RockStation

Waste Of Time - Itt egy új dal a Billogtól

2016. február 22. - sunthatneversets

billog2015.jpg

Waste of Time címmel debütált a Billog legújabb szerzeménye, ami több szempontból is különös jelentőséggel bír a zenekar életében. A 2010-ben megjelent Till Death Do Us Part lemez óta ez az első hivatalosan kiadott Billog dal, ráadásul a háromtagú fővárosi székhelyű zenekarban Zahorán Csaba basszusgitáros/énekes mellett itt hallható először stúdiókörülmények között Hornyák Kristóf dobos és Jekken Ádám gitáros játéka.

billog_wot_1.jpg

A felvételek a kecskeméti AREA 51 műhelyében, azaz a Nova Prospect zenekar házistúdiójában zajlottak és a végső hangzás is itt lett kialakítva. Régre nyúlik vissza a barátság a két zenekar között és egy régóta dédelgetett terv vált valóra a közös munkával. A kitűzött cél egy a mai trendektől eltérő, minél élőbb, de mégis brutális összhatás volt, illetve a Billog saját élő hangzásának minél élethűbb visszaadása, ami lényegében sikerült is maradéktalanul. A zenekar történetében ez az első videoklip, aminek felvételeit Kabdebó Tamás készítette, a vágást és az utómunkát pedig Farkas Christián végezte Csabi kreatív tanácsadói felügyelete mellett. Mivel ez az első hivatalos klipje a zenekarnak, így mindenképp image klipben gondolkoztak a kezdetektől fogva. 

Időközben elég szépen gyűlnek a további új dalok is, amik szép lassan majd bekerülnek a koncertprogramba is, új lemezfelvételt viszont leghamarabb az idei év végén, jövő év elejére terveznek. Egy speciális apropó kapcsán már kiválasztottak még egy számot, amit áprilisban fognak rögzíteni és májusban szeretnk, ha szintén egy klippel megtámogatva debütálhatna is a nagyközönség előtt. Közben pedig alakulnak a tavaszi/nyári koncertdátumok is, az alábbiakban található a már fix bulik listája, ami még természetesen folyamatosan bővülni fog:

03.18 Budapest, Dürer Kert w/ Cadaveres, Lost Continent, …
03.19 Salgótarján, Ady Klub w/ Cadaveres, As Karma Brings
04.29 Szeged, Live w/ Let The Cigar Die
04.30 Kiskunhalas, Darázs w/Forbidden Noise
05.06 Székesfehérvár, 8-as Műhely w/ Manimal, Ide Gen
07.08 Tiszaalpár, ALPÁRFESZT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr238410146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum