RockStation

Till Lindemann és Peter Tägtgren új közös projekten dolgozik

2015. január 04. - KoaX

10850165_823331674395885_5664578583180083879_n.jpg

A Rammstein frontembere Till Lindenmann és a Pain/Hipocrisy gitárosa Peter Tägtgren egyesítették erőiket és egy új közös projektbe fogtak bele. Hajtás után több infót is megtudhattok az eddig csak Lindemann néven futó új projektről!

Tovább

Ezt várjuk rockerként 2015-ben

top102015legjobbanvart-1.jpg

A rocker különös "állatfaj". Úgy tud lelkesedni valamiért, várni valamit, elindulni valamiért, mint talán egyetlen más zenei műfaj rajongói sem. Márpedig 2015-ben is lesz mit várni, lesz miért elindulni egy jó buli erejéig a rockerseregeknek. Nyilván mindenkinek az ízlését nem ismerjük, így alább megmondjuk, hogy rockerként mi mit várunk a 2015-ös évtől.

Tovább

TOP 10 magyar rock és metal videó 2014-ből

top10magyarvideo2014.jpg

2014 örvendetes volt abból a szempontból is, hogy egyre több rockzenekar gondolja úgy, hogy klipet készíteni márpedig hasznos dolog. Ráadásul itthon a zenei videók műfaj készítésének műfajához igencsak sok szakember ért, nagyon is jól. Így aztán még válogatni is volt miből. Alább tehát a múlt év legjobb hazai rock/metal videói.

Tovább

Phoenix - Új Veil Of Maya-dal

veil_of_maya_14.jpg

Ötödik albumára készül a Veil Of Maya, bár a lemez előkészületeinek biztosan nem tett jót, hogy  Brandon Butler énekes még szeptember végén távozott a csapatból. Helyére Lukas Magyar került, aki főállásban (vagy mellékben) a Arms Of Empire frontembere is. Már vele készült a zenekar első friss szerzeménye a Phoenix - ami egyben az album címadó dala is - alább hallgatható meg. A zenekar egyébként február 26-án a Chelsea Grin társaságában az A38 Hajón játszik

Tovább

2014 legjobb rock és metal videói

top10_2014vid.jpg

A lemezeladások folyamatos csökkenése mellett, talán még a videóba érdemes valamennyi pénzt ölnie egy kiadónak/zenekarnak, hiszen a nagyrészt (még) ingyenes videómegosztókon, valamint a közösségi portálokon azért van keletje ezeknek. Az egyre népszerűbb és valószínűleg sokkal olcsóbb dalszöveges videók mellett, azért 2014-ben is születtek olyan rock/metal muzsikákra készült alkotások, amelyek megérdemlik, hogy a legjobbak között emlegessük őket.

Tovább

A stúdióalbum előtt koncertlemezzel jelentkezik Rob Zombie

03_50.jpg

Azt eddig is tudtuk, hogy Rob Zombie új stúdiólemezen dolgozik, ami ha szerencsénk van még idén meg is jelenik. Azonban előtte Spookshow International Live címmel érkezik hamarosan - pontos dátum még nem ismert - egy koncertlemez is. Az album 19 dalt tartalmaz majd és az Universal égisze alá tartozó T-Boy kiadónál jelenik meg. Rob Zombie azt mondta a lemez kapcsán, hogy nem volt terveben, de mivel nyolc éve adtak ki utoljára koncertlemez és mivel pár bulit felvettek, ezért adta magát a lehetőség. Borító és dallista alább. (Fotó: Réti Zsolt) 

Tovább

A Disturbed össze fog állni .... valamikor

disturbed 2011.jpg

Nagy valószínűség szerint David Draiman énekesen múlik, hogy mikor áll össze ismét a Disturbed. A zenész újév előtt twitter bejegyzésében a következő szerepel: „Oké… Egy: a Disturbed ismét össze fog állni… valamikor. Kettő: fogalmam sincs, mikor. Három: a Device-ról ugyanezt tudom mondani." 

Az eddig is tudott volt, hogy a Disturbed nem örökre jegelte magát, viszont a Device a 2013-as debütalbum után sem lett túl aktív, amiben valószínűleg szerepe volt, hogy az énekesnek akkor született gyereke. Minden estre egy új lemeznek abszolút itt lenne az ideje, mert az ezidáig utolsó Disturbed korong még 2010-ben jelent meg Asylum címmel.

Már új dalokat is játszik a Clutch

0clutch2014_26.jpg

Egyik kedvenc bandánk a marylandi Clutch már javában készül az új lemezre. Neil Fallon énekes egy interjúban a közelmúltban azt mondta, hogy a dalírási szakasszal lényegében végeztek és január-február folyamán Texasban talán be is tudják fejezni azt mielőtt újra turnéra indulnának. A csapat azonban koncerteken azonban már játszik új dalokat, ahogy azt tett hétfőn Sayreville-ben. Alább felvételek is vannak ezekről. Mondanunk sem kell, hogy mennyire várjuk az új lemezt.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum