RockStation

Csak cirkusz meg vér kell a népnek?

 Itt az új Alvin és a Mókusok-videó

2016. szeptember 28. - sunthatneversets

alvin_2014.jpg

A legutóbbi sorlemez, a A bölcsek meg hallgattak címadójához forgatott klipet ezúttal Alvin és csapata – a náluk már megszokottak szerint a videó most sem csak egy egyszerű imidzsklip lett, lőfegyverek is előkerültek a forgatáson.

Lassan két éve már, hogy utoljára stúdióalbummal jelentkezett a hazai punk-rock vezető zenekara – a ’Konfliktus’, a ’Nem elég’ és ’Az erdőtől a fát’ után a címadó dalhoz készült a negyedik videoklip a korongról. „Már teljes gőzzel dolgozunk az új lemezen, hamarosan ízelítőt is kapnak belőle az érdeklődők, előtte azonban szerettük volna megfilmesíteni ezt a dalt is.” – meséli Alvin, aki természetesen most is, ahogy minden alkalommal, rendezőként jegyzi a klipet. A dal két éve született, akkor még csak sötét utópiának tűnt ez az egész, mai valóság.

​​Csak cirkusz meg vér kell a népnek? Ugyanazt a mosolyt rajzoljuk fel minden reggel mindannyian? Mi lesz velünk, ha nem cselekszünk? – elgondolkodtató képsorokkal reflektál a dalszövegre az új kisfilm, a kérdésekre a válaszokat magunkban kell keresnünk.

Az Alvin és a Mókusok utoljára augusztusban játszott Budapesten – szeptember 30-án és október elsején újra a fővárosba érkeznek, hogy megismételjék a tavalyi nagy sikerű unplugged duplázást. „Legutóbb nagyon jól sikerült a kétestés buli, a  családias hangulata is nagyon passzolt ehhez a megszólalásmódhoz, ezért úgy döntöttünk, idén ismételünk.” – mondja Alvin. A szókimondó szövegek valahogy teljesen máshogy ütnek, mikor a kemény riffek helyett akusztikus gitárok adják a dalok háttérét, arról nem is beszélve, hogy az Alvin bulikhoz szokatlan, sokkal kisebb méretű helyszínen különlegesen közel is kerül a közönség a csapathoz. A korlátozott befogadóképesség miatt ezúttal is érdemes időben gondoskodni a jegyekről, annál is inkább, mivel legközelebb valószínűleg csak hónapok múlva lehet újra Pesten elcsípni a zenekart. Utána újra feltekerik a hangerőt! A 2016-os év megint nagyon sűrű koncertek szempontjából, az idei őszi-téli turné során többek között Stuttgartban, Bristolban és Birminghamben is játszik majd a csapat. További koncertdátumok ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6211748507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum