RockStation

Szocreál Romantika - Gutting Revue: Kurvák Vére - klippremier + mini-interjujj

2013. október 27. - Nemesúr

Gutting Revue klippremier.jpgHazánk (s feltehetőleg bolygónk) egyetlen "belezős hardcore swing" válogatottja végre-valagára elkészült az első klipjével! Amit remélhetőleg több még meredekebb, sokkolóbb is követ majd. Aberrált Atyát a kritizálás előtt még kifaggattam a kemény munka napjairól, de hogy hány kurva vére is folyt el a videó készítése közben, sajna örök titok marad...

 

 

NM: Na végre, egy Gutting Revue klip! Mi a tosz tartott eddig?

AA: Nos, hát maguk a felvételek fél nap alatt elkészültek júliusban, de a vágásra csak szeptemberben került sor. A klipet Ternyák Anita készítette, de segítségünkre volt Kékes Szaffi is, a zenekar fotósa. Ez egy elég lendületes punk szerzemény, nagy hangsúlyt fektettünk a vágásra. A kész anyagot szombaton vetítettük le az egyik forgatási helyszínen, a Bem Mozi termében, közvetlenül az EP-bemutató koncertünk előtt.

gutting_revue_werk_09.jpg

NM: A klipben a Bem Moziban nézik a bandatagok kettőtök kalandjait. Honnan e jó viszony az Apóval?

AA: Jelenleg ott dolgozom, tehát a helyszín adta magát, bár be kell valljam, előzőleg nem volt tervben. Az eredeti koncepció szerint a klip főleg budapesti életképekből és a zenekartagokról készült ‘szürreális’ felvételekből állt volna, végül ennek csak egy része valósult meg. A találkozó helyszínén módosítottuk a tervet, úgy döntöttünk kihasználjuk a mozitermet, a képanyagot pedig a szöveghez képest jóval humorosabbá tesszük. Így a történetet három részre osztottuk: először a zenekar nagy része a moziterembe beülve reakciózott le egy (akkor még!) képzeletbeli filmet, majd felvettük a klip végén látható konfliktust, legvégül Szifonnal elindultunk a városba, hogy kiemelkedő színészi képességeinket fitogtassuk a környék nívós kocsmáiban, melyből bizarr, burleszk jelenetek születtek. Mindez a dalszöveggel teljes mértékben kompatibilis városi életképekkel egészül ki! De szeretném hangsúlyozni, hogy az anyag nagy része rögtönzésekből jött létre. 

gutting_revue_werk_16.jpg

NM: Nem vagytok arról híresek, hogy májerkedtek, szóval... mennyire rúgtatok be Szifonnal?

AA: Természetesen mindketten elzárkóztunk attól, hogy valóban a korhelység útjára lépjünk, hiszen a filmezés kemény munka, amihez maximális figyelem és összpontosítás szükségeltetik! A feles poharakban víz van, a sörös korsókban gyömbér, mi pedig bízunk benne, hogy a közeljövőben komoly filmes felkéréseket fogunk kapni! (Haha.)

Gutting Revue véreskép.jpgAzért a bemutatón folyt is a kurvavér arcra-szájba, ahogy jó!

NM: Hol a vér, az a régi, kedves? Nem látni itt...

AA: Persze, hogy nem látni, hiszen nem is volt! Nem akartunk túl kiszámíthatóak lenni.

gutting_revue_werk_13.jpg

NM: Legközelebb milyen agymenésre számíthatunk szíves tőletektől?

AA: A nemrég megjelent bemutatkozó EP-n, ami Első Menü címmel látott napvilágot, 3 szerzemény van. A Kurvák vére címűt ezennel kipipáltuk, hamarosan – egy újabb vágás után - érkezik a Nem Élhetek Muzsikaszó Nélkül mozgóképesített változata, majd terveink szerint a legslágergyanúsabb Utolsó Menü klipje is, melynek forgatásához valószínűleg az éppen készülő színpadi díszletünket is alkalmazni fogjuk.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

És akkor a nagy mű is következzék:

A klip a low-budget kategóriából is igyekszik a legjobbat kihozni. Látszik, hogy Szifon és Aberrált dinamikus duójának nincs szüksége színészkedésre, a táncika, egymás szekálása, züllés délben és hasonlók oly természetességgel jönnek nekik, mintha a kamera ott se lenne... Ők viszik az egész produktumot a hátukon. Sajnos a mozitermi klipnézés a zenekar konszolidáltabb (amúgy csupa nággyon attraktív) tagjainak részéről számomra nagyon képletesnek tűnt, nem jött át, hogy ők tényleg ezt a két kedves szerencsétlent lesik ott élőben, pedig a koncepció nem volt rossz...  A képek tiszták, mégis valami furcsa "bőrfényt" lehet néha észrevenni hőseinken, a mozis jelenetek élettelenek hatnak. Az utcán készült szépia (és a kidőlt/mattakész Szifont tartalmazó) snittek a legjobbak, valamint amikor rápörgetnek a srácok a hülyéskedésre - a "sírvavigad" vagy "igyunk mert jobb dolgunk nincs" keserédes életérzését, az utcai punkok és a szocreál atmoszféra XXI. századba átcsökevényesedő levegőjét Budapest utcáin viszont rég nem látott zsigeriséggel kapják el a kinti snittek, amire a koronát az agyfasz nevekkel ellátott ivók teszik fel (Retkes, 57-es számú, ésatöbbi). A klip dinamikailag kiegyensúlyozatlan: az első fele kissé ülős, a közepétől pörög fel képileg, hangilag egyaránt is, a végén a kollégáikat molesztáló két legény pedig letagadhatatlan mosolyt csal a néző arcára.

SUMMA
Azért egy "belezős" zenekartól én biza ennél jóval sokkolóbb, merészebb, színpadiasabb videót várok, akár utcai jackassezést, heccelést, minden tag hangsúlyos belefolyását, és egy korrektebb, kiforrottabb, groteszk történetvezetést. Debütnek viszont megállja a helyét. Most már csak fel, a végtelenbe és tovább!

~

írta Nemesúr / Nemes Márk
a werkfotókat készítette Kékes Szaffi

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr405600465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum