RockStation

Letépi a fejed: Phil Anselmo & Warbeast - War Of The Gargantuas EP

2013. január 27. - KoaX

PAWarbeast.jpgA mostan tizenéveseknek fura lehet, de réges-régen nem egy messzi-messzi galaxisban voltak még zenei csatornák, és nem volt internet. Szerencsére rock zenét kedvelő családból jövők, így az MTV azért eléggé sokat ment nálunk. Igen az MTV-n anno voltak rock műsorok, klipek, amikben nem azt nézted, hogy Hulk Hogan, hogyan issza le magát a sárga földig, és babusgatja a házi állatkertjét. Tisztán emlékszem, hogy egy délután megszólalt a Walk. Naná, hogy a PanterA-tól, ki mástól? Abban a pillanatban tudtam, hogy az énekes csóka zseniális, és az a zene valami észvesztő. Ekkor voltam két-három éves, és azóta mi lett Phil papával?

Tovább

Februári megjelenések

new-release-report.JPG

Az erős január után némileg megcsappan a nagyon várt lemezmegjelenések darabszáma februárban. Nem baj legalább utolérjük magunkat. Azért pár csemege erre a hónapra is jut, hiszen a Bullet For My Valentine, a nemsokára hazánkba látogató Stratovarius, a Saxon, a Darkthrone, vagy a Soliwork új lemeze azért várós. Részletek hajtás után, pirossal a tervezett recenziók.

Tovább

Újra Tommy Aldridge dobossal dolgozik a Whitesnake

tommyAldridge.jpg

Brian Tichy dobos január elején jelentette be, hogy kilép a Whitesnake-ből. Utódja a doboslegenda, Tommy Aldridge lett, a 62 éves dobos korábban már kétszer is megfordult David Coverdale csapatában. Mind David Coverdale, mind pedig a dobos nagyon örül az újbóli találkozásnak. Érdekesség, hogy a zenekari tagok, és rajongók kívánságlistáján a veterán dobos szerepelt az első helyen Tichy távozása után. 

Édes-savanyú leves: A Life Divided – The Great Escape (2013)

ALifeDividedGreat.jpgEzekkel a németekkel majdnem napra pontosan két évvel ezelőtt ismerkedtem össze. Bizonyos Apocalyptica nevű zenekar előtt léptek fel. Valahogy úgy kommentáltam az eseményt, hogy mi ott és akkor azt éreztük: egy új és nagy jelentőségű dolog van születőben. Hiszen ott fent a színpadon egy útkeresés fázisában leledző csapat szinte kísérletezését követhettük nyomon, és én legalábbis úgy éreztem: ebből lesz valami!

Lett is: a Passenger című debut-album a maga bájával és olyan erős setlistjével, melybe bele sem fért a youtube-sláger  The Ordinary  sem. Most meg az AFM kiadó jóvoltából - vielen Dank! – itt van nekünk a második, ez a Nagy Menekülés.

Tovább

TOP 15 rock/metál-dal 2012-ben

TO15.png

Az elmúlt évre visszatekintő TOP 10-es sorozatunk utolsó darabjához érkeztünk. Voltak itt a legrosszabb lemezborítók, a legundorítóbbak, és természetesen megemlékeztünk a legszebbekről is. Megmondtuk melyek voltak a legjobb hazai rock/metál dalok, múlt héten megmutattuk a tavalyi év legjobb videóit, ma pedig egy kibővített listán megmondjuk, hogy a nemzetközi mezőnyben kik játszották el a múlt év legseggberúgósabb, legslágeresebb, vagy éppen legdögösebb dalait. Erősen hektikus szerkesztői lista jön, csak nyugodt vérmérsékletűeknek ajánljuk.

Tovább

Csak a szokásos: Dropkick Murphys - Signed And Sealed In Blood (2013)

signed-and-sealed-in-blood-dropkick-murphys-32022112-900-900.jpgA Dropkick Murphys a mostanában egyre népszerűbb írpunk egyik üzembiztos képviselője. Nem egy világmegváltó műfaj, legalábbis ahogy én látom, leginkább arról szól az egész, hogy legyen valami talpalávaló miközben az ember az ír sörök bűvöletében tölti el péntek estéjét. Persze lehet ezt azért jobban, illetve rosszabbul művelni, és a Dropkick Murphys azért még mindig az első típusba tartozik. Az új albumon is ugyanazt hallhatjuk, amit az elmúlt években megszokhattunk.

Tovább

Cancer Bats - Új dalokkal megspékelve adják ki újra a tavaly megjelent lemezt

Cancer Bats 2012.jpg

A Cancer Bats legutóbbi nagylemeze Dead Set On Living címmel még tavaly áprilisban jelent meg. A banda azonban az új nagylemez előtt most újra kiadja ezt, megspékelve öt teljesen új szerzeménnyel. A lemez február 12-én kerül a boltok polcaira és hogy ne legyen annyira pénzszagú a dolog egy öt dalos bónusz cd is jár melléje, melyen kizárólag Black Sabbath feldolgozások kapnak helyet. Egy friss új dalt a plusz ötből már tudunk is mutatni hajtás után, The Great Divide a címe.

Tovább

Történelmi regényt írt a rockénekes!

csakvan.jpg

Bíró Szabolcs neve a kemény zene kevésbé kemény szeletét szívesebben csócsálók számára a Csak Van zenekar énekesi státuszából lehet ismerős. A mozgássérült zenész egy jól ismert tehetség kutatóban is szerencsét próbált már, ahol döntőbe jutott, de a (zenei) tartással rendelkező embereknek elfogadhatatlan szerződést lazán visszadobta a producer asztalára.

Ki hinné ezek után, hogy a saját szerzemények mellett Freddy Mercuryt, vagy éppen Chris Martint (Coldplay) dalolászó fiatalembernek mindez csupán hobbi, valódi hivatásának a történetek írását tekinti. Legújabb könyvét, a Non nobis, Domine történelmi regény második részét munkatársunk, viliricsi kollégánk vette górcső alá egy, a kultúra másféle ágaival foglalkozó lap hasábjain, egészen pontosan ITT.

Disarm The Descent címmel jön a Killswitch Engage új albuma

KsEDTDCover.jpg

Európában március 29-én jelenik meg a Killswitch Engage új - szám szerint hatodik - albuma Disarm The Descent címmel. Tegnaptól nyilvános a lemez borítója és komplett dallistája. Az anyag producere a gitáros Adam Dutkievicz volt, a keverést pedig legendás Andy Sneap (Megadeth, Testament, Exodus, Accept stb.) végezte.

A csapat, mint korábban megírtuk újra Jesse Leach énekessel dolgozik. Az új album első kislemezdala, az In Due Time február 5-én lát napvilágot, és videóklip is készül hozzá.

Tovább

A Delta Machine címet kapta a Depeche Mode új lemeze

deltamachine_depeche_mode.jpg

Delta Machine címmel március 26-án érkezik a Depeche Mode új nagylemeze. Az ezt felvezető kislemezdal a Heaven pedig február 1-jén kerül bemutatásra, mindjárt egy videó kíséretében. A lemez producere Ben Hillier volt.  Az album kapható lesz deluxe kiadásban is, ezen további négy új dal lesz hallható, illetve egy 28 oldalas booklet jár majd hozzá, melyet Anton Corbijn készített. Ami pedig a legfontosabb, hogy a csapat május 21-én a Puskás Ferenc Stadionban koncertezik.

Tovább

Amorphis - Itt az új album borítója és dal-listája

amorphis-circle.jpg

A múltkor adtunk hírt a finn Amorphis április 19-én érkező új albumáról, amely a Circle címet kapta. Ma megérkezett a borító és nyilvánosak lettek a dalok címei is.

A lemezre a következő dalok kerültek: 01. Shades Of Gray, 02. Mission, 03. The Wanderer, 04. Narrow Path, 05. Hopeless Days, 06. Nightbird's Song, 07. Into The Abyss, 08. Enchanted By The Moon, 09. A New Day, 10. Dead Man's Dream (bonus track)

A limitált digibook verziós kiadás tartalmaz egy bónusz dvd-t, mely a lemez készítését örökíti meg és szerepel rajta még a Nightbird's Song videóklipje is. 

Új lemezen dolgozik a Doomriders

Doomriderslive.jpg

A bostoni Doomriders a napokban jelentette be, hogy megkezdte új nagylemezének felvételi munkálatait. A csapat jelenleg a Nate Newton (Converge, Old Man Gloom), Jebb Riley (There Were Wires, Disappearer), Chris Pupecki (Cast Iron Hike), JR Conners (Cave In) összeállításban zenél és a felvételek a Converge gitáros Kurt Ballou salem-i stúdiójában a Godcity-ben zajlanak. A csapat előző lemeze Darkness Come Alive címmel jelent meg. Erről ITT írtunk.

Tovább

11 óra hosszúságú lemezzel jelentkezik egy angol doom/drone zenekar

Sabazius.jpg

Hallottatok már a Sabazius nevű angol doom/drone zenekarról? Nem? Bevalljuk, mi se. Derék fémszívű lelkek ők a ködös Albionból és hamarosan megjelentetik új lemezüket, mely a The Descent Of Man címet kapta. Eddig átlagos az ő történetük. Most jön a de. A lemezen mindössze egy dal lesz hallható. Mondhatjátok, ilyet már csinált más is, például a Sleep, na de nem 11 óra hosszút. Nem, nem elírás, tényleg 11 óra hosszúságú lesz az együttes új lemeze és még kiadót is találtak rá, az Earache fogja megjelentetni. És ha ez még nem volna elég a limitált kiadáshoz 3D-s, koponyát formázó USB is jár. Mondjuk meg is érdemli az, aki egyben végighallgatja. Ilyen zenét játszik a Sabazius.

Tovább

Februárban érkezik a Vreid új lemeze

Vreidcover.jpg

Welcome Farewell címmel február 26-án az Indie Recordings gondozásában érkezik a norvég black 'n roller Vreid új albuma, melyről hajtás után már két előzetes dalt is tudunk mutatni The Way Of The Serpent és The Reap címmel

Az albumra egyébként a következő dalok kerültek: 01. The Ramble, 02. The Way Of The Serpent, 03. The Devil's Hand, 04. Welcome Farewell, 05. The Reap, 06. Sights of Old, 07. Black Waves, 08. At The Brook

Tovább

Újabb nevek a Szigeten

Sziget2012logó.pngVégre megérkeztek az első nevek a Sziget idén is meglehetősen sokszínűnek ígérkező nemzetközi felhozatalából. Ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk, nemcsak a szabadtéri nagyszínpadok, hanem a hatalmas, akár 8-10 ezer főt befogadó koncert és party sátrak is izgalmas csemegékkel várják majd az érdeklődőket. A sztárkínálatban, a jól bevált recept szerint most is lesznek visszatérő közönség kedvencek és izgalmas, aktuális újdonságok.

Az idei Sziget egyik nagy durranásának ígérkező Blur koncert bejelentése után végre megérkeztek az első nevek a fesztivál egyéb színpadainak kínálatából is. Az elmúlt években egyértelművé vált, hogy a Sziget nem csak a legnagyobb színpadán kínál jelentős nemzetközi előadókat, hanem például a sokezres befogadóképességű, hatalmas sátrakban helyet kapó színpadokon is sokszor komoly világsztárok adják egymásnak a stafétát.

Tovább

Akusztikus turnéval érkezik Budapestre a Pain Of Salvation

Pain Of Salvation2013.jpg

Akusztikus turnéra indul áprilisban a progresszív rockzenei egyik koronázatlan királya a svéd Pain Of Salvation. Ennek keretében Budapestre is ellátogatnak és április 7-én a csapat a Club 202 vendégei lesznek. Ha ez önmagában nem volna elég jó hír, akkor fokozzuk tovább: a turné vendége az egykori Gathering énekesnő, a tavaly nálunk szintén megfordult Anneke Van Giersbergen lesz, valamint egy izlandi akusztikus formáció, az Árstíðir. A Pain Of Salvation akusztikus turnéja nem véletlen, hiszen tavasszal klasszikus dalaik akusztikus verziója lemezen is megjelenik.

Nagaarum hírek, tervek erre az évre...

promooort.jpgNagaarum jelentkezett hírekkel, melyet mi boldogan közre adunk:

Először is elkészül(t) a Dreams After Death-tel tervezett splithez az anyagom. Főként borult funeral doom - ambient - elektronikára számítson az, aki várja. Ezen kívül tervezek egy olyan lemez elkészítését is idén, ahol nem csak a gitárt és basszust játszom fel kézzel, hanem a dobot és a szintit is, mivel a térdeim helyre jöttek annyira, hogy ismét tudok dobolni. NEM lesz egyetlen megírt gitártéma sem, mikor elkezdem a dobsávokat rögzíteni.

Pár órát szánok erre a totális improvizációra, és nem editálok utólag. Ez az anyag egy rettentően koszosan megszólaló valami lesz, főleg black metal irányba elszabadítva. Ilyent még nem csináltam, úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki belőle... Majd alakul... A negyedik GuilThee lemez megírását és felvételeit kora tavasszal indítjuk.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum