RockStation

Amit a Prophets of Rageről tudni érdemes

2016. június 01. - theshattered

prophetsofrage.jpgTegnap este tartotta Los Angelesben a bemutatkozó buliját a Rage Against The Machine háromnegyedéből, valamit a Public Enemys Chuck D-ből és a Cypress Hill soraiból ismert B-Realből álló Prophets Of Rage. Az eredetileg RATM reunionnak indult, legalábbis annak hitt formáció hangszereseivel a Rolling Stone még a buli előtt készített egy interjút, ebből következik néhány érdekesebb részlet.

Tom Morellonak, a banda kvázi szülőapjának gondolatai az alapításról: "Minden nagyon szervezetten ment. Már hosszú ideje barátok vagyunk. Nem azt csináltuk, hogy felmentünk Youtubera és megnéztük, ki tudja a legjobban előadni a Bullet in the Headet. Egyáltalán nem erről szól a történet. Zenei bajtársak vagyunk már nagyon régen. Hihetetlen mennyiségű tisztelettel adózunk a másik felé zenei és politikai értelemben is. Ők a barátaim és a példaképeim is egyben. Felhívtam Chuck D-t és azt hiszem, írtam B.-nek."

Morello a setlisttel kapcsolatban: "Nagyon sima folyamat volt. Néha B mondta, hogy "Én vállalom a második verzét", Chuck meg szívesen bevállalt bármit. Egy csomó saját dalunkban, de egy rakat Public Enemy és Cypress Hill dalban is kettős ének van. Most már be tudjuk ezeket is vállalni, méghozzá egy nagyon izgalmas módon, a hip-hop két legjobb hangjával társítva. Fel tudjuk eleveníteni egymás katalógusait, de azért rakunk bele csavarokat is. Fogtunk néhány Public Enemy dalt és megrageesítettük őket. A Prophets of Rage dal elég egyértelmű volt. A She Watch Channel Zeroból egy Rage találkozik a Black Sabbathtal típusú bulldózer lett. A Fight the Powerből egy olyan valami lett, amire nem is számítanál. Szeretném, ha még mélyebbre mennénk a Rage dalok tekintetében, mélyebbre, mint bármikor a múltban. El kell, hogy mondjam, egy nagyon örült setlistet lehet csinálni ebből a három katalógusból. Egyszerűen őrület."

logo.jpg

Brad Wilk elárulta, hogy a Prophets of Rage név alatt új dalok is várhatók: "A setlist egyenlően van elosztva a három csapat között. De játszunk néhány Prophets of Rage dalt is. Írtunk már saját cuccokat, de sokmindent nem akarok elárulni."

Habár Morello és Wilk sem beszéltek Zack De La Rochaval mostanában, viszont Tim Commerford szerint Zack az áldását adja az új formációra. "Beszéltem Zackel és az áldását adta, ami nagyszerű. Egy család vagyunk és mindenben segítjük egymást. Én mindenben támogatom őt, amit csinál és vica versa. Tartom vele a kapcsolatot, amennyire csak lehet. Sosem fogod tudni Zacket helyettesíteni és mi ezt meg sem próbáljuk. Ő egy egyedi művész és showember. Olyan embereket vettünk be, akikről tudjuk, hogy rájuk felnéz és tiszteli őket és hatottak rá. Becsatoljuk őket a dologba és meglátjuk, mit fognak kezdeni ezekkel a dalokkal, mert végülis csak a dalok számítanak. Csak a dalokra van most szükség, de azokra nagyon is. Nagyon fasza dolgokra lehet számítani."

Wilk elárulta, hogy De La Rocha is új anyagon dolgozik: "Nem beszéltem vele az utóbbi időben. Azt tudom, hogy mostanában új dalokon dolgozik. Csakis szeretetet és tiszteletet érzek iránta. Remélem, jól van és dolgozik azok az anyagon, amiről úgy tudom, hogy dolgozik."

A zenekarnak egyelőre nincsenek koncertekkel kapcsolatos tervei, úgyhogy az új anyag mielőbbi megszületésében bízhatunk csak.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr848766052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum