RockStation

Powerwolf az új helyszínre költöző és megújuló RockMaratonon

2014. november 17. - sunthatneversets

Powerwolf02.jpg

Jövőre új helyszínen, nagyobb léptékben rendezik meg a jubileumi 25. RockMaraton Fesztivált, amely a fejlődést is céljául tűzte ki. Az első nevet minden esetre máris bejelentették a szervezők. Ezek szerint a Powerwolf már biztosan fellép a jövő évi fesztiválon. A mai naptól kezdve pedig Karácsonyig, minden héten 10 új fellépőt, köztük sok nemzetközi headlinert jelent be a fesztivál.

Jövőre már 25. alkalommal kerül megrendezésre a ROCKMARATON fesztivál, és a negyedévszázados jubileum megünneplését felejthetetlennek ígérkező újdonságok kísérik. Hazánk legnagyobb és leghosszabb rockfesztiválja 2015-ben is egy teljes hétig tart majd, ám a megszokott időponttól némileg eltérve, július 13-19 között.

A változásnak két oka van, elsősorban így nem ütközik a buli meghatározó külföldi fesztiválokkal, másodsorban öt év tapasztalatai alapján így nagyobb eséllyel számíthatnak majd a kilátogatók napsütésre, ami az elmúlt két évben ritkán látott vendég volt a rendezvényen. Ennél is jelentősebb változást hoz a fesztivál életében a szükségszerű költözés. 10 év Csörge-tó és 14 év Malomvölgy után a ROCKMARATON új helyszínt keres.

„Az idei tapasztalatok végleg meggyőztek minket arról, hogy kinőttük a Malomvölgyet. Sem méretében, sem infrastrukturálisan nem alkalmas a helyszín, sem a vendégeinknek, sem a zenekarainknak nem tudunk méltó körülményeket biztosítani, főképp nem egy akkora bulihoz, amilyet jövőre tervezünk!”

Az új helyszínt továbbra is elsősorban Pécs környékén keresik a szervezők, de szívesen várnak javaslatokat a közönségtől, hiszen bármilyen terület szóba jöhet, ahol a szükséges infrastrukturális feltételek adottak, a közelében kemping és lehetőleg fürdésre alkalmas tó található.

A zenei felhozatal terén azonban továbbra sem merülhet fel változás, csak jelentős fejlődés. Az egyhetes buli alatt kizárólag a rock/metal és a punk/hardcore zenei palettájáról csendülnek majd fel a legkiválóbb nóták. Több mint 100 zenekar lép fel, köztük 20 nemzetközi csapat, akiknek többsége a nyugat-európai fesztiválok kiemelt bandái közül kerül ki.

A ROCKMARATON történetének legerősebb zenei felhozatalára számíthat a nagyérdemű a 2015-ös születésnapi évben, amelynek részletei elsősorban a Facebookon és az Interneten kerülnek majd nyilvánosságra. A mai naptól kezdve Karácsonyig, minden héten 10 új fellépőt, köztük sok nemzetközi headlinert jelent be a fesztivál.

Az első fellépő bejelentése ma este meg is történt. A jövő évi fesztiválon fellép a német power metal új üdvöskéje, a Powerwolf,

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr736910115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dubicsák 2014.11.18. 11:34:57

Nagyon szimpatikus a fesztivál és most még nagyobbat nőtt a szememben, remélem lesz még pár hasonlóan jó név.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum