RockStation

Gyűjtöd a thrash-klasszikusok lemezeit? Érkezik néhány érdekesség

2024. június 18. - moravsky_vrabec

exodus1989.jpg

A nagy hírdömpingben majdnem kimaradt a Testament, a Kreator és az Exodus régi-új kiadványainak bemutatása, ezeket most egyben pótoljuk.

TESTAMENT

A zenekar új albuma talán még az idén megérkezik, addig is az első két nagylemezük, a méltán klasszikus The Legacy (1987) és a The New Order (1988) újrakiadásával jelentkeznek. Mindkét lemez hanganyagát újra-masterelték a Sterling Sound stúdióban az eredeti szalagok alapján, és a limitált példányszámú vinylek füzetkéihez eddig nem látott, archív felvételeket is mellékelnek. A fizikai példányok mellett a frissített verziók a digitális felületeken is elérhetők lesznek, a július 12-ei megjelenést követően. Kicsit a borítókba is belepiszkálnak, így bátran mondhatjuk, hogy bár extra dalok ezúttal nincsenek, a gyűjtők így is különlegességet kapnak a pénzükért. A Nuclear Blast kiadó webshopjában már előrendelhető mindkét anyag, egyenként 48 euróért. Ha belehallgatnál a felújított dalokba, az Over the Wall és az Into the Pit már nálunk is elérhető. 

KREATOR 

Mille Petrozza csapata még komolyabb kiadvánnyal jelentkezett néhány hete: a 2005-ös Enemy of God, valamint a 4 évvel későbbi Hordes of Chaos lemezek újra-masterelt változatait - egyéb finomságok mellett - egy box szettbe csomagolva tették elérhetővé. Nézzük is, mit rejt a 167 euróért kínált rajongói mikuláscsomag! Az Enemy of God remaster anyagát dupla-, a Hordes of Chaost pedig egylemezes vinylen, illetve ugyanezen anyagokat CD-n is. Ezeken túl, egy 14-dalos, 2005-ös Wacken fellépés hanganyagát CD-n, valamint 10 extra dal remixét szintén CD-n, Digipak csomagolásban. A csomagban van még két Kreator-képregény és egy cuki zöld démon maszk is. Kóstolónak egy érdekességet mutattak meg a német thrasherek, a You Are the Government című Bad Religion dal feldolgozását - ehhez egy szöveges videó is készült, lássuk!  

EXODUS 

Szintén május végi megjelenés az Exodus koncertlemeze, ami egy eddig kiadatlan 1989-es felvételt tartalmaz. A címe British Disaster: The Battle of '89 (Live at the Astoria). A felvétel Londonban készült 1989 márciusában a Fabulous Disaster lemez turnéján, és sokkal nyersebb és agresszívebb, mint a stúdióalbumaik - legalábbis a promószöveg szerint. Magát a kiadványt nem gyűjtői darabnak szánják, így könnyebben és barátságosabb áron szerezhető be, mint a fentiek; vinylen és CD-n is, a digitális formátumok mellett. Erről is hoztunk kóstolót, mégpedig a Piranha élő változatához készített videós vizuál formájában. 

Szerencsére mindhárom zenekar él és virul, így a nosztalgia-kiadványok mellett friss albumokkal és turnékkal is jelentkeznek előbb-utóbb. Ha így lesz, mi biztosan beszámolunk azokról is! 

(A képet az Exodus Facebook oldalán találtuk) 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4218430041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum