RockStation

A minőségi gothic metal mezsgyéjén: Dying Wish - Crimson Blood (2013)

2014. január 02. - sunthatneversets

Dying Wish Crimson.JPGA püspökladányi Dying Wish nagyon régi motorosnak számít már a hazai metaléletben, hiszen a  zenekar 1996 novemberében alakult. A zenekar két nagylemezt jelentetett meg, 2001-ben Never-ending Road címmel majd 2005 májusában a  D.Y.I.N.G.W.I.S.H. (Dying Yell Is Not Grieous When I Seek Hope) jelent meg. Azt követően 2008-ban a tagcseréknek "köszönhetően" egy időre földbe állt a banda.

2011-ben elérkezettnek látták a srácok az időt, hogy újra életre hívják a bandát, mindenki szívesen vállalta az újra kezdést, egyedül Moldoványi János nem tudott részt venni a DW újjáalakításában. Helyére egy friss erő, Kocsis Krisztián, a karcagi Decadence ütőse került! 2012 elején rögzítettek egy új dalt magyar nyelven! Ez lett a Lopott Idők és rögzítettek még pár dalt így 2013 december 13-án Crimson Blood címmel napvilágot látott egy 5 számos EP.

A Dömötör Balázs ének, Papp Lajos gitár/ének, Papp Sándor basszus, Ács Sándor gitár és a most már az új dobos Kocsis Krisztián által összerakott lemez maradt az igen minőségi gothic metal mezsgyéjén. Külön öröm, hogy a zenében fellelhető északi ízek maradtak, bár személy szerint több új dalt el bírtam volna viselni.

Dying Wish band 2013.jpg

Az egyetlen zsír új dal a címadó tétel, mely egy sodró lendületű szerzemény, kiváló gitártémákkal és a billentyűjáték is csak hozzátesz a dalhoz. A Lopott Idők két változatban is szerepel. Az egyikben újrakeverték az egyébként nagyon jó dalt, amely így organikusabb hangzást kapott, mondjuk a dobra több kakaót tehettek volna talán most is. A másik verzió egy dance remix, amely kifejezetten jól sült el. A Slave to the Night egy korábbi dal frissen feljátszott verziója, a Perfect Strangers pedig egy saját képre gyúrt Deep Purple-nóta, melyet a csapat gyakran előkap koncerteken.

Reménykedjünk benne, hogy ez az öt számos EP valaminek a kezdete és a Dying Wish rövidesen egy komplett nagylemezzel is megajándékoz majd minket, mert a stílus híveire igazán ráférne egy minőségi gothic-metal korong. Az EP egyébként ingyenesen letölthető INNEN.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr575720022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum