RockStation

Amber Smith és The Trousers a Gozsdu Manó Klubban

2014. május 29. - sunthatneversets

Amber Smith kép 1.jpg

A klubszezon zárásaképpen az Amber Smith a The Trousers társaságában lép fel június 7-én este a Gozsdu Manó Klubban.

Az Amber Smith a hazai indie szcéna legeredményesebb formációja, több mint egy évtizedes múlttal, számos sikeres nagylemezzel, Fonogram-díjjal, emlékezetes hazai és külföldi fellépések tucatjaival a háta mögött. A Poniklo Imre vezette formáció tavaly decemberben jelentette meg legutóbbi kislemezét és klipjét Another Way címmel. Ebben dalszerzőként debütált a korábban a Kollaps-ból ismert Tooof, aki tavaly márciusban csatlakozott az együtteshez basszusgitárosként.

Poniklo jelenleg a dobos Bátor Bencével együtt Hamori Gabriella nagylemezén dolgozik, amit nyár végéig szeretnének befejezni. Ezt követően ősszel neki állnak új Amber Smith dalokat írni, és reményeik szerint vagy jövő ősszel, vagy 2016 elején jelenhet meg a következő nagylemez. A két zenekarnak ez lesz az első közös koncertje azóta, hogy a The Trousers-t vezető Kőváry Zoltán énekes-gitáros távozott az Amber Smithből. Az elmúlt években ennek ellenére jó néhány Amber Smith-koncerten feltűnt vendéggitárosként, sőt Ponikloval és Tooof-fal egy közös side-projectet is összehozott Salt III néven.

The Trousers 3.jpg
A Trousers a kemény, hard rockos garázsrock hazai zászlóvivője, tavaly jelentették meg harmadik, Freakbeat című lemezüket, amely osztatlan sikert aratott itthon és külföldön egyaránt. Az albumot jelölték a legjobb hazai hard rock/hm lemez kategóriában az idei Fonogramon, ami immár a második jelölése a kategóriában a bandának.

A Trousers jelenleg az album harmadik videoklipjén dolgozik (az I get around klipje 2013 februárjában, a Fear of the city-é idén februárban jelent meg), még pedig a Real deep groove című dalhoz. A szám különlegessége, hogy gitárosként vendégszerepel benne a svéd garázsrock-legenda, Nicke Andersson (ex The Hellacopters, Imperial State Electric), aki animációs formában fog felbukkanni a videóban. Mindeközben már folynak a következő album munkálatai, amely előre láthatóan 2015 tavaszán fog megjelenni. Az új nóták közül egy már a június 7-ei GMK-s koncerten is hallható lesz. További Információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr496225708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum