RockStation

Farkasok, anyák, rockzenészek - Wolfmother, Mother's Cake @ Akvárium, 2016. 11. 09

2016. november 18. - BETH

wolfmother_akvarium_4.jpg

A rock sosem volt még elevenebb – gondolhattam volna a belbudai rock groupiek hordáit szemlélve, de ilyen végtelenül primitív és egyszerű sablonokkal mégsem dobálozhatunk egy Mother’s Cake és Wolfmother koncert után.

Utálok késve beszámolózni és maga a tudósítás sem tűnik életszerűnek – fantasztikus csak kár, hogy felesleges írni egy koncertről, amit jobb esetben sosem adható vissza teljesen, rosszabb esetben csak negatív jelzőkkel lehetne illetni – milyen jó, hogy a múlt hét szerdán megtartott Mother’s Cake és Wolfmother parádé szerencsére bőven az első kategóriába tartozik.

mothers_cake.jpg

Az osztrák Mother’s Cake (Yves Krismer – ének, gitár, Benedikt Trenkwalder – basszusgitár, Jan Haußels – dobok) 2008 óta bizonyítják be a világnak, hogy a kortárs rockzene nem pusztán a korábbi hősök kellemes személyiségjegyeinek eltulajdonításáról és lebutításáról szólhat. A trió zsigerből, elementáris erővel képviseli Hendrix, a Red Hot Chilli Peppers, a The Mars Volta, meg a Led Zeppellin vagy éppen a klasszikus zene mestereinek tudását – teszi mindezt egy nagyon is mai köntösbe bújtatva.

Az utóbbi évek egyik legjobb kortárs rock zenekarának tartom a Mother’s Cake formációt így talán nem meglepő, hogy igazából jobban vártam az ő fellépésüket, mint a fő zenekarét. Az első daltól az utolsóig elsöprő erővel rántott magával a virtuozitásuk pofátlan nagyszerűségük, de pontosan ezért méltatlankodva vettem tudomásul, hogy ennyire rövid ideig tarthatott az élmény – itt még szerintem elég jól működött a hangosítás, vagy csak ők vették jobban az Akvárium – Nagy Hall technikai akadályait, mindenesetre egy lendületes, mégis rövid koncertbe csöppenhettek bele a jelenlévők.

wolfmother_akvarium_5.jpg

Ezzel szemben a Wolfmother (Andrew Stockdale – ének, gitár, Ian Peres – basszusgitár, Alex Carapetis – dobok) fellépés legalább fele inkább egésze nettó halláskárosodás volt – és nem a banda miatt, akik halkan jegyzem meg az év egyik rock buliját hozták el közénk. A folyamatosan elszálló technika, az érthetetlen módon felbukkanó circle pit kezdemények meg álpunk keménykedések közben a trió egy ütős, mégis laza és dögös másfél órát ajándékozott nekünk – egyértelműnek tűnt a teltház.

wolfmother_akvarium.jpg

wolfmother_akvarium_3.jpg

Fotók: Akvárium, Hegyi Júlia Lily. További képek ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2111964475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum