RockStation

Stereochrist lemezújrajátszó koncert a Hajón

2016. szeptember 22. - sunthatneversets

stereochrist_live.jpg

Tíz éves a Stereochrist legendás lemeze, a Live Like a Man. Eme derék évforduló megünneplésére három remek, súlyos, grunge, stoner, metál, magyarul súlyos, zsigeri, telibe-találó erőzenekar ad egymásnak és népes közönségének szülinapi találkát egy nagyszabású buli keretében szeptember 30-án a Hajón. (Fotó: Csala Adél)

A Stereochrist (eredetileg Super Natural) 2002-ben alakult a magyar doom-színtér vezető együttese, a Mood romjain. A lassan kultstátuszba kerülő gitáros, Hegyi Kolos és társai kissé eltávolodva a klasszikus dübörgős-elsöprős doom metáltól egy kicsit lazább, klasszikusabb, rockosabb irányt vettek. A Sterochrist mellett fellép még a [ИГОР] és a Red Swamp is.

Az [ИГОР]-t 1996-ban, Jászberényben alapította Ördög "Ördi" Gábor és a Szabó testvérek: Szabó "MRC" Márton és Szabó "Pó bácsi" Péter, akkor még BUSMaN. néven. Az évek során a következő zenekarokban szintén játszottak a tagok: HAW, Red Line Offside, Something Against You, Falcongate, Schizoid, Warpigs, Yellojack, Harvester, Locust On The Saddle. 10 évvel később Csala "Srég" Bertalan csatlakozásával IGOR-ra változott a zenekar neve, azonban pár év után visszaállt az eredeti felállás, és 2011 májusában elkészült az első hivatalos IGOR felvétel HE címmel, amely számos oldalon, fórumon kedvező kritikát kapott. A srácok élőben is igen aktívak: budapesti, vidéki fellépéseik vannak, és megkezdték a környező országok leigázását is. 2013 nyarán egy újabb 5 számos EP-vel jelentkeztek, amely a NA címet viseli.

A Red Swamp zenéje a stoner-sludge-doom metál tengelyen mozog (hatások: Down, Lamb of God, Clutch, Pantera, Crowbar). Húzós, súlyos riffek, földbedöngölő groove-ok és változatos (dallamos és hörgős) énekek. 2015 tavaszán alakultak Budapesten és 2015 őszén megnyerték az A38 Hajó Talentométer tehetségkutató metal elődöntőjét, majd az összetett döntőt is. Nyereményük egy indulócsomag lett (2000km turnébusz szolgáltatás, A38 Hajó és rockmaraton koncert, vidéki fellépések). Három dalt tartalmazó demo anyagukat több külföldi metal portál és rádió is átvette, első videóklipjüket 2016 márciusában jelentették meg ‘TISZASSIPPI’ címmel.

További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2011734831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum