RockStation

Az új Lola T!: His Electro Blue Voice - Ruthless Sperm (2013)

2013. október 18. - Ernő Hellacopter

His Electro.jpgAkinek volt gyerekkora, egészen biztosan találkozott a klasszikus autóskártyával. A címbeli utalás a mindent vivő Lola T, amit idén át lehet firkálni His Electro Blue Voice-ra. Nálam legalább is lassan minden kategóriában első lesz, beelőz mindent, ami idén megjelent. Kedvenc blogomon a zenebuzik, egymást licitálva felül, tesznek közzé annyi érdekes és ismeretlen zenekari produkciót, hogy ember legyen a talpán, aki követni tudja az áradatot, és kipecázni azt, ami igazán friss, új, és értékes.

Egy ilyen halászat alkalmával akadt horogra a talján zenekar debütáló nagylemeze, ami elsőre ledöntött a lábamról, majd sokadszorra meghallgatva, fokozatosan fedte fel bájait, míg 1 hónap után nem tudtam megállni, és közkincsé teszem találmányom! Felelősségteljesen merem kijelenteni, hogy ez az év lemeze, persze csak számomra! Már az sokat elárul, hogy a Seattle-i Sub Pop a kiadójuk, ami kedvenc kiadóim egyike. Egyszerűen zseniális felhozatallal rendelkeznek, és az égiszük alatt megjelentetett kiadványokra mindig figyelni kell, mert nem lehet tudni, mikor bukkan fel egy új Nirvana. Aztán az sem mellékes, hogy a legistencsászárabb zenekarom, a Murder City Devils is náluk fut(ott), plusz a Ruthless Sperm hangzásában is bőven fedeztem fel MCD-re utaló jeleket, a Born Tired című szám pedig már-már pofátlan nyúlásként is értelmezhető, de nem az.

A lemez elég apokaliptikus hangulatban indul, egészen más képet sugall, mint amilyen a nagy egész úgy általában. A folytatásban, a Spit Dirtben már jól hallható, hogy remek érzékkel írják a srácok a nótákat. Olyan hangulat kavalkád áramlik és örvénylik, ami messzebbre visz, mint amire az ember számítana. Remekül szól minden, a billentyűk és az elektronika minimális mankót nyújt a nóták színezéséhez, a hangulat fokozásához.

His Electro band.jpg

El sem tudom képzelni, mi vihette rá ezeket az olaszokat arra, hogy egy ilyen komplex,mégis könnyed lemezt írjanak, ami úgy repít át dimenziókon, hogy az utazás végén másra sem vágyom, csak hogy ezt újra átéljem.

Érdemes meglátogatni a banda bandcamp oldalát, mert a nagylemezen kívül ingyenesen lehet letölteni eddig megjelent EP ill. split kiadványaikat, amik hasonlóan színvonalasak, és jól mutatják a  Ruthless Spermig bejárt út összefüggéseit, és sorsszerűségét. Magasra tették a lécet, alig várom, hogy megírják ennek az utazásnak a további történéseit, esetleg élőben el tudjam csípni őket mihamarabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr295582060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum