RockStation

Új albummal és koncerttel tér vissza a Rasmus!

2012. október 20. - sunthatneversets

rasmus01.jpg

Négy év után új albummal tér vissza a Rasmus! Áprilisban jelent meg a régen várt, a zenekar saját nevét viselő kiadvány, melyet most végre élőben is meghallgathatnak a hollótollakkal ékesített frizurájú Lauri Ylönen és zenekarának rajongói. A budapesti fellépésre november 13-án, a Club 202-ben kerül sor, ahol egy Wales-i csapat, a Dirty Youth is látható lesz ezen az estén.

Finnország egyik legismertebb rockcsapata, a The Rasmus lassan egy évtizede tört be a köztudatba In The Shadows című dalával, mely az akkortájt megjelent Dead Letters című albumon szerepelt – ez amúgy már az ötödik kiadványa volt a négytagú zenekarnak, melynek története egy helsinki gimnáziumban indult.

A 2008-as Black Roses után egészen mostanáig kellett várni a nyolcadik, a zenekar nevét viselő albumra. Persze ez az idő sem telt el események nélkül: az énekes Lauri Ylönennek például kisfia született, 2011-ben pedig szólólemezt adott ki, New World címen. Mindemellett Lauri a jövőben szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni a The Rasmusra, és sűrűbben készíteni új lemezeket, különösen azért, mert elmondása szerint „még sohasem készítettek el egy albumot olyan gyorsan, könnyen, stresszmentesen és örömmel”, mint most. A tíz dalt tartalmazó lemez áprilisban jelent meg, és az I’m a Mess című darabhoz videó is készült:

A The Rasmus világszerte több mint 3,5 millió lemezt adott el, és 20 videóklipet készített, mégsem érezték a nyomást a legújabb korong rögzítésénél. Lauri szerint a több milliós korábbi eladások és a siker motiváló erőként hat rájuk. Az új album azért is különleges az együttes számára, mert minden egyes sora és dallama a tagoktól származik, és mert az elkészültéig eltelt éveknek köszönhetően letisztult, kiforrott alkotások születtek, melyek jól leképezik a zenekart saját magát – éppen ezért kapta a The Rasmus címet a kiadvány.

“Miután korábban a legendás amerikai producerrel, Desmond Child-dal dolgoztunk, most a saját szárnyainkat szerettük volna kipróbálni – még lemezkiadónk sem volt, akivel együtt munkálkodhattunk volna! Múlt nyáron elhatároztuk, hogy két hónapon keresztül minden nap új dalokat fogunk írni. Amikor tíz remek dal összegyűlt, felhívtuk régi barátunkat, Martin Hansen producert, és Svédországba hajóztunk, hogy rögzítsük őket.” – mondta el az alkotófolyamatról Lauri.

dirtyyouth.jpg
A november 13-ai, budapesti koncertre a finnek egy Dirthy Youth nevű Wales-i csapattal érkeznek, amelyet egy nevükhöz méltóan fiatal és rámenős énekes lány, Danni Monroe vezet. A csapat első lemeze rögtön a Universalnál jelent meg 2011-ben - húzós riffekkel megtámogatott rockhimnuszaik minden bizonnyal remekül felpörgetik majd a Club 202 közönségét. Rise Up című videójuk itt látható:

a Concerto Music bemutatja:
2012. november 13., kedd 19 óra
Budapest, Club 202
The Rasmus, The Dirty Youth koncertek
Belépő: 4900 Ft, a rendezvény napján 5900 Ft.
Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal (www.ticketportal.hu) és a Ticket Express (www.tex.hu) hálózatában, valamint a Hammer Zenebarlangban, a Headbangerben és a CD Pincében, továbbá a www.concerto.hu weboldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr124858722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum