RockStation

ZOOMOLJ RÁ!! - PART 4.: Gurthang/Lengyelország

2015. május 15. - sandroo

998445_695589657133582_684716136_n.png
Mivel már elég rég jelentkeztünk ezzel a rovattal, gondoltam, most megtöröm a csendet és ismét a figyelmetekbe ajánlanék egy remek bandát. A most következő bandáért sem kell megkerülni a planétát, mert egy lengyel zenekarról van szó. Pontosabban egy lengyel doom/black metál bandáról, a Gurthang nevezetű formációról.

Mivel is kezdhetném mással a mondandómat, mint ezzel az örök érvényű népi bölcsességgel, ami a következőképp szól " Lengyel-Magyar, örök barát, együtt nyomja a black metált!!" Viccet félre téve, van nekünk egy remek lengyel bandánk, állat zenével. Kicsit úgy tudnám leírni a  Gurthang zenéjét, mint ha össze kevernénk a Burzum zseniális albumát a Filosofemet, a Trypticon monoton sötét muzsikáját és felfedezhető benne egy kis régi sulis Immortal is. Valahogy sikerült egy olyan ördögi elegyet összehozni a srácoknak, amiben van valami, ami megfogja az embert, igazi depresszív elemekkel színezett sötét muzsika. 



2010 elején Lublin városában alakult meg black/doom metálban utazó Gurthang, mint egy egyszemélyes formáció. Pár hónap elteltével megjelent a Legions of Doom című demo. Később két tagúra bővült a banda, kiegészült egy basszusgitárossal, így került rögzítésre a Howard Phillips Lovecraft ihlette II című anyag. Majd 2011-ben megjelent az első EP a svéd Salute Records gondozásában. Ezután az év közepén rögzítették az első Gurthang nagylemezt Desolated in Darkness: volume 0 címmel. Itt már kialakult a rájuk jellemző dalszerkezet, illetve a hangzás is kezdett egyénibbé válni, természetesen ezzel együtt a nóták is profibbak lettek.



Ezt az anyagot Salute Records mellett az ukrán Depressive Illusions Records is kiadta. A csapat ismét egy újabb taggal bővült, aki a szinti témákat hozta, majd ezután felvették a Forgotten Deity című anyagot. Majd ismét változások történtek a tagságban, mivel ismét csatlakozott hozzájuk két tag, a dobos és még egy gitáros poszton, ekkor vált teljessé a zenekar. Nem nagyon unatkoztak a srácok hiszen még 2012 októberében kiadták második nagylemezüket Infinite Void címmel és emellett még kidobtak egy dupla cd válogatást is amelyen egy közel ötven perces ambient mix is található. Az év végén pedig előrukkoltak egy videóval a In Secrecy of Bitterness című új nótájukhoz.

 


2013 elején pedig megjelent a harmadik nagylemezük, amelynek címe Excruciato Anima Immortali. Ezután rengeteg m inden történt a bandával, kiadtak egy cd+dvd box-ot, átestek egy dobos cserén is ,majd 2014-ben rögzítették a I Will Not Serve című negyedik nagylemezt, amely már a belga Immortal Frost Productions kiadó gondozásában jelent meg. Érdemes csekkolna a kiadó facebook oldalát, mert elég fincsi bandákra akadhat az ember az említett oldalon. Nagyjából ennyit szerettem volna a Gurthangról, szerintem megérnek egy "misét" intenzív zenéjükkel. A végén pedig itt a legújabb, Levant du Serpent Noir című  videójuk. Hell!!!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr917459876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum