RockStation

Do not Cover - Tribute helyett Punk Metal a Godgiven-től

2016. április 15. - sunthatneversets

godgiven_sajto_csoportkep.jpg

Napokon belül megjelenik a budapesti Godgiven harmadik EP-je Out of Box címmel: "Nyálas-slágeres anyagot ígértünk, aztán persze már megint punk metal lett a dologból... Az április második felében megjelenő harmadik, "Out of Box" című EP-n persze már tudatosan mentünk tovább a megkezdett úton: egy kompromisszum-mentes, zajos, punkos kislemez lett az eredmény, mocskos, nyers megszólalással és provokatív szövegekkel. Semmi sallang, vagy polír, csak minden ami ösztönösen jött!"

"Az első klipes nóta a "Do not Cover", ami minden szempontból előrevetíti az érkező új anyag szellemiségét. A dal szövegét a jó öreg tribute dráma ihlette, ami manapság amúgy is nagy port kavar rockzenei körökben. Sok mindent elmondtak már a témában, a fröcsögésbe nem is szeretnénk beszállni. Mindenki eldöntheti, hogy a "majdnem" elég-e neki, vagy igazi produkcióra vágyik. Viszont amíg nagyobb tömegeket vonz egy álruhába bújtatott mű-produkció, mint egy valódi koncert, addig nem is várhatjuk, hogy javuljon az élőzene helyzete! A szövegben arra szeretnénk rávilágítani, hogy ne legyünk már lusták és kényelmesek, nyissunk az új dolgok felé is, tapasztaljunk!

A tavaly őszi turnénk anyagaiból összerakott tour-videó is ezt a mondanivalót erősíti: nincs párja annak a vibrálásnak, ami akkor jön létre a zenekar és a közönség között, amikor a zenekar saját magát teszi bele a produkcióba, szívvel-lélekkel! Mindenki ad, mindenki kap, így kerek a dolog!"

Az új, 5 számos anyag még pár napot várat magára, de a turné már el is indult márciusban, amely során végigjárják az országot, és visszalátogatnak a környező országokban bejáratott helyekre is! A klip mellett, az EP felvezetésére készült még egy előzetes stúdió-videó is a "Friendshit" című nótára.

Tavaszi Godgiven turnédátumok:
- március 18., Kecskemét
- március 19., Budapest, KVLT
- április 1., Dunaújváros
- április 2., Pápa
- április 22., Kazincbarcika
- április 23., Eger
- május 20., Szarvas
- május 21., Szeged
- május 22., Sofia (BG)
- május 23., Pernik (BG)
- május 24., Plovdiv (BG)
- május 25., Szabadka (SRB)
- június 3., Debrecen
-.június 4., Satu Mare (RO)
- június 23., Szekszárd, Csörge-tavi Fesztivál
- június 25., Budapest, Dürer Kert
- július 27., Szolnok, Unity/Redneck Fesztivál

Godgiven Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr998628954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum