RockStation

Roadburn Fesztivál - Idén is sok csemegét kínál az extrém zenék Mekkája

2016. február 17. - Ernő Hellacopter

neurosis_2014.png

Az extrém zene hívőinek Mekkája a Roadburn fesztivál, amit immáron 13. alkalommal rendeznek meg Tilburg városában, és amire már két hónappal az első taktusok felcsendülése előtt elfogytak a szombat-vasárnapra szóló jegyek. Az a megtiszteltetés érte szerkesztőségünket, hogy első kézből tudunk majd tudósítani a fejleményekről, így aki lemarad sem feltétlenül marad ki, hiszen az "Extremly limited" sajtósjegyekből valami csoda folytán nekünk is jutott a négynapos fesztiválra. Így az utolsó akadály is elhárult, nincs mese, belevágunk!

A csütörtöki nap erősen indít, hiszen a Converge, fennállása során talán először, elnyomja a teljes Jane Doe lemezt, ami annyira kultikus,hogy van aki csak emiatt jön el Tilburgig. Aztán a Cult Of Luna sem akar nagyon lemaradni, így ők is egy klasszikust, a Somewhere Along the Highway-t adják elő teljes pompájában. Az est fénypontja pedig minden bizonnyal a Paradise Lost Gothic lemezének a teljes átélése, ami szintén alappillére nem csak a zenekar, de a zsáner múltjának is. Ezek mellett ugyan eltörpülni látszik, mégis olyan underground gyöngyszemek fognak megcsillanni, mint a Black Mountain, a nemsokára nálunk is fellépő Hexvessel, vagy éppen a Full of Hell, a teljesség igénye nélkül.

rb16_thursday_web.jpg

A pénteki nap lesz a rápihenés, mert a szombat-vasárnap tartogatja az igazi unikumokat. Itt a legjelentősebb esemény számunkra a Pentagram best of setje, de az e napra életbe lépő akusztikus színpadon egymást követi Steve Von Till, Scott Kelly, és mindenféle kollaboráció, amit csak a jelenlévő zenészek képesek összehozni aznapra. A nagyszínpadon eközben The Skull, Diamanda Galas, Repulsion, G.I.S.M., és egyéb csemegék teszik teljessé a napot.

rb16_friday_web.jpg

A Neurosis a zászlóshajójává vált az ide Roadburnnek, így a szombat-vasárnap is főzenekarként fellépő, és a TELJES életművükből válogató bandának tökéletes alkalma nyílik hűséges közönségével ünnepelnie fennállásának 30. évfordulóját. Ha jól tudjuk Európában a Roadburn, Amerikában is csak egyetlen koncert lesz szentelve a kerek évfordulónak, így nem is lehet kérdés, hogy ez az, amit leginkább várunk mi is! De jut azért itt még csemege bőséggel, érdemes átnyálazni a flyereket, amik azon felül, hogy kellő infóval szolgálnak, még roppant ízlésesek is. Szóval aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy jó előre gondoskodott a jegyeiről, azokkal a helyszínen, másokkal pedig itt, az infósztrádán találkozunk! További infók ITT és ITT.

rb_saturday_web.jpg

rb16_sunday_web.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr958398730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herma · http://breakthesilence.blog.hu 2016.02.17. 16:10:48

Elgondolkodtam egy kicsit, és igen, irigyellek titeket!
De azért jó szórakozást!
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum