RockStation

Nem lesz piskóta a Hammer Concerts őszi/téli koncertkínálata

2015. október 16. - rockstation

paradise_lost_2015.jpg

Az őszi klubszezon hivatalosan is kezdetét vette, a bőséges nemzetközi koncert kínálathoz pedig a Hammer Concerts is hozzájárul. Az alábbiakban találhatjátok aktuális koncertjeiket, a lista ugyanakkor még korántsem teljes, érdemes folyamatosan követni őket a facebook oldalukon.

Október 24. Szombat - Moonspell, Dagoba, Nevergreen, Jaded Star, De Facto, Gyöngyvér - Barba Negra Music Club
moonspell_2015.jpg
A dark/gothic metalos portugál Moonspell frontembere már az áprilisi Hammerben megjelent interjújában is ígéretet tett egy alaposabb őszi Európa-turnéra, és valóban lesz is egy második kanyar az Extinct címmel megjelent friss albummal, amelynek budapesti állomására október 24-én kerül sor. A koncert a Barba Negra Music Clubban lesz, és a Moonspell két vendégzenekart is magával hoz majd. Az egyik a francia Dagoba, akik június közepén adják ki az új albumukat Tales Of The Black Dawn címmel, a másik pedig a görög Jaded Star, egy frontcsajos metal banda. A Gothica fesztiválok folytatásaként a Moonspell bulit - az eredeti program változatlanul hagyása mellett kicsit kibővítették a Nevergreen, a De Facto és a Gyöngyvér koncertjével! További infók ITT.

 

Október 25. Vasárnap - Powerwolf, Orden Ogan, Civil War - Barba Negra Music Club
powerwolf01.jpg
A Blessed & Possessed címmel nemrég megjelent új albumának turnéjával októberben érkezik Budapestre a Powerwolf, méghozzá az Orden Ogan és a Civil War (ex-Sabaton tagok) társaságában. A farkasbuli a Barba Negra Music Clubban lesz október 25-én. További infók ITT.

 

Október 26. Hétfő - Paradise Lost, Lucifer, Dew Scented, Angelus Apatrida, No Return, Heboïdophrenie - Dürer Kert
paradise_lost_2015_3.jpgKét koncert csomag egy helyszínen egy jeggyel! A Dürer Kert nagytermébe a The Plague Within turné keretében a Paradise Lost és a Lucifer érkezik, míg a kisteremben a Thrash Mercenaries turné bandái (Dew-Scented, Angelus Apatrida, No Return, Heboïdophrenie) zúznak majd, a hazai Vesztegzárral kiegészülve. További infók ITT.

 

November 6. Péntek - Folkfest Budapest: Korpiklaani, Arkona, Dalriada, Kylfingar, Virrasztók, Ankh - Barba Negra Music Club
korpiklaani_2015_1.jpg
Hagyományteremtő folk metal meeting lesz november 6-án a Barba Negra Music Club-ban, ahol a színtér színe java felvonul majd. A finn Korpiklaani és az orosz Arkona mellett a nemrégiben új lemezzel jelentkező Dalriada is ott lesz, de a hazai vonalat erősíti majd a második lemezén dolgozó Kylfingar, a hamarosan új klippel jelentkező Virrasztók és a folkos modern metal játszó fiatal, tatai Ankh zenekar is. További infók ITT.

 

November 9. Hétfő - Cradle Of Filth, Ne Obliviscaris - Barba Negra Music Club
cradle_of_filth_2015.jpgHammer Of The Witches
címmel nemrégiben jelent meg a Cradle Of Filth új albuma, ősszel pedig Európa-turné is lesz, méghozzá magyar állomással. Az új lemez a Cradle Of Filth első albuma az új gitárosokkal, a cseh Ashokkal (ex-Root, ex-Inner Fear) és a skót Richard Shaw-val (Emperor Chung, NG26). A turné nyitó bandája az extrém, death metalos progresszív zenéjét hegedűvel is színesítő Ne Obliviscaris lesz, akiknek dalait a sydney-i zenei konzervatóriumban is oktatják (!). További infók ITT.

 

November 15. Vasárnap - Pro Pain, Don Gatto - Dürer Kert
pro-pain_band.jpgA Gary Meskil vezette NYC hardcore brigád nyáron hozta ki új, sorban a tizenötödik lemezét - Voice of Rebellion címmel - melyet ősszel egy klubturné keretén belül élőben is bemutatnak az európai közönségnek. Jó hír nekünk, hogy a körútnak lesz budapesti állomása is, így két év után november 15-én ismét a Dürer Kertben lehet elcsípni a bandát. Erősíti az estét a kihagyhatatlan Don Gatto is és ezzel még nem zárult az előzenekarok sora… További infók ITT.

 

November 18. Szerda - Battle Beast, Alpha Tiger, The Order Of Chaos - Barba Negra Music Club
battlebeast_1_p.jpgA finn Battle Beast az 'Unholy Savior European Tour 2015' elnevezésű első headliner turnéjával érkezik Budapestre novemberben. Őket kíséri a klasszikus heavy metal új generációját képviselő német Alpha Tiger és kanadai, énekesnő vezette klasszikus hard rock, heavy metal banda. További infók ITT.

 

December 12. Szombat  - Swallow The Sun, Wolfheart - Showbarlang
swallow-the-sun.jpgMasszív tripla albummal jelentkezik november 13-án a melankolikus doom/death vonal egyik finn mestere, a Swallow The Sun, majd a friss anyag turnéjával el is jönnek hozzánk. A koncert december 12-én lesz a budapesti Showbarlangban. Jó hír, hogy Swallow The Sunék a melodikus death metalt játszó finn Wolfheartot is magukkal hozzák, akik eredetileg októberben léptek volna fel Budapesten, de az Insomnium turnélemondása miatt, már le is tettünk róluk. Szerencsére a Wolfheart is beszállt a Swallow The Sun turnéjába, így nálunk is bemutathatják a Shadow World címmel nemrég kiadott új albumukat. A bulira szeretettel várják a Nightwish koncertről érkezőket is, így igyekszünk annak végét figyelembe venni. További infók ITT.

 

2016. január 22. - Tribulation, Grave Pleasures, Vampire - Dürer Kert
tribulation18652.jpg
A death metal progosabb vonalát képviselő és a durvább, komorabb zenéket kedvelőknek nagyon ajánlott svéd Tribulation még tavasszal adta a Children Of The Night című harmadik albumát és 2016 januárjában be is mutatkoznak majd Budapesten. A finn-brit Beastmilk két évvel ezelőtt jelentette meg első és utolsó nagylemezét, a hihetetlenül sikeres, körülrajongott Climaxot. A komor, new wave-es, goth-rockos, posztpunkos zenéjével hamar kultstátuszba katapultált együttes idén némiképp átalakult és nevet váltott. Na ők a Grave Pleasures, akik kísérik a turnén a Tribulation-t a Vampire - A Hand Of Doom (énekes), Black String (gitáros) és Command (basszer) alkotta svéd death metal banda - mellett. További infók ITT.

 

2016. január 24. - Death By Metal Vol.2 Fesztivál - Kataklysm, Septicflesh, Aborted és még sokan mások - Dürer Kert
kataklysm_2015_2.jpg
Death metal fesztivál: nemzetközi és hazai bandák a Dürer Kert három termében! A zenekarokat folyamatosan jelentjük majd be! Az már biztos, hogy a montreali death metal banda, a Kataklysm, a görög Septicflesh és a belga Aborted szedi szét a nagyterem színpadát. Akik a hazai pályát erősítik: Agregator, Angerseed, Castrum, Christian Epidemic, Effrontery, Fire Conspiracy, Flamedrop, Gore Thower, Gutted, Ignotus Enthropya, Kill With Hate, Krampüs, Malediction, Morning Star, Mors Silens, The Wedding at The Slaughterhouse, Vale Of Tears, Verilun, Visioned Frailty, whitebacon… További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr717971655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum