Emilia-ban rögzített közel fél órás koncertfelvétel, melyből kiderül, miért is került kult státuszba ez a zenekar.

Élőben egészen egyszerűen pusztító amit csinálnak, kompromisszumok itt nincsenek, csak gyalu, színpadra csulázó és taknyot kicsapó Phil Anselmo-val, halálpontos és feszes Vinnie Paul-al a dobok mögött, egy gitárossal, Dimebag Darrell-el, aki egy istenverte zseni volt és  egy fel alá futkosó bárdistával Rex Brown-nal. Ha másért nem, csak ezért a DVD-ért érdemes beszerezni ezt a jubileumi kiadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr214523701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum