RockStation

Vreid, Solefald és In Vain a Dürer Kertben!

2013. április 03. - sunthatneversets

Solefaldband.jpg

Aki ismeri és kedveli a progresszív, egyesek szerint avantgárd norvégiai metál színteret, annak nem kell sokat ecsetelni, hogy a Solefald turnéja milyen elképesztően nagy dolog. A Borknagar billentyűse és a Sturmgeist agya által alapított Solefald (naplemente) már a kezdetektől az egyediségre törekedett és minthogy pusztán két állandó tagból állt, szóba sem jöhetett semmilyen turné. Nagy szomorúság volt ez a rajongóknak, de úgy látszik a legutóbbi Norrøn Livskunst című lemez sikere meghozta a kedvüket. Csendben érdemes megjegyezni, hogy manapság már nem is lehet zenekart életben tartani koncertek nélkül. Ez a szerencsétlen helyzet most pont kapóra jön a számtalan rajongónak, akik végre láthatják élőben is kedvenceiket.

Az esemény másik „főzenekara” a Vreid. Nyilván a műfaj kedvelői jól tudják, hogy a Black & Roll-ban utazó szintén norvég csapat legnagyobb erénye az energiától duzzadó színpadi jelenlét, így nem lennénk meglepődve, ha sokan éppen az ő koncertjeiket látva kedvelték meg a stílust és pusztán a két „főzenekar” látványától is azonnal izegni-mozogni  kezdenek a fotelban. Természetesen a koncert az új lemezük bemutató turnéja, ami februárban jelent meg Welcome Farewell címmel (lemezkritika hamarosan).

Végül nem szabad megfeledkeznünk az est első fellépőjéről, akik szintén északiak és az avantgárd metál egyik félreeső szegletében alkotnak. Az In Vain eddig még nem tudott nagyon durranni, pedig már éppen ideje lenne, hogy sokan felfigyeljenek erre a különleges norvég csapatra, akik márciusban jelentették meg Aenigma című sorlemezüket. A zenekarral egyébként ITT egy rövid interjút is olvashattok. A koncertről további információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr435190077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum