RockStation

Bátor setlisttel készül a Deep Purple Budapestre

2014. február 16. - viliricsi

Deep_Purple.jpg

Nem tudjuk (csak sejtjük), ki mondja ki a végső szót Deep Purple-éknél a turnén játszott dalok összeállítását illetően, de az biztos, hogy nincs irigylésre méltó helyzetben. A ’76 és ’84 közötti zenekari szünetet nem számolva több, mint negyvenöt év terméséből válogatni úgy, hogy senki ne menjen keserű szájízzel haza, mert kimaradt egy vagy több favoritja – lehetetlen! Ha a zenekar az újkori dalait „erőlteti”, akkor azt kapják: miért nem tolták valamelyik friss zöngemény helyett inkább a Child in Timeot. Ha keveset vállalnak az új érából, akkor jön a „na lám, szerintük se méltóak ezek a dalok a gazdag örökséghez”. A következő sorok elárulják, hogyan döntöttek a brit zenészek! (Aki meglepetést akar, NE hajtson!)

A legutóbbi, lengyelországi fellépés (február 15.) programja még nem jutott el hozzánk, de a „Valentin napi” csehországi koncertté már igen. A Now What? World Tour legutóbbi szakasza többé-kevésbé ugyanazon koreográfia szerint zajlott mindenhol, ezért nem kell Nostredamusnak lenni ahhoz, hogy következtessünk a Papp László Arénában tartandó koncert milyenségére.

Úgy tűnik, a „két Ian zenekara” (Ian Paice dobosra és Gillan énekesre gondolunk) a FEZENes fellépéshez képest eléggé bevállalós formában van. Mindjárt a 2013-as, turné-névadó lemez egy dalával indítanak (Aprés Vous), majd a továbbiakban négy nótát is megkockáztatnak róla (Above and Beyond, Hell to Pay, Uncommon Man, és természetesen: Vincent Price). Az előző két album – Bananas illetve Rapture of the Deep sem marad hírmondó nélkül: a Contact Lost és a The Well-Dressed Guitar hangzik el róluk.

Fő kérdés persze a klasszikusok jelenléte. Az öregfiúk, úgy tűnik, a Black Night – Smoke on the Water – Hush „háromszöget” ezúttal sem akarják megbontani. Képviselheti magát a Hard Lovin’ Man illetve a Strange Kind of Woman. A banzáj folyamán lustálkodhatunk is egyet (Lazy). Viszonylagos meglepetés lesz, ha lesz a Space Truckin’ az Into the Fire és a The Mule. A középkorszakból pedig egy tökéletes idegent köszönhetünk (Perfect Strangers  ’84-es albumról a címadót).

Ami gáz, hogy kimaradhat a már említett Child in Time, illetve a Woman from Tokyo, illetve a FEZEN-bulit nyitogató Highway Star. De az „ő” hiányukban sem fogunk unatkozni. Ez is borítékolható.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr945816747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum