RockStation

Piromán germánok és thrash a köbön: Novarock Fesztivál 2013, 1. nap

2013. június 15. - Frogfoot

RammsteinNova.jpg

A 2005 óta Nickelsdorfban megrendezett Novarock Fesztivál szép lassan Európa egyik legnagyobb rockzenei heppeningjévé nőtte ki magát. Idén is erős a felhozatal - bár hangyányival gyengébb az elmúlt éveknél - viszont így is fesztiválozók tízezreit vonzza, és egy Rammstein vagy Kiss koncert azért így is az elitligába tartozik.

Idén erősen úgy néz ki, hogy végig frankó idő lesz, eső nélkül, ami ugye - aki volt már itt tudja miről beszélek - itt nem hátrány. Az előzetes program alapján a péntek tűnt a legerősebbnek és az erős szélben egy órát tartó sátorfelállítás után bele is vetettem magam a sűrűjébe. (Fotó: Réti Zsolt, a fotó nem a helyszínen készült)

HELLYEAH

A Vinnie Paul vezette redneck brigád javában a délután közepén vette birtokba a Kék-színpadot. Vinnie természetesen - csakúgy mint a anno a Panteraban - itt is elvitte a prímet. Bárki bármit mond a Hellyeah bőven több, mint Pantera-pótlék, jó zenészekkel, igazi fesztiválra való zene az övék.

NovaHellyeah2013.jpg

TESTAMENT

Pár nap múlva a Zöld Pardonban látható lesz a Testament, de ezt a fellépést sem lehetett kihagyni. Totál besztof setlist lehetett látni/hallani egy kimondottan jókedvű Chuck Billyvel és Alex Skolnick-kal. A legnagyobb élmény azonban Gene "Atomic-clock" Hoglan volt, aki egészen zseniálisakat ütött össze élőben is.

KREATOR

Most őszintén, mit lehet elmondani egy Kreator koncertről. Hát, hogy Thrash a köbön. Betonoztak rendesen, de ahányszor láttam őket - pedig már jó sokszor láttam - mindig megbízható teljesítményt nyújtottak.

NovaAnti2013.jpg

ANTI FLAG

A Kék-Színpadról a Five Finger Death Punch koncert kezdetéig átballagtam a piros elé. Éppen az Anti Flag vezette elő teljesen a nyárra való fesztivál kompatibilis zenéjét. Mivel azonban rövidesen magyar vonatkozású esemény  következett a nagyszínpadon, visszafelé vettem az irányt.

FIVE FINGER DEATH PUNCH

A Báthory Zoltán vezette Five Finger Death Punch hallatlan népszerűségre tett szert az elmúlt években. Sikerük jórészt az Államoknak köszönhető, éppen ezért kíváncsi voltam, hogy Európában ezt hogyan fogadja a nagyérdemű. Hát baromi jól, kérem szépen. A pénteki nap egyik legjobb koncertjét hallhattuk. Rendkívül profi hozzáállás, dinamikus koncert és gyakorlatilag minden daluk sláger.

AIRBOURNE

Mivel szerdán volt szerencsém a Club 202-ben elcsípni az ausztrál csapatot, így túl nagy meglepetés nem ért. Az Airbourne is abszolút fesztivál kompatibilis zene, azon azért egy kicsit így is meglepődtem, hogy közvetlenül a headliner előtt játszhattak. Mint mindig, most is 110 %-on pörögtek, még, ha akkorra buli hangulat nem is volt, mint szerdán Budapesten.

NovaAirbourne2013.jpg

RAMMSTEIN

Azt már előre lehetett sejteni - főleg, hogy német nyelvterületen vagyunk -, hogy a fesztivál legnagyobb durranása a Rammstein lehet. A Rammstein nem is koncertet ad, hanem valamiféle zenés performanszt, amit jórészt az előző turné setlistjére és színpadképére építettetek. Nos én végig tátott szájjal néztem mit művelnek ezek a piromán germánok. Rossz Rammstein koncert egyszerűen nincs, még az élvezi állítom, aki utálja őket. Egy biztos ma KISSnek igen fel kell kötnie a gatyát, ha le akarják nyomni őket.

Fotók: www.novarock.at & www.volume.at

Köszönet a lehetőségért a Skalar Entertainment-nek és a Skalar Music Hungary-nek

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr225362506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum