RockStation

A betyár mindenit: HAW – Soundtrack Of Our Friendship (2014)

2014. március 03. - sunthatneversets

HAW Soundtrack.jpgA HAW zenekar utoljára 2009-ben jelentkezett rendes stúdiós felvétellel. Azóta sok minden történt a jó dolgoktól kezdve a kevésbé jó dolgokig, sőt nagyon sokáig úgy tűnt vége a történetnek. A tagok más zenekaraikra koncentráltak (Torn From Earth, Prosectura, Igor, Dog Attack, The Molnárz), így aztán, ha valaki nem követte nyomon a tagokkal a közelmúltban történteket – mint jómagam – annak teljes meglepetésként hatott a hír, hogy itt bizony új lemez lesz, már ha egy 26 perces hangzóanyagot annak hívhatunk.

Hívjuk annak! Mert ez bizony a maga 26 perce ellenére egy nagyon kerek egész. Innen üzenjük az uraknak, hogy nagyon jó ötlet volt, hogy a Stereochrist jubileumi buliján megesett véletlenszerű koncertjük után úgy döntöttek, folytatják.

A Binder Gáspár dob, MRC gitár, Pó bácsi basszus és Makó Dávid ének felállású négyes ugyanis minden bizonnyal az idei év egyik legjobb hazai albumát készítette el az egri Standing Waves stúdióban. A Soundtrack Of Our Friendship ugyanis egyszerre zsigerien ösztönös, arcbamászó, de mégis könnyen befogadható.

Mind a hangszeres része, mind pedig az ének valami egészen jól kidolgozott. Makó Dávid idáig is a legjobb hazai rocktorkok közé tartozott, de ami itt összeénekel az valami egészen bámulatos. Hangjában ott a kőbunkó és a legmélyebb érzelem is, mindez akár egy dalon belül. Mindezek alá pincemély hangszőnyeggel és egyből fülbe ragadó riffekkel kúszik be a zene.

haw2014.jpg

A HAW valahol a stoner metal/grunge/doom/modern metal négyszögön belül marad a lemez 9 tételében. Noha van itt három rövid átkötő/intro (Sticks, Glass, Chains) mégis ezekkel együtt is egy teljes egészet kapunk. A maradék 6 „rendes” dal pedig igazi gyöngyszem, kezdve az arcot legyaluló We Breath This Out-tól, a doomos Watch Me Fall Wartch Me Rise-ig. A My Name egyértelműen a lemez legjobb dala, a refrén elképesztően ül a fülbe. A Black Horse High-ban is ott a groove rendesen, a 7 Crows There húz, mint csőrös kamion a sivatagi úton, míg a What We Call Home kiváló énekharmóniákkal operál.

Röviden jellemezve a lemezt: ez igencsak oda lett téve. Az most borítékolható, hogy a Soundtrack Of Our Friendship ott lesz az év legerősebb hazai lemezei között. Azt meg merjük remélni, hogy a csapat most nem tűnik hosszabb időre, kár volna értük. A lemezt bemutató koncert 2014. március 8-án a Dürer kert kistermében lesz, a Diskobra, a Dog Attack és a Shapat Terror társaságában. Tessék szépen leballagni!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr835839637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum