RockStation

Long Distance Calling, Sólstafir és Sahg szombaton a Dürerben

2013. március 07. - sunthatneversets

solstafir01.jpg

Márciusban még jobb eséllyel alig indul el a téli kiolvadás, mikor a Dürer Kertben meginvitálunk benneteket a mindent elsötétítő évszak utolsó, ám igazán nagyot szóló eseményére. Ugyanis három olyan zenekar váltja majd egymást a színpadon a Long Distance Calling, a Sólstafir és a Sahg képében, akiknek egytől-egyig mást ad a fagy és a hideg.

A német Long Distance Calling aligha lehet ismeretlen a hazai közönség számára, hiszen az európai post-rock színtér egyik legkarakteresebb formációja már bemutatkozott a Katatonia vendégeként az itthoni érdeklődőknek a Dürer nagytermében. Ez a párosítás pedig magában hordozza a kimondatlant is: az új lemezével is Budapestre látogató zenekar a post-rock műfaját nem az éteri magasságok és gyönyörködtető katarzisok kergetésére használja, mindinkább egy olyan sötét hangulat érvényesül az egyes dalokban, aminek melankolikus kicsengése egyből felismerhető karaktert kölcsönöz a formációnak. Ezért is örömteli, hogy első saját Európa-turnéjuk igazi alkalmát az új nagylemez megjelenése biztosítja majd, ám az eseményt tovább emelik a meghívott vendégek is.

longdistancecalling.jpg

Az izlandi Sólstafir ugyanis már 2009 óta nem adott fővárosi klubkoncertet, miközben saját zenéjük is átesett a végső kiforráson: a korábbi black metalos, folklórba ágyazott hangzásuk letisztult egy minden korábbinál progresszívebb, sodróbb és felkavaróbb egyveleg formájában. Ezt már a Fekete Zajon is megtapasztalhatta a zenekar közönsége, és biztosra vehetjük, hogy ezúttal sem okoznak majd csalódást, hiszen napjaink egyik legértékesebb és legzeneibb formációjával van dolgunk.

sahg.jpg

Az estét pedig a doom rajongói által kiemelt figyelemmel követett Sahg nyitja majd: a Gorgoroth oldalhajtásaként elhíresült zenekar a hetvenes évek pőre és sötét hangzásvilágában érzi otthonosan magát, amit karakteres dallamok és súlyos, ám klasszikus megszólalású témák jellemeznek. Így hát három különböző hangzású, ám a mai keményzenei életben meghatározó és markáns zenekart tekinthettek majd meg március 9-én, és a maga módján mindhárom fellépés hiánypótló, egyedülálló lesz, így akik szeretik az igényes és határfeszegető megszólalásokat, azoknak a Dürerben lesz a helye.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr845120848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum